Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AstraZeneca op koers met publicatie testresultaten coronamiddel

AstraZeneca op koers met publicatie testresultaten coronamiddel

LONDEN (AFN/RTR) - Farmaceut AstraZeneca verwacht nog altijd aan het einde van dit jaar de testresultaten van zijn coronavaccin te kunnen presenteren, zo werd in een handelsupdate gemeld. De Brits-Zweedse onderneming is één van de farmaceuten die in een vergevorderd stadium is met zijn middel om het coronavirus eronder te krijgen.

Met de ontwikkeling van het potentiële Covid-19-vaccin, waarin het samen optrekt met de Universiteit van Oxford, wist het bedrijf zich te verzekeren van miljarden aan financiële middelen. Ook werden al meerdere deals over de verstrekking van het medicijn gesloten. Nederland en andere Europese landen hebben alvast miljoenen doses gereserveerd bij AstraZeneca.

Waar AstraZeneca stappen bleef zetten met het corona-onderzoek, wist het bedrijf ook met zijn uitgebreide geneesmiddelenportfolio goed te scoren. De vraag naar medicijnen steeg hoewel doktersbezoeken en - diagnoses ontmoedigd werden als gevolg van de pandemie.

Productverkopen, exclusief betalingen uit samenwerkingsverbanden, steeg in het derde kwartaal van het jaar met 7 procent tot 6,5 miljard dollar. De winst per aandeel was met 0,94 dollar wel wat minder dan waar kenners in doorsnee rekening mee hielden.

Voor heel het jaar houdt het concern rekening met een omzetplus van 7 tot 12 procent. Verder rekent het bedrijf ook op een flink hogere winst.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pharming

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Rowi62 5 november 2020 10:10
  Op Koers?


  Lees dit eens van CNBC over de vertraging bij AstraZeneca:

  The news spurred hopes that a vaccine could be available by the end of the year, although the drugmaker has already missed a target to deliver 30 million doses (part of a deal for 100 million doses agreed with the British government in May) of a Covid-19 vaccine to the U.K. by September.

  In June, several European nations signed a deal with AstraZeneca for up to 400 million doses of the vaccine with the first batch of doses expected by the end of the year.

  www.cnbc.com/2020/11/05/astrazeneca-c...


  Met fase 3 data gereed einde van het jaar en mist deze werking aantoont kost het nog veel tijd voor het vaccin er echt is. Hugo en de expert Levi (betrokken bij het onderzoek !!!!) zitten er dus helemaal naast. November gereed zeiden ze. Ook teon zei ik al dat de NRC juist melding maakte van "te weinig besmettingen om genoeg data te vergaren".
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Pharming Group 1,073 07 mei
+0,035
+3,37%
 

Trending

  Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
  #/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare