Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX lager door zorgen impact coronacrisis

AEX lager door zorgen impact coronacrisis

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs verloor woensdag terrein. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. Beleggers bleven voorzichtig in afwachting van de impact van de coronapandemie op de economie en de bedrijfsresultaten. Op het Damrak gaven ASML en TomTom een eerste inzicht in de stand van zaken sinds de virusuitbraak.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1 procent lager op 502,77 punten. De MidKap zakte 1,9 procent tot 672,94 punten. De beurzen in Frankfurt en Londen daalden tot 1,4 procent. Parijs verloor 1,2 procent, na een forse daling van de winkelverkopen in Frankrijk in maart.

ASML daalde 1,4 procent bij de hoofdfondsen. De chipmachinefabrikant zag zijn kwartaalresultaten behoorlijk terugvallen, vooral doordat leveringen van chipmachines verstoord raakten door de coronacrisis. De onderneming presteerde wel in lijn met verwachtingen die het eind maart al naar buiten had gebracht. Ondanks dat de orderinstroom er nog altijd goed uitziet, onthoudt ASML zich van het geven van prognoses vanwege de onzekerheid door de virusuitbraak.

Aegon

Grootste daler in de AEX was verzekeraar Aegon met een verlies van 4,7 procent. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway stond bovenaan met een winst van 2,8 procent. Bij de kleinere bedrijven zakte TomTom 3,7 procent. De navigatiedienstverlener zag de omzet met bijna een kwart dalen en dook diep in de rode cijfers.

CM.com won 3,8 procent. Het technologiebedrijf kende naar eigen zeggen een sterke start van het jaar. Door de virusuitbraak wordt er de laatste tijd veel meer gebruik gemaakt het chatplatform van CM.com, waarmee bedrijven contact kunnen houden met hun klanten.

Adidas

In Frankfurt daalde Adidas 2 procent. Het Duitse sportmerk heeft in totaal 3 miljard euro aan noodleningen gekregen van banken. Als voorwaarde van de leningen keert Adidas voorlopig geen dividend uit en stopt het bedrijf met de inkoop van eigen aandelen. Ook zien de bestuurders af van hun bonus voor dit jaar.

De euro was 1,0954 dollar waard, tegen 1,0962 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 20,10 dollar. Brentolie werd 2,2 procent goedkoper op 28,96 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:48 Tech geeft AEX meewind
  2. 09:13 AEX hoger van start gegaan, koers CVC spuit met 23% omhoog

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 15 april 2020 10:54
    momenteel zie ik ook eerder een daling dan stijging
    Er zijn bedrijven de terug opstarten maar niet met volle kracht
    Niet denken dat het morgen gelijk ervoor was .
    De resultaten geven geen enkele richting .
    Analisten gissen gewoon
    Beter nu rustig wat afwachten en bijkopen met een gevoelige dip
  2. [verwijderd] 15 april 2020 10:57
    Er stroomt nu teveel negatief nieuws binnen.

    Maar het is vooral voor Trump heel erg vervelend dat hij nu naar 14 jaar oude honkbalwedstrijden moet kijken. Maar daar heeft hij eigenlijk helemaal geen tijd voor. Gelukkig stopt hij met het financieren van de "leugenachtige" WHO en dan kan dat geld meteen gebruikt worden om zo snel mogelijk de sportwedstrijden weer op te starten. Lachwekkend maar helaas wel de waarheid.
31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links