Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Uber aast op autodeeldienst Daimler en BMW'

NEW YORK (AFN) - Taxibedrijf Uber aast op de aankoop van Free Now, de autodeeldienst van de Duitse autobouwers Daimler en BMW. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Met de aankoop zou het bedrijf zijn marktaandeel in Europa en Latijns-Amerika flink vergroten.

Daimler en BMW bundelden vorig jaar hun krachten op het gebied van zogeheten mobiliteitsdiensten onder de noemer Your Now, dat naast autodelen ook diensten als het opladen van e-auto's en parkeren omvat. Ze wilden daar veel geld in investeren, maar inspanningen om extra investeerders aan te trekken verliepen moeizaam vanwege de coronapandemie.

De bronnen benadrukken overigens dat een deal rondom Free Now nog zeker niet beklonken is, vanwege de lastige marktomstandigheden die een overeenkomst over een goede prijs bemoeilijken. Ook zouden er andere bieders kunnen komen. Woordvoerders van zowel Uber, BMW als Daimler wilden niet reageren.

Free Now was eerder actief onder de naam MyTaxi en omvat onder meer de Franse deeldienst Kapten, het Griekse Beat en het Roemeense Clever Taxi.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAY.MOTOREN WERKE AG ST
Daimler
DAIMLER AG NA O.N.

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. BAYERISCHE MOTOREN WERKE AG 85,000 10 mei
  +1,450
  +1,74%
 2. Daimler 73,760 10 mei
  +0,350
  +0,48%
 3. DAIMLER AG 73,520 10 mei
  +0,260
  +0,35%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare