Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Industrieel concern 3M snijdt in kosten door corona

ST PAUL (AFN) - Industrieel concern 3M gaat in de kosten snijden nu de coronacrisis een hap nam uit de resultaten van de industriële divisie van de onderneming. De medische tak van het concern, dat ook mondkapjes produceert, zag de omzet wel stijgen. Alles bij elkaar vielen opbrengsten hoger uit.

3M schrapte zijn vooruitzichten voor het hele jaar, mede door de onzekerheden rond het coronavirus. Door de pandemie is er een sterke vraag naar sommige producten van 3M, waaronder mondkapjes en andere producten voor persoonlijke veiligheid.

De verkopen van andere goederen, waaronder industriële lijmen, vielen lager uit. Onder meer het op grote schaal sluiten van fabrieken zit de afzet van 3M dwars. Ook de verkoop van kantoorartikelen, zoals post-it notitieblokjes vielen lager uit, omdat door de crisis veel vanuit huis wordt gewerkt.

Investeringen

Om de crisis te doorstaan verlaagt 3M zijn investeringen dit jaar tot 1,3 miljard dollar van een eerdere 1,8 miljard dollar die het beloofde te zullen uitgeven. 3M kondigde eerder al ingrepen aan in het personeelsbestand. Daarnaast wordt de productie van producten waar momenteel minder vraag naar is verlaagd.

De omzet van 3M steeg in het eerste kwartaal op jaarbasis met 2,7 procent tot 8,1 miljard dollar, geholpen ook door overnames. De operationele winst kwam uit op 1,7 miljard dollar. Dat was 47 procent meer dan een jaar geleden. Exclusief eenmalige posten was sprake van een daling van dit resultaat met 2,7 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 30 apr Update: meer aangepaste winst voor 3M
  2. 26 mrt Definitief akkoord 3M over schikking gehoorbeschermers Amerikaanse leger

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
3M Company

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

3M Company

99,980 18:57
+0,350 +0,35%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links