Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street koerst op recordniveau

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag in de middaghandel duidelijk in de plus. Het sentiment aan het begin van een wegens Thanksgiving verkorte handelsweek werd gestuwd door positieve geluiden over de handelsbesprekingen tussen China en de Verenigde Staten. Beleggers op Wall Street moesten het verder doen met een nagenoeg lege agenda, al was er wel overnamenieuws uit verschillende sectoren.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur 0,5 procent hoger op 28.014 punten. De breder samengestelde S&P 500 kreeg er 0,6 procent bij tot 3129 punten. Schermenbeurs Nasdaq dikte 1,2 procent aan tot 8621 punten. De S&P en de Nasdaq koersten daarmee tussentijds op recordniveau. De Amerikaanse president Donald Trump reageerde via Twitter verheugd op de records.

China kijkt naar verluidt al voorbij het deelakkoord over handel waar nu de laatste hand aan wordt gelegd en wil ook werk maken van gesprekken over verdere akkoorden. Trump sprak voor het weekend ook al van een mogelijk snel akkoord. Daarbij benadrukte hij dat Peking in zijn ogen veel meer geïnteresseerd is om een deal te sluiten dan hijzelf.

Charles Schwab

Bij de zwaargewichten ging General Electric (GE) 1,2 procent omhoog. Het industrieel conglomeraat hengelde de Zweedse Carolina Dybeck Happe binnen als nieuwe financieel directeur. Ze komt over van de Deense containervervoerder A.P. Møller-Maersk, waar ze momenteel eenzelfde rol vervult.

Aan het overnamefront werd officieel bekend dat onlinebroker Charles Schwab (plus 1,7 procent) in een transactie van ongeveer 26 miljard dollar zijn branchegenoot TD Ameritrade (plus 6,9 procent) overneemt. Het is de bedoeling dat de megadeal, die voor het weekend al rondzong, in de tweede helft van 2020 wordt afgerond.

Tesla

Tiffany steeg ruim 6 procent. De juweliersketen komt voor 16 miljard dollar in handen van het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH). Daarnaast steeg internetmarktplaats eBay 3,4 procent op de bekendmaking van de verkoop van zijn ticketverkoper StubHub aan Viagogo voor 4 miljard dollar.

Tesla herstelde 1,4 procent na de forse tik van vrijdag. Toen werd het bedrijf op de beurs afgestraft door de dramatisch verlopen onthulling van de nieuwe Tesla Cybertruck. Topman Elon Musk kwam in het weekend echter met bemoedigende updates over de interesse in de pick-uptruck.

Uber

Uber zakte 1,5 procent na slecht nieuws uit Londen. Daar kreeg het bedrijf achter de gelijknamige taxiapp geen nieuwe vergunning voor het aanbieden van zijn diensten. Analisten maakten zich nog niet zo druk omdat Uber nog in beroep kan gaan.

De euro was 1,1005 dollar waard tegen 1,1009 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent op 57,81 dollar. Brentolie werd 0,1 procent goedkoper op 63,35 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 25 november 2019 20:24
    Wat een grootspraak van Trump !…..Daarbij benadrukte hij dat Peking in zijn ogen veel meer geïnteresseerd is om een deal te sluiten dan hijzelf.

    Trump heeft het meer nodig dan ooit nu de verkiezingen aankomen.

    Omdat China veel meer geïnteresseerd is in een deal, lult hij alsmaar over een mogelijke deal. Al maaaaaaaaaaanden. Het maakt Trump niet zoveel uit....

    Zou het dan toch pure beursmanipulatie zijn waarvoor hij de z.g.n. deal al maanden gebruikt en misbruikt.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links