Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Duitsland verscherpt financieel toezicht na Wirecard-fraude'

BERLIJN (AFN) - De Duitse regeringspartijen hebben overeenstemming bereikt over een pakket maatregelen om het financiële toezicht te verscherpen, naar aanleiding van de omvangrijke fraudezaak bij de Duitse betalingsdienstverlener Wirecard. Dat meldde persbureau Reuters op basis van inzage in regeringsdocumenten.

Berlijn zou onder meer van plan zijn om beurstoezichthouder BaFin extra macht te geven om controles uit te voeren en eisen dat beursgenoteerde bedrijven voortaan om de tien jaar van accountant wisselen. Naar verwachting wordt het pakket hervormingen later op de dag aangekondigd door minister van Financiën Olaf Scholz en justitieminister Christine Lambrecht.

Wirecard stortte in juni in elkaar toen bleek dat er bijna 2 miljard euro op de balans kwijt was en mogelijk nooit had bestaan. Daarnaast had het bedrijf 3,5 miljard euro aan schulden. Het gaat om een van de grootste fraudegevallen in de moderne Duitse geschiedenis. Oud-topman Markus Braun en andere voormalige bestuurders van Wirecard zijn gearresteerd op verdenking van onder meer witwassen, boekhoudfraude en vervalsing.

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 geobeo 7 oktober 2020 12:30
    Om de 3 jaar van accountant wisselen. Dus na 8 jaar mogen ze weer bij dezelfde accountant als waar ze mee begonnen (1 van de "big four"). De big four die in Europa de belastingwetten voorschrijven via lobby in de EU.

    Nee, dat zal echt helpen!

    Is de 1 na grootste maffiabank ter wereld (Deutsche bank) nu al failliet trouwens?
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links