Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieprijs daalt

Olieprijs daalt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag gedaald, na zorgen over de worsteling van India om het aantal besmettingen met het coronavirus omlaag te krijgen, wat negatieve gevolgen kan hebben voor de economie en wereldwijde vraag naar olie.

Een meifuture voor een vat ruwe olie, West Texas Intermediate, sloot 1,5 procent lager op 62,44 dollar op de New York Mercantile Exchange. De meifuture expireerde vandaag. 
De junifuture sloot op 62,67 dollar.

De olieprijs stond ook onder druk doordat een commissie van het Huis van Afgevaardigden instemde met een wetsvoorstel waardoor het kartel van olie-exporterende landen OPEC kan worden aangepakt met mededingingsclaims vanwege productie-afspraken.

"Dat zou het illegaal maken voor een buitenlandse staten om colletief olieproductie te beperken of prijzen te beïnvloeden", zei analist Justin McQueen van DailyFX. Het voorstel is echter nog lang geen wet en analist Phil Flynn van The Price Futures Group betwijfelt daarom of het op korte termijn veel invloed zal hebben. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links