Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nog eens 4,4 miljoen Amerikanen vragen werkloosheidsuitkering aan

Nog eens 4,4 miljoen Amerikanen vragen werkloosheidsuitkering aan

WASHINGTON (AFN) - Het aantal werkloze Amerikanen dat zich afgelopen week aanmeldde voor een uitkering is op 4,4 miljoen uitgekomen. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Handel bekendgemaakt. In totaal hebben zich sinds half maart al circa 27 miljoen Amerikanen tot de overheid gewend voor steun als gevolg van de coronacrisis.

Het aantal aanvragen was iets lager dan waar economen op hadden gerekend. In doorsnee gingen zij uit van 4,5 miljoen nieuwe aanvragen. Het cijfer van vorige week (5,2 miljoen aanvragen) werd licht naar beneden bijgesteld. Sinds de aanvragen enkele weken geleden op 6,9 miljoen in een week piekten, is er weer een dalende lijn ingezet, maar nog altijd komen er dus nog veel aanvragen binnen.

De werkloosheid in de Verenigde Staten is door de coronamaatregelen hard gestegen. Die staat nu al mogelijk op ongeveer 20 procent. De huidige crisis wordt daarom wel vergeleken met de Grote Depressie uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Mede daarom wil president Donald Trump de Amerikaanse economie weer heropenen.

Tot half maart waren er nog nooit meer dan 695.000 verzoeken in een week ingediend. Dat cijfer uit 1982 was tot voor kort het record. De cijfers van het ministerie van Arbeid gaan terug tot 1967.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 shortie 23 april 2020 14:57
    quote:

    52525 schreef op 23 april 2020 14:52:

    Vroeg of laat komt de klap naar beneden

    En die klap zal dan ook tien keer zo hard zijn.
    Markt totaal irrationeel momenteel....

    Beurswijsheid “de markt heeft altijd gelijk” ook één van de grootste fabels die er bestaat.
    Als dat echt zo was geweest zouden we nooit een crash hebben aangezien de markt events al lang van te voren aan zou hebben zien komen.

    Pas op voor de draai mensen want de S&P gaan binnenkort simpelweg weer richting de 2.200 punten... al doet men u nu anders geloven.....
  2. [verwijderd] 23 april 2020 14:59
    Na een dagje heerlijk in de tuin was ik gisteren maar half verbaasd om te zien dat we weer ruim boven de 500 punten staan. Ik lees van verschillende kanten dat het gek is, dat beurzen de toekomst vast in prijzen, de cijfers slecht zijn en het dit keer echt naar beneden zou moeten gaan. Maar dat gaat het niet. Ja, historisch gezien hebben veel van deze mensen volledig gelijk. De koersontwikkeling zou negatief "moeten" zijn. Dat is hij echter niet. De uitkeringsaanvragen zijn op geen enkele wijze relevant voor de beurs en het koersverloop, alles potentiële verliezen worden afgevangen met eindeloos gratis geld. Het zou wel interessant zijn te weten wat er zou gebeuren zonder QE, of als er over een paar maanden in tegensteling tot de propaganda, eindeloos werkelozen blijven die geen geld meer vangen... Voor de koersontwikkeling vandaag is die echter niet relevant. Nu er slechts 4.4 miljoen nieuwe bijkomen, is er nog meer dan genoeg gratis geld, effect op de indices zal het niet hebben.

    Olie is min of meer waardeloos, getuige de negatieve prijzen voor WTI in aanloop naar de expiratie, zelfs onder deze marktomstandigheden bleef bleef shell redelijk liggen. Ook met een dikke drop in prijzen voor brent gebeurde er weinig. Vandaag en gisteren wat herstel in de prijs voor Juni en RDS gelijk mee in het rijtje stijgers. Ligt het leed dan nu eindelijk achter ons? at gebeurd er eigenlijk?

