Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

NSI maakt afspraken over houten kantoorgebouw op Zuidas

NSI maakt afspraken over houten kantoorgebouw op Zuidas

AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedfonds NSI heeft afspraken gemaakt met de gemeente Amsterdam over de ontwikkeling van een duurzaam houten kantoorgebouw op de Zuidas. Het gaat volgens het beursgenoteerde bedrijf om een belangrijke stap richting de realisatie van dit project.

De kavel is reeds in erfpachteigendom van NSI en er ligt al een ontwerp dat voorziet in een 22.000 vierkante meter tellend kantoorgebouw, aan het einde van de nog aan te leggen Maurice Ravellaan. De ontwikkeling is gepland bovenop een bestaande ondergrondse parkeergarage. De zogeheten stichtingskosten worden geschat op 90 miljoen tot 110 miljoen euro, exclusief de grond.

NSI is al sinds 2018 bezig met de voorbereiding van deze potentiële ontwikkeling. "Wij zijn ons terdege bewust van de uitdagingen voor de markt op korte termijn, maar wij geloven nog steeds dat er op lange termijn vraag zal blijven naar moderne, comfortabele, duurzame kantoren, zeker op de Zuidas. Met een voorziene start van de bouw in 2022, hebben wij tijd om te zien hoe de economie, de kantorenmarkt en de gebruikersvraag zich de komende tijd ontwikkelen", zegt NSI-topman Bernd Stahli.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NSI

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Freemoneyforever 26 september 2020 19:16
    Hout in de bouw gebruiken is een fantastische manier van CO2-reductie. Het bos dat herplant wordt zorgt daarvoor. Het zorgt ook voor een betere atmosfeer in gebouwen. Er komt bij het verwerken van beton veel CO2 vrij, dus het werkt aan twee kanten. Hulde voor dit initiatief, het is tenminste duurzaam.

    Dat staat natuurlijk los van de behoefte aan kantoorruimte.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NSI 33,750 17:35
-0,750
-2,17%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare