Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: geen heel grote verrassingen bij CM.com

Beursblik: geen heel grote verrassingen bij CM.com
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalresultaten van CM.com waren min of meer in lijn met de verwachtingen, hoewel de omzet wel wat tegenviel. Dit stelde analist Nigel van Putten van zakenbank Kempen dinsdag tegen ABM Financial News.

CM.com realiseerde een omzet van 58,2 miljoen euro, circa 5 miljoen euro minder dan waarop Van Putten had gerekend. Wel herhaalde CM.com de omzetverwachting voor 2021, maar de analist denkt toch dat de consensus wat omlaag moet voor dit jaar. 

"Maar een sterke softwareverkoop is voldoende om de druk op de brutowinst weg te nemen, en die is leidend", merkte Van Putten op.

De brutowinst uit de kernactiviteiten lag met 16,2 miljoen euro fractioneel onder de 16,3 miljoen euro waarop Van Putten had gerekend. De analist wees op de marge van 29 procent, die liefst 2 procentpunt hoger was dan hij had voorzien. En hier droegen alle segmenten aan bij op jaarbasis. Op kwartaalbasis was de stijging volgens Van Putten vooral te danken aan een betere verkoop van software.

Van Putten verwacht verder dat, op basis van de dalende trend in afgenomen belminuten voor vaccinaties en tests, de gemiddelde omzetschatting van analisten ook voor volgend jaar aan de hoge kant is. Dit kan resulteren in druk op de aandelenkoers van CM.com.

Het aandeel CM.com daalde dinsdag 3,1 procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CM.COM 82% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Just passing by 19 oktober 2021 13:52
    Waarom zal bij slechts een van de divisies, te weten belminuten, en een verwachte dalende trend in afgenomen belminuten voor vaccinaties en tests, de gemiddelde omzetschatting van analisten aan te hoge kant zijn. Dit zegt toch niet iets over de andere divisies die ook een forse stijging hebben laten zien en naar verwachting verder zullen stijgen? Ik snap deze redenatie en conclusie niet zo.
  2. Just passing by 20 oktober 2021 13:12
    Nog een vraag dan. Waarom wordt er gesteld dat de gemiddelde omzetschatting van analisten OOK voor volgend jaar aan te hoge kant zijn door dezelfde instantie die op 6 augustus notabene een houdadvies op startkoers 46,45 afgeeft.

    Als KEMPEN eerder al de verwachtingen van analisten aan te hoge kant vond, aangeduid door het woordje OOK, dan lijkt dit totaal niet verenigbaar met elkaar.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

CM.COM

14,630 20 mei
-0,120 -0,81%
Premium

CM.com: sterke groei maar zwakke winstgevendheid

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links