    Kort samengevat, nee, het leed en de economische gevolgen van de QE liggen niet achter ons. Sterker nog, per eergisteren is er weer bijna 500 miljard aan steun goedgekeurd in de VS, ze kunnen weer een weekje financieren. De EU zal eerdaags ook weer een grote bak gratis geld beschikbaar stellen. De prijs van olie loopt wat op, dit zal echter tijdelijk zijn. Richting expiratie zal de prijs weer imploderen. De vraag is er niet, alles ligt stil en de opslag zal alleen maar een groter probleem worden. Daarmee is er geen enkele reden voor een hoge prijs. "Rusland" neemt een afwachtende houding aan? Het is nog nooit gemakkelijker geweest om de VS op haar knieën te krijgen. Nog even volhouden en de schalie industrie is zo kapot dat het geen zin meer heeft. Einde van de "American Dream"?

    Ook schijnt onze Noord Koreaanse held zich niet lekker te voelen. Wie zal het zeggen. Geopolitiek is die op dit moment echter niet relevant. Als hij nu ineens weg is neemt of zijn zus het over, of pakt een andere familie de macht. In het beste scenario voor de bevolking daar wordt Korea samengevoegd, maar dat lijkt me in deze tijden niet zeer waarschijnlijk. Op het grote plaatje is het links of rechtsom niet materieel.

    Oom Donald ook weer druk aan de twitter dat we nu die iraanse boten eens moeten afzinken. Dat lijkt me nog het grootste gevaar op dit moment. Het zal de olie een paar dagen een zetje in de rug geven, concreet maakt het niks uit. De VS heeft zich decenia lang bemoeid met een regio waar ze niks te zoeken had. Oorlogen gevoerd om de economie te laten draaien, gestreden tegen denkbeeldige vijanden. Over oliebelangen ging het uiteraard "niet". Nu is het goedje min of meer waardeloos. De VS heeft echter na het omvallen van de schalie productie wel een afhankelijkheid van andere landen voor de energie. Wat afleiding van het totale falen van het beleid binnen de VS is ook welkom. Als het met Noord Korea, Moslims, Rusland en zelfs corona niet wil lukken, dan uiteindelijk toch met de eerder mislukte poging om oorlog met Iran te gaan voeren?

    In tegenstelling tot eerdere stijgingen begin ik vandaag toch wat aan het einde van creatieve scenarios te komen om de huidige stijging te verklaren. Het in prijzen van toekomst verwachtingen kan het niet zijn, het matige en overduidelijk tijdelijke herstel van olieprijzen ook niet (de vraag is er simpelweg niet, de Trump twitter omhelst geen fundamenteel verschil), het "agressief" heropenen van een aantal staten in de VS ook niet (dat heeft vooral lokaal impact, de grote steden liggen plat). Is het dan toch nog het gelukszalige gevoel van nog bijna 500 miljard aan gratis geld? Persoonlijk kan ik het me niet voorstellen. Zit men te wachten op het zoveelste conflict in de golf? Vast ook niet. In al mijn jaren in de dealing room en financiele sector heb ik een scenario als we nu zien nooit meegemaakt. Alles wijst op een diepe recessie, lockdowns worden verlengd, naar energie is geen vraag. Waar we vroeger handelden op een combinatie van fundamentele cijfers in combinatie met sentiment is het inmiddels geen van beiden meer. Men wordt opgehitst om in aandelen te stappen door analisten, overheden en roepers of verschillende fora, hetgeen me niet wijs lijkt. Maar zelfs als we dan allemaal ons spaargeld in aandelen steken is het effect nog verwaarloosbaar. Particulier bezit gaat nergens over in het grote plaatje. Enfin, ik hou me aan de zijlijn, verbaas me over wat ik zie gebeuren en sta open voor enige onderbouwde uitleg die dit kan verklaren: negatieve bedrijfsresultaten, geen vraag naar energie, verlengde lockdows, eindeloos gratis geld, weinig beweging in goud, geopolitiek gedonder, geen concreet eindpunt in zicht, stijgende indices. Of walsen we het allemaal plat met de nieuwe elektrische wals, onder voldoende druk kun je immer synthetische diamanten maken...

