Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Unilever heeft prijskracht'

'Unilever heeft prijskracht'
Beeld: Unilever

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft met de cijfers over het derde kwartaal positief verrast met de hogere prijzen dat het rekende voor zijn producten, maar de verkochte volumes vielen dan weer tegen. Dit stelde analist Reginald Watson van ING donderdag.

De volumedaling van 1,5 procent schreef de analist toe aan enerzijds een lastige vergelijkingsbasis en anderzijds het slechte weer.

Maar de prijzen, goed voor 4,1 procent groei, laten zien dat Unilever in staat is om de hogere kosten door te berekenen aan de klant, en dat is goed nieuws, vindt ING. Reden ook dat de marge-outlook voor heel 2021 onveranderd blijft.

Over de thee-tak, die per 1 oktober apart is gezet en waarvoor de opties worden onderzocht, schreef Watson dat een verkoopprijs van 5,5 miljard euro haalbaar lijkt.

ING heeft een koopadvies op Unilever met een koersdoel van 58,90 euro. Het aandeel steeg donderdag 0,5 procent naar 45,55 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER PLC 79% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

UNILEVER PLC

45,530 17:35
+45,530 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links