Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: kwartaalrapport ASML stemt tevreden

Beursblik: kwartaalrapport ASML stemt tevreden
Beeld: ASML

(ABM FN-Dow Jones) ASML heeft een goed kwartaalrapport gepubliceerd. Dit stelde analist Nigel van Putten van zakenbank Kempen woensdag.

De analist wees op een recordstand van het orderboek, een outlookverhoging voor 2021, aanhoudende trends tot in 2022 en een EUV-capaciteit van meer dan 60 machines in 2023. Dit zijn volgens Van Putten de belangrijkste ingrediënten van vandaag.

De cijfers over het tweede kwartaal noemde de analist "min of meer in lijn met de verwachtingen". Wel merkte hij op dat een betere kostencontrole leidde tot een meevallende EBIT van 1,2 miljard euro.

ASML presenteerde ook een recordinstroom aan nieuwe orders ter waarde van 8,3 miljard euro. Van Putten merkte hierbij wel op dat verschillende klanten als Micron en Intel waarschijnlijk nu een order plaatsten met uitlevering over meerdere jaren. 

"Als de kosten onder controle blijven, dan schatten wij dat de EBIT in 2021 dichtbij de 6,4 miljard euro zal uitkomen. Dat is 6 procent meer dan de consensus", aldus Van Putten.

Het aangekondigde aandeleninkoopprogramma van 9 miljard euro noemde de analist "nog een teken van vertrouwen", net als de verhoging van de EUV-capaciteit naar meer dan 60 machines in 2023.

"Dit moet voldoende zijn om de koers vandaag omhoog te krijgen", aldus Van Putten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 83% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ASML Holding

730,900 17 sep
-17,200 -2,30%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links