    Succes iedereen, ik ga de bbq aansteken.
  3. TW82 23 april 2020 15:05
    quote:

    Remykat schreef op 23 april 2020 14:53:

    Ongelofelijk toch, beurzen in het groen. Ben ik nou gek of...Laatste weken veel met turbo's indexen op short gezeten, was dus niet verstandig..
    Ben benieuwd vanavond, alles dik groen natuurlijk!
    Nee, je bent niet gek en niet de enige die steeds met verbazing toekijkt hoe de beurzen elk slecht bericht of cijfer negeren of voor lief nemen. Platgespoten en apathisch door de FED, ECB en schulden. En het zou niet door moeten kunnen gaan zo en toch zou het zo maar wel eens door kunnen blijven stijgen. In zekere zin zijn we wel gek, want op beurzen waar iedereen gek genoeg is om door te blijven kopen ongeachte welke dramatische data naar buiten komt, daar ben je eigenlijk gek om niet mee te doen. Enkele aandelen zijn al 60% tot zelfs 90% gestegen, dus dan voel je je inderdaad wel de sukkel dat je aan de kant blijft staan gebaseerd op alles wat je in de wereld ziet gebeuren en gebaseerd op alle financiële data. Geen idee waar dit naar toe gaat. Nog steeds kan ik me niet voorstellen verder omhoog, dus ik blijf nu alsnog maar aan de zijlijn staan, maar zo mis je wel alle beursstijging. Maar goed, de beurs is een groot circus geworden en een grote goed-nieuws-show.
  4. Patjepeeër 23 april 2020 15:19
    Ik blijf momenteel aan de zijlijn. Als je alle cijfers rationeel bekijkt van de afgelopen weken dan kan dit niet goed blijven gaan. Ik ben bang dat we nog lange tijd met het virus te maken hebben. De echte klappen voor de meeste bedrijven zullen zich uiten in Q2 en Q3. Mijn intuïtie zegt dat er nog een flinke correctie komt.
  5. Vanoranje 23 april 2020 15:23
    quote:

    Johny Be Goode schreef op 23 april 2020 14:59:

    Na een dagje heerlijk in de tuin was ik gisteren maar half verbaasd om te zien dat we weer ruim boven de 500 punten staan. Ik lees van verschillende kanten dat het gek is, dat beurzen de toekomst vast in prijzen, de cijfers slecht zijn en het dit keer echt naar beneden zou moeten gaan. Maar dat gaat het niet. Ja, historisch gezien hebben veel van deze mensen volledig gelijk. De koersontwikkeling zou negatief "moeten" zijn. Dat is hij echter niet. De uitkeringsaanvragen zijn op geen enkele wijze relevant voor de beurs en het koersverloop, alles potentiële verliezen worden afgevangen met eindeloos gratis geld. Het zou wel interessant zijn te weten wat er zou gebeuren zonder QE, of als er over een paar maanden in tegensteling tot de propaganda, eindeloos werkelozen blijven die geen geld meer vangen... Voor de koersontwikkeling vandaag is die echter niet relevant. Nu er slechts 4.4 miljoen nieuwe bijkomen, is er nog meer dan genoeg gratis geld, effect op de indices zal het niet hebben.

    Olie is min of meer waardeloos, getuige de negatieve prijzen voor WTI in aanloop naar de expiratie, zelfs onder deze marktomstandigheden bleef bleef shell redelijk liggen. Ook met een dikke drop in prijzen voor brent gebeurde er weinig. Vandaag en gisteren wat herstel in de prijs voor Juni en RDS gelijk mee in het rijtje stijgers. Ligt het leed dan nu eindelijk achter ons? at gebeurd er eigenlijk?

