Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Industrie eurozone bevestigt stijgende lijn

Industrie eurozone bevestigt stijgende lijn
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De industriële activiteit van de eurozone is in maart in een hoger tempo gestegen. Dit bleek donderdag uit definitieve cijfers van Markit Economics.
 
De index voor de industrie steeg van 57,9 naar 62,5 in maart, het hoogste punt in bijna 24 jaar. Een voorlopige meting wees voor maart op 62,4.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. Appelboom 1 april 2021 10:51
  Het lijkt erom dat men zoveel mogelijk positieve artikelen plaatst om de euforische stemming maar zo lang mogelijk in stand te houden. Blijf goed zelf nadenken zou ik zeggen, niet te snel meegaan met de kudde welke flink op weg is naar de top van de berg en vervolgens de afgrond ingaat.
 2. forum rang 4 Jopieklaploper 1 april 2021 11:26
  Dit is buitengewoon nieuws en bevestigd de verwachtingen van CPB en andere bureaus dat ondanks (of juist dankzij) de lockdowns de economie in de EU in een gigantische boom zit en we kunnen de komende jaren de hoogste groeicijfers ooit verwachten (dubbele cijfers) voor economische groei.

  Dit is allemaal dankzij het coronabeleid en de stimuleringen van de overheid en niet te vergeten het verdwijnen van het MKB dat de economie jaren heeft kunnen uitzuigen maar nu gelukkig straks verdwenene is.
 3. forum rang 4 Jopieklaploper 1 april 2021 11:29
  quote:

  Alex Future schreef op 1 april 2021 10:23:


  Nu zijn hier vanmorgen al 4 berichten over geweest, duitse, spaanse, nederlandse en de franse industrie gestegen. Had dit niet gewoon in dit nieuwsbericht gepast? En hoe staat het met de rest van de landen in de eurozone?


  Die zijn ook allemaal gigantisch gestegen maar we kunnen niet voor alle landen een artikel plaatsen, de redactie heeft besloten slechts de grootste EU landen inclusief uiteraard Nederland te vermelden. De groei van andere EU landen is ook zeer hoog.

  We verwachten dit jaar een economische groei voor de hele eurozone van rond de 15% en volgend jaar (als lockdowns tenminste voorbij zijn) verwachten wij de economen een economische groei van de eurozone die de 50% kan overtreffen.

  Ook de jaren daarna zullen we dubbele groeicijfers blijven zien we zitten in een ongekende economische boom dankzij stimulering want stimulering is de enige manier om de economie echt te laten groeien, Overheid en Multinationals moeten samen de wereldeconomie naar een gigantisch nieuw hoogtepunt brengen en dit gaat lukken.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links