Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pond veert op na uitspraak Britse rechter

LONDEN (AFN) - Het Britse pond steeg kortstondig duidelijk in waarde na de uitspraak van het hoogste rechtscollege van het Verenigd