    Kort samengevat, nee, het leed en de economische gevolgen van de QE liggen niet achter ons. Sterker nog, per eergisteren is er weer bijna 500 miljard aan steun goedgekeurd in de VS, ze kunnen weer een weekje financieren. De EU zal eerdaags ook weer een grote bak gratis geld beschikbaar stellen. De prijs van olie loopt wat op, dit zal echter tijdelijk zijn. Richting expiratie zal de prijs weer imploderen. De vraag is er niet, alles ligt stil en de opslag zal alleen maar een groter probleem worden. Daarmee is er geen enkele reden voor een hoge prijs. "Rusland" neemt een afwachtende houding aan? Het is nog nooit gemakkelijker geweest om de VS op haar knieën te krijgen. Nog even volhouden en de schalie industrie is zo kapot dat het geen zin meer heeft. Einde van de "American Dream"?

    Ook schijnt onze Noord Koreaanse held zich niet lekker te voelen. Wie zal het zeggen. Geopolitiek is die op dit moment echter niet relevant. Als hij nu ineens weg is neemt of zijn zus het over, of pakt een andere familie de macht. In het beste scenario voor de bevolking daar wordt Korea samengevoegd, maar dat lijkt me in deze tijden niet zeer waarschijnlijk. Op het grote plaatje is het links of rechtsom niet materieel.

    Oom Donald ook weer druk aan de twitter dat we nu die iraanse boten eens moeten afzinken. Dat lijkt me nog het grootste gevaar op dit moment. Het zal de olie een paar dagen een zetje in de rug geven, concreet maakt het niks uit. De VS heeft zich decenia lang bemoeid met een regio waar ze niks te zoeken had. Oorlogen gevoerd om de economie te laten draaien, gestreden tegen denkbeeldige vijanden. Over oliebelangen ging het uiteraard "niet". Nu is het goedje min of meer waardeloos. De VS heeft echter na het omvallen van de schalie productie wel een afhankelijkheid van andere landen voor de energie. Wat afleiding van het totale falen van het beleid binnen de VS is ook welkom. Als het met Noord Korea, Moslims, Rusland en zelfs corona niet wil lukken, dan uiteindelijk toch met de eerder mislukte poging om oorlog met Iran te gaan voeren?

    In tegenstelling tot eerdere stijgingen begin ik vandaag toch wat aan het einde van creatieve scenarios te komen om de huidige stijging te verklaren. Het in prijzen van toekomst verwachtingen kan het niet zijn, het matige en overduidelijk tijdelijke herstel van olieprijzen ook niet (de vraag is er simpelweg niet, de Trump twitter omhelst geen fundamenteel verschil), het "agressief" heropenen van een aantal staten in de VS ook niet (dat heeft vooral lokaal impact, de grote steden liggen plat). Is het dan toch nog het gelukszalige gevoel van nog bijna 500 miljard aan gratis geld? Persoonlijk kan ik het me niet voorstellen. Zit men te wachten op het zoveelste conflict in de golf? Vast ook niet. In al mijn jaren in de dealing room en financiele sector heb ik een scenario als we nu zien nooit meegemaakt. Alles wijst op een diepe recessie, lockdowns worden verlengd, naar energie is geen vraag. Waar we vroeger handelden op een combinatie van fundamentele cijfers in combinatie met sentiment is het inmiddels geen van beiden meer. Men wordt opgehitst om in aandelen te stappen door analisten, overheden en roepers of verschillende fora, hetgeen me niet wijs lijkt. Maar zelfs als we dan allemaal ons spaargeld in aandelen steken is het effect nog verwaarloosbaar. Particulier bezit gaat nergens over in het grote plaatje. Enfin, ik hou me aan de zijlijn, verbaas me over wat ik zie gebeuren en sta open voor enige onderbouwde uitleg die dit kan verklaren: negatieve bedrijfsresultaten, geen vraag naar energie, verlengde lockdows, eindeloos gratis geld, weinig beweging in goud, geopolitiek gedonder, geen concreet eindpunt in zicht, stijgende indices. Of walsen we het allemaal plat met de nieuwe elektrische wals, onder voldoende druk kun je immer synthetische diamanten maken...

