Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bijna 2 miljoen uitkeringsaanvragen VS in een week

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. Rechtomhoog 4 juni 2020 15:25
  Het is bekend dat de gemiddelde schulden van Amerikaanse huishoudens hoog zijn; studieschulden, autoleningen en creditcardschulden. Ik vraag mij af hoe coulant de banken zijn bij burgers die onlangs werkloos geworden zijn en hun schulden niet meer kunnen terugbetalen. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat mensen die veel schulden maken wel een gezonde spaarbuffer hebben. De door Trump uitgereikte Corona-cheque lijkt mij ook niet voldoende...
 2. Pieter Vandewalle 4 juni 2020 15:37
  Een mens vraagt zich af waarom we uberhaupt nog gaan werken of belastingen betalen, je hebt maar steunprogramma's uit te schrijven en alles komt goed. En waarom komt er geen nieuw geld voor de milieuproblematieken, geestelijke gezondheidszorg, uitroeiing van alle zeldzame ziektes, 5G netwerken, kolonisatie van Mars, ... ?
 3. Nuchtertransparant 4 juni 2020 18:07
  quote:

  Mr_Baldy schreef op 4 juni 2020 15:04:

  25% van de amerikanen zijn nu werkeloos tijd voor een beurs feestje lijkt me. realiseren mensen zich nu echt niet dat dit een ongekend grote hoeveelheid is en dat dit echt wel gevolgen voor de economie gaat hebben. en dit is alleen nog maar in de VS echt te bizar voor woorden.
  Het is altijd zo verwarrend voor veel mensen. Aantal nieuwe claims versus aantal werklozen. Niet 25% is werkloos maar 14,8%. Naast de wekelijkse nieuwe claims gaan er ook weer mensen aan het werk. Nog steeds heel veel dat wel maar een dikke 10% minder dan die 25% waar je het over hebt.

  Bron CNBC.COM:
  The insured unemployment rate, which is a simple measure of those collecting benefits compared with the total labor force, rose 0.5 percentage points to 14.8%.
 4. Knarf 4 juni 2020 18:33
  De inflatie aanjagen gaat niet met renteverlaging. Juist de kosten voor inzet van kapitaal dalen daardoor. Ook flexibele arbeidsmarkt inclusief goedkope arbeidsmigranten zorgen voor neerwaartse druk op loonkosten. Beide factoren zorgen dus voor goedkopere productie. Alleen belastingen werken prijsopdrijvend. Wil je inflatie.... Verhoog de kosten voor kapitaal en zorg dat mensen netto meer overhouden. Dan volgen de bestedingen in een later stadium. Vervolgens een goed kijken wat de werkelijke belastingdruk voor multinationals is.
  Gaat alleen moeilijk werken omdat het de concurrentiepositie aantast.
  In ieder geval heeft QE en lage rente alleen tot gevolg gehad dat huizenprijzen en aandelen aan inflatie onderhevig zijn. En wie dit bezit is dus voor nu spekkoper
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links