Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: UBS haalt Intertrust van kooplijst

Beursblik: UBS haalt Intertrust van kooplijst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag het advies voor Intertrust verlaagd van Kopen naar Neutraal, terwijl het koersdoel van 18,00 naar 19,50 euro ging.

De ommekeer die binnen Intertrust plaatsvindt, is volgens UBS inmiddels volledig ingeprijsd. Druk vanuit activistische aandeelhouders heeft er bovendien toe geleid dat Intertrust meer wil uitkeren aan aandeelhouders. Zo kondigde het trustkantoor recent een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 100 miljoen euro aan.

UBS nam het inkoopprogramma in de ramingen op, waardoor de verwachtingen voor de winst per aandeel met 1 tot 4 procent omhoog gingen. Als gevolg kwam UBS tot een hoger koersdoel.

Na de recente overname-interesse, stegen de aandelen Intertrust met ruim vijftig procent in slechts twee maanden. Dit zette UBS ertoe aan om het koopadvies in te trekken. De Zwitserse zakenbank ziet nog voldoende ruimte voor grootschalige fusies en overnames in de trustsector, maar risico en rendement zijn volgens UBS inmiddels in balans.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Intertrust

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Intertrust

19,260 20 mei
-0,020 -0,10%
Premium

CVC biedt geen knock out-bod op Intertrust

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links