Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Groen licht voor megabonus topman Douwe Egberts

AMSTERDAM (AFN) - De tekenbonus van 10 miljoen voor de nieuwe topman van JDE Peet’s, de onderneming achter onder meer Douwe Egberts, heeft akkoord gekregen van de aandeelhouders. Op een bijzondere aandeelhoudersvergadering van het koffiebedrijf werd ingestemd met de formele benoeming van de nieuwe topman en daarmee ook met zijn beloning.

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) klaagde vorige week nog over de hoge beloning voor de al in september begonnen Fabien Simon. Volgens de beleggersorganisatie is een tekenbonus van dergelijke proporties nooit eerder ingezet bij een beursgenoteerde onderneming in Nederland.

Ook vakbonden FNV en CNV waren verbijsterd. Ze zitten momenteel aan tafel met de Nederlandse tak van het bedrijf over een nieuwe cao. "Die gesprekken gaan op z’n zachtst gezegd heel moeizaam", aldus FNV-bestuurder Niels Suijker. "JDE wil bestaande arbeidsvoorwaarden versoberen en heeft zelfs nog geen loonbod gedaan. Ze zijn heel krenterig aan de cao-tafel, maar laten hun topman in de miljoenen zwemmen. Onacceptabel."

Aandelen

Simon krijgt de vergoeding als compensatie voor misgelopen beloningen bij zijn vorige werkgever JAB. Dat is de grootaandeelhouder van JDE, dat ook merken als Tassimo, L'Or en Pickwick voert. Door een speciale clausule kan de beloning ook nog eens snel verder stijgen. Hij wordt namelijk verplicht de miljoenen euro's te investeren in speciaal gecreëerde aandelen die identiek zijn aan de op de beurs verhandelde aandelen, maar daarbij nog 'dubbele winstrechten' hebben. Alles bij elkaar zou zijn pakket gratis aandelen kunnen oplopen tot 33 miljoen euro, heeft de VEB becijferd.

Het lag al in de lijn der verwachting dat de aandeelhouders akkoord zouden gaan. Technisch gezien moest er nog gestemd worden, maar volgens de VEB was dit een gelopen race. JAB heeft nog altijd meer dan 60 procent van de aandelen van JDE in handen. Alle agendapunten waarover gestemd kon worden, werden door de aandeelhouders goedgekeurd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JDE PEET'S

Gerelateerd

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 jan de vakman 18 november 2020 15:24
  Het is natuurlijk echt geen wonder dat de bellarom gold koffie van de lidl veel beter smaakt dan die bittere douwe egberts en met dit waanzinnige start bonusje van deze topgraaier zal die smaak nog wel veel bitterder worden,arm volk, dat de kost moet verdienen op de werkvloer bij douwe aso, ronduit absurd!!
 2. forum rang 9 objectief 18 november 2020 15:45
  quote:

  horscamp schreef op 18 november 2020 15:30:


  Ben ook erg benieuwd naar de reactie van ene Klaver en cs of krijgen we hier als antwoord "nee ik heb er niet naar gevraagd "


  Waarom zitten die in de Raad van C. en/of Toezichtraad!!

  Als belegger in dit bedrijf ben ik niet blij met die bonus; zo inspannend is het niet binnen dat bedrijf om een grote bonus betaald moet worden. .
 3. forum rang 5 andre68 18 november 2020 17:28
  quote:

  jan de vakman schreef op 18 november 2020 15:24:


  Het is natuurlijk echt geen wonder dat de bellarom gold koffie van de lidl veel beter smaakt dan die bittere douwe egberts en met dit waanzinnige start bonusje van deze topgraaier zal die smaak nog wel veel bitterder worden,arm volk, dat de kost moet verdienen op de werkvloer bij douwe aso, ronduit absurd!!
  Inderdaad hele goede koffie bellarom gold van de lidl.
  Misschien wordt het eens tijd dat de klant DE eens flink links laat liggen. Een soort "Anders Mobergje"
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

JDE PEET'S

25,170 20 okt
+0,210 +0,84%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links