Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street blijft bij opening dicht bij huis

Wall Street blijft bij opening dicht bij huis

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met kleine verschillen aan de dag begonnen. De brede S&P 500 en techbeurs Nasdaq zijn op koers voor hun beste maand augustus sinds 1984, waarbij een groot deel van de winst veroorzaakt werd door hoop op vaccins tegen corona en geneesmiddelen voor de behandeling van Covid-19. Verder reageren de beurzen nog altijd op de woorden van Federal Reserve-baas Jerome Powell die vorige week aangaf dat de Amerikaanse centrale bank langer bereid is vast te houden aan de zeer lage rentetarieven.

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten handelen 0,2 procent in de min op 28.605 punten. De breed samengestelde S&P 500 stond een fractie lager op 3507 punten. Techbeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 11.729 punten.

De aandacht op Wall Street gaat onder meer uit naar Apple en Tesla. De iPhone-maker en de fabrikant van elektrische auto's hebben beide een aandelensplitsing doorgevoerd en worden voor het eerst tegen de nieuwe prijzen verhandeld. Apple (plus 2,9 procent) gaf zijn aandeelhouders vier nieuwe aandelen in plaats van één oude, bij Tesla (plus 1,1 procent) ging het om vijf stukken in ruil voor één.

De aandelensplitsing van Apple had ook gevolgen voor de Dow-Jonesindex. Die wordt opgeschud met de opname van cloudsoftwaremaker Salesforce (plus 0,9 procent), biotechnoloog Amgen (min 0,5 procent) en industrieel concern Honeywell (min 0,3 procent). Oliebedrijf ExxonMobil (min 1,2 procent), farmaceut Pfizer (min 0,3 procent) en defensieconcern Raytheon Technologies (plus 1 procent) moeten daarvoor plaats maken.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links