Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Avantium heeft geld in kas tot eind 2021'

AMSTERDAM (AFN) - Avantium heeft op dit moment genoeg geld in kas om door te gaan tot eind 2021. Dat verwachten analisten van KBC Securities althans, nadat het chemiebedrijf aankondigde zijn eerste commerciële fabriek te bouwen in Delfzijl. Ze wijzen op de cashburn van 20 miljoen tot 25 miljoen euro die het bedrijf zelf voor 2019 verwachtte.

Avantium vestigt zijn fabriek voor FDCA, een grondstof voor bioplastics, in Delfzijl. Een regionaal consortium heeft in een intentieverklaring aangegeven de opstart van die faciliteit met 30 miljoen euro te financieren.

Kenners van de Belgische bank wijzen erop dat Avantium in totaal 150 miljoen euro nodig denkt te hebben voor de Delfzijlse fabriek, die een jaarlijkse capaciteit van 5000 ton krijgt. Het is de marktvorsers nog onduidelijk hoe de chemieonderneming de periode tot winstgevendheid kan overbruggen zonder opnieuw kapitaal op te moeten halen.

Avantium blijft in de ogen van KBC Securities daardoor een zeer risicovolle belegging. Het reduce-advies blijft gehandhaafd bij een koersdoel van 1,75 euro.

ING

Marktvorsers bij ING zijn positiever gestemd. Samen met een eerder aangekondigde EU-subsidie zou de totale financiering voor de fabriek op 115 tot 120 miljoen euro. Ze wijzen er bovendien op dat aandeleninvesteringen worden gedaan in de dochteronderneming die de FDCA-fabriek bouwt en niet op het niveau van Avantium. Dit beperkt het risico op verwatering van beursgenoteerde aandelen van Avantium, aldus de kenners.

ING hanteert een buy-advies en koersdoel van 12,90 euro. Het aandeel Avantium stond woensdag omstreeks 09.55 uur 8,3 procent hoger op 3,86 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Avantium

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Avantium 4,475 30 jul
+0,075
+1,70%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links