Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Duitse biotechnoloog Vivoryon wil Nederlands bedrijf worden

Duitse biotechnoloog Vivoryon wil Nederlands bedrijf worden

HALLE (AFN) - De in Amsterdam genoteerde Duitse biotechnoloog Vivoryon Therapeutics wil een Nederlands bedrijf worden. Het plan voor een juridische status in Nederland zal worden voorgelegd aan de aandeelhouders op de vergadering van 30 september.

De onderneming zegt dat daardoor de administratieve rompslomp zal worden verminderd en dat de stap zal leiden tot het aantrekken van nieuwe investeerders en toegang tot andere kapitaalmarkten. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar een notering aan de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq, al zijn daar op dit nog geen specifieke plannen voor. Overigens blijven het administratieve hoofdkantoor en de operationele activiteiten zoals onderzoek in Duitsland, bij de locaties in München en Halle.

Aandeelhouders die het niet eens zijn met het plan kunnen compensatie krijgen van 9 euro per aandeel. Vivoryon zegt wel dat als aandeelhouders met meer dan 2 procent van het stemrecht tegen de resolutie stemmen het plan van tafel wordt gehaald. Dat heeft te maken met de financiële behoeftes van de biotechnoloog voor onderzoeksprogramma's die dan teveel onder druk zouden komen te staan. Het bestuur en de raad van commissarissen dringen aandeelhouders dan ook aan voor het voorstel te stemmen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
VIVORYON THERAPEUTICS N.V.

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

VIVORYON THERAPEUTICS N.V.

18,500 24 sep
-0,818 -4,23%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links