Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Strenge pensioenregels moeten direct van tafel'

Reacties

28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. Perpboy 11 januari 2021 12:22
  Waarom leent een pensioenfonds geld uit aan een partij die een half procent vraagt voor het 'bewaren'?
  We geven ze dat geld om juist iets te verdienen, niet om het met een negatieve rente weg te zetten.

  In deze wereld willen nog steeds heel veel mensen iets willen betalen om geld nu te mogen gebruiken? Oh, als pensioenfondsen de staatsleningen niet kopen, loopt de rente die overheden moeten betalen op , omdat anders niemand ze geld tegen dergelijke voorwaarden wil lenen.

  oke, en met ons pensioengeld betalen we nu de coronacrisis. Dus met de premie betaalt de overheid de salarissen en speelt sinterklaas. Dit is een soort verkapte overdracht. Ik snap nu ineens dat mensen vluchten in valuta die dit effect niet hebben. Aha, nu snap ik de vraag naar bitcoin een beetje.
  - Geen negatieve rente
  - Geen overheid die bitcoin bij kan drukken
  Dus de 'tulpenbol' is de euro of misschien wel je pensioenfonds.

 2. Woudsehoeve 11 januari 2021 12:24
  Het huidige pensioen stelsel is overgereguleerd ne het geld komt ze de oren uit. Dus ja aanpassen ? Dat willen ze niet, en er zit dik geld achter.

  Gewoon iedereen zijn eigen potje geld, zelf beslissen hoe je het belegd, dat is pas eerlijk.
  Ik betaal nu 22.5% van mijn bruto inkomen aan pensioen premie en waar dat heen gaat ???
  Als ik dat zelf bruto kan beleggen kom ik veel verder, kan ik zelf indexeren, maar ja regeltjes he ....
  Ik hoop dat het in het nieuwe stelsel beter gaat, maar ik vrees .....
 3. Perpboy 11 januari 2021 12:28
  quote:

  Woudsehoeve schreef op 11 januari 2021 12:24:  Ik betaal nu 22.5% van mijn bruto inkomen aan pensioen premie en waar dat heen gaat ?  Dat geld leen de NL staat tegen -0,5% rente. Daar betalen ze de coronamaatregelen van.

  We zouden iedereen 10% netto moeten belasten voor de coronamaatregelen en daarmee de getroffen ondernemingen moeten ondersteunen. Mensen mogen dan wel stemmen voor of tegen strengere maatregelen. Strenger -20% minder streng -5%

  Ik weet de uitkomst al.
 4. peter2309 11 januari 2021 12:59
  Het nieuwe pensioenstelsel is zo slecht dat de vakbonden omgekocht moesten worden (met o.a. een minder snelle verhoging van de AOW leeftijd en zaken voor ZZP-ers). We kunnen maar één ding doen: in maart stemmen op partijen die dit pensioenakkoord in de vuilnisbak gooien. En de rekenrente koppelen aan het (gewogen) gemiddelde rendement van het desbetreffende pensioenfonds over de afgelopen 10 jaar. Dus dat van vorig jaar telt 10 keer mee, van het jaar daarvoor 9 keer, enz. Dan zal blijken, wat veel experts ook al zeggen, dat pensioenfondsen meer dan genoeg geld hebben en kunnen pensioenen geïndexeerd worden.
 5. forum rang 5 Porscheknakker Graat 11 januari 2021 13:08
  De huidige pensionada's worden nu genaaid en de jeugdigen, die het hiermee eens zijn, worden nu en later nog harder genaaid door de hantering van de rekenrente. Ik stel me voor, dat de huidige 40-ers door het beleid van nu, weinig of geen pensioen meer krijgen. Dus Rowie, je bent nu voor de korting op de pensioenen. Dat kan en mag, maar deze kortingen werken wel door op jouw pensioen als je de pensiongerechtigde leeftijd bereikt.
 6. bravo 11 januari 2021 16:54
  quote:

  GroteVriendelijkePrutser schreef op 11 januari 2021 10:53:


  Vooral niet een keer door de zure appel heen bijten en de rekening WEER neerleggen bij de volgende generatie.

  Boomers hebben de gasbaten er doorheen gejast, kregen op elke drol subsidie, en nu verwachten ze ook nog dat de generatie die inmiddels helemaal uitgekleed is hun pensioen op peil houdt?

  U weet wel, de huidige generatie die geen ziekenfonds meer heeft maar alsmaar stijgende zorgverzekering, geen koopsubsidie meer heeft maar alsmaar stijgende huizenprijzen, een steeds verder afgebouwde hypotheekrenteaftrek moet missen, zijn lesgeld alleen nog maar mag lenen en volledig moet terugbetalen, en als kers op de taart even 100 mrd extra staatsschuld door zijn strot gedouwd krijgt en op een arbeidsmarkt terechtkomt waar je alleen nog maar flexcontracten kan vinden?

  Wellicht moeten deze mensen eens niet zo zeuren en ook een keer incasseren.

  Het nieuwe pensioenstelsel zorgt toch al voor genoeg onzekerheid voor de huidige werknemers. Laten we het niet ook nog eens gebruiken om wanbeleid uit het verleden goed mee te maken.


  Je doet je naam wel eer aan Prutser. Toen ik en mijn generatie genoten in 1980 nauwelijks aan het werk kwamen de rente 13 % en er ook woningsnood was gingen we ook door. Om over de kinderbijdrage die de jeugd tegenwoordig krijgt maar niet te spreken. En de VUT regelingen zijn er al heel lang niet meer. Wij moesten gewoon zelf zorgen voor een beter pensioen. Ook wij schrokken ervan dat we tot ons 67 ste door moesten werken en betalen nu ook een torenhoge ziektenkosten verzekeringen. De huidige generaties willen te teveel als moet eerste klas zijn enz. Terwijl wij in onze jonge jaren gewoon van 1 inkomen leefde terwijl de andere partner voor de kinderen zorgde omdat de opvang niet te betalen was en de opa en oma niet zoveel oppaste als nu. Dus wie heeft er al veel moeten incasseren? Ja, mijn moeder van 83 met een AOW en 220 euro pensioen per maand en al 10 jaar geen verhoging. Wie is er nu een Prutser?
28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links