    Succes iedereen, ik ga de bbq aansteken.
    Geniet ervan! Ben je wel ff aan toe na zo'n enerverend (terecht) stuk.
  6. forum rang 4 StoplossBurner 23 april 2020 15:24
    Johnny, het enige wat ik bedenken is dat je als grote partij niet uitstapt, omdat je verwacht dat de koers niet gaat dalen (duh!). Waarom? Normaal denk je dan de eerste van het hele groepje te zijn en daarna in te kunnen stappen tegen lagere koersen. Alleen is de kans nu groot dat de FED dan al ingestapt is en je alleen nog voor hogere koersen terug kan kopen? Of bang voor het hyperinflatiespook, dan kunnen deze koersen nog steeds laag zijn
  7. Ryder 23 april 2020 15:25
    quote:

    Johny Be Goode schreef op 23 april 2020 14:59:

    Na een dagje heerlijk in de tuin was ik gisteren maar half verbaasd om te zien dat we weer ruim boven de 500 punten staan. Ik lees van verschillende kanten dat het gek is, dat beurzen de toekomst vast in prijzen, de cijfers slecht zijn en het dit keer echt naar beneden zou moeten gaan. Maar dat gaat het niet. Ja, historisch gezien hebben veel van deze mensen volledig gelijk. De koersontwikkeling zou negatief "moeten" zijn. Dat is hij echter niet. De uitkeringsaanvragen zijn op geen enkele wijze relevant voor de beurs en het koersverloop, alles potentiële verliezen worden afgevangen met eindeloos gratis geld. Het zou wel interessant zijn te weten wat er zou gebeuren zonder QE, of als er over een paar maanden in tegensteling tot de propaganda, eindeloos werkelozen blijven die geen geld meer vangen... Voor de koersontwikkeling vandaag is die echter niet relevant. Nu er slechts 4.4 miljoen nieuwe bijkomen, is er nog meer dan genoeg gratis geld, effect op de indices zal het niet hebben.

    Olie is min of meer waardeloos, getuige de negatieve prijzen voor WTI in aanloop naar de expiratie, zelfs onder deze marktomstandigheden bleef bleef shell redelijk liggen. Ook met een dikke drop in prijzen voor brent gebeurde er weinig. Vandaag en gisteren wat herstel in de prijs voor Juni en RDS gelijk mee in het rijtje stijgers. Ligt het leed dan nu eindelijk achter ons? at gebeurd er eigenlijk?

    Kort samengevat, nee, het leed en de economische gevolgen van de QE liggen niet achter ons. Sterker nog, per eergisteren is er weer bijna 500 miljard aan steun goedgekeurd in de VS, ze kunnen weer een weekje financieren. De EU zal eerdaags ook weer een grote bak gratis geld beschikbaar stellen. De prijs van olie loopt wat op, dit zal echter tijdelijk zijn. Richting expiratie zal de prijs weer imploderen. De vraag is er niet, alles ligt stil en de opslag zal alleen maar een groter probleem worden. Daarmee is er geen enkele reden voor een hoge prijs. "Rusland" neemt een afwachtende houding aan? Het is nog nooit gemakkelijker geweest om de VS op haar knieën te krijgen. Nog even volhouden en de schalie industrie is zo kapot dat het geen zin meer heeft. Einde van de "American Dream"?

    Ook schijnt onze Noord Koreaanse held zich niet lekker te voelen. Wie zal het zeggen. Geopolitiek is die op dit moment echter niet relevant. Als hij nu ineens weg is neemt of zijn zus het over, of pakt een andere familie de macht. In het beste scenario voor de bevolking daar wordt Korea samengevoegd, maar dat lijkt me in deze tijden niet zeer waarschijnlijk. Op het grote plaatje is het links of rechtsom niet materieel.

    Oom Donald ook weer druk aan de twitter dat we nu die iraanse boten eens moeten afzinken. Dat lijkt me nog het grootste gevaar op dit moment. Het zal de olie een paar dagen een zetje in de rug geven, concreet maakt het niks uit. De VS heeft zich decenia lang bemoeid met een regio waar ze niks te zoeken had. Oorlogen gevoerd om de economie te laten draaien, gestreden tegen denkbeeldige vijanden. Over oliebelangen ging het uiteraard "niet". Nu is het goedje min of meer waardeloos. De VS heeft echter na het omvallen van de schalie productie wel een afhankelijkheid van andere landen voor de energie. Wat afleiding van het totale falen van het beleid binnen de VS is ook welkom. Als het met Noord Korea, Moslims, Rusland en zelfs corona niet wil lukken, dan uiteindelijk toch met de eerder mislukte poging om oorlog met Iran te gaan voeren?

    In tegenstelling tot eerdere stijgingen begin ik vandaag toch wat aan het einde van creatieve scenarios te komen om de huidige stijging te verklaren. Het in prijzen van toekomst verwachtingen kan het niet zijn, het matige en overduidelijk tijdelijke herstel van olieprijzen ook niet (de vraag is er simpelweg niet, de Trump twitter omhelst geen fundamenteel verschil), het "agressief" heropenen van een aantal staten in de VS ook niet (dat heeft vooral lokaal impact, de grote steden liggen plat). Is het dan toch nog het gelukszalige gevoel van nog bijna 500 miljard aan gratis geld? Persoonlijk kan ik het me niet voorstellen. Zit men te wachten op het zoveelste conflict in de golf? Vast ook niet. In al mijn jaren in de dealing room en financiele sector heb ik een scenario als we nu zien nooit meegemaakt. Alles wijst op een diepe recessie, lockdowns worden verlengd, naar energie is geen vraag. Waar we vroeger handelden op een combinatie van fundamentele cijfers in combinatie met sentiment is het inmiddels geen van beiden meer. Men wordt opgehitst om in aandelen te stappen door analisten, overheden en roepers of verschillende fora, hetgeen me niet wijs lijkt. Maar zelfs als we dan allemaal ons spaargeld in aandelen steken is het effect nog verwaarloosbaar. Particulier bezit gaat nergens over in het grote plaatje. Enfin, ik hou me aan de zijlijn, verbaas me over wat ik zie gebeuren en sta open voor enige onderbouwde uitleg die dit kan verklaren: negatieve bedrijfsresultaten, geen vraag naar energie, verlengde lockdows, eindeloos gratis geld, weinig beweging in goud, geopolitiek gedonder, geen concreet eindpunt in zicht, stijgende indices. Of walsen we het allemaal plat met de nieuwe elektrische wals, onder voldoende druk kun je immer synthetische diamanten maken...

    Succes iedereen, ik ga de bbq aansteken.
    Ik heb weer genoten van je analyse:-)!
  8. Mr_Baldy 23 april 2020 15:27
    wel apart er wordt een vergelijking gemaakt met de grote depressie, maar tijdens deze depressie halveerde de beurs in korte periode 2x achter elkaar na een korte opleving. of we zitten nu in deze korte oplevings fase of het is allemaal bshit. blijf mij verbazen dat indexen wereld wijd nog zo weinig zijn gedaald. staat totaal niet in verhouding met wat er gaande is. Ik koop voorlopig niks mij te tricky omzetten zijn super laag er kan zo weer iets komen waardoor het weer inklapt.
  9. [verwijderd] 23 april 2020 15:39
    Wat een drama zeg. Lijkt wel of alle steunmaatregelen wereldwijd wordt gebruikt om aandelen te kopen. Wat een schijnvertoning. Let maar op zo, meer dreiging op conflict vs China. Oplaaiende conflicten. Wereld in brand maar beurzen blijven stijgen. Ach straks maakt het toch niet meer uit of er 1000 of 10000000 op je rekening staat, is dan toch niks meer waard. Poppenkast
31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links