Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hogere opening op Wall Street

Hogere opening op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag hoger geopend, waarmee wordt voortgeborduurd op de winsten van een dag eerder. Beleggers op Wall Street buigen zich over cijfers van loonstrookverwerker ADP over de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven. Daarnaast gaat de aandacht onder meer uit naar de publicatie van het Beige Book van de Federal Reserve later op de dag, dat inzage geeft in de staat van de economie van de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang een plus van 0,4 procent op 28.759 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent tot 3539 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq klom 0,6 procent tot 12.007 punten.

Volgens ADP kwamen er vorige maand 428.000 banen bij, maar economen hadden in doorsnee op een plus van 1 miljoen banen gerekend. Het cijfer voor juli werd opwaarts herzien. In die maand kwamen er 212.000 banen bij in het bedrijfsleven van de VS. Eerder werd een stijging met 167.000 arbeidsplaatsen gemeld. De gegevens van ADP lopen vooruit op het maandelijkse banenrapport dat de overheid vrijdag publiceert. In die studie worden ook de ontwikkelingen in de publieke sector meegenomen.

De Fed komt om 20.00 uur (Nederlandse tijd) met het Beige Book naar buiten. Dat rapport zal worden bestudeerd voor aanwijzingen over de impact van de coronacrisis op de Amerikaanse economie en tekenen van economisch herstel van de virusuitbraak.

Bij de bedrijven maakte winkelketen Macy's resultaten bekend. Macy's wist het verlies in het afgelopen kwartaal beperkt te houden. Door de aanhoudende coronacrisis boekte het bedrijf een verlies van 251 miljoen dollar. Analisten rekenden op een min van ruim een half miljard dollar. Volgens Macy's zijn er tekenen van herstel te zien in de verkopen. Het aandeel won bijna 10 procent.

Andere bedrijven die de boeken openden waren onder meer kledingverkoper Guess (plus 20 procent) en drankenconcern Brown-Forman, het bedrijf achter onder meer whiskey-merk Jack Daniel's, dat 3,3 procent steeg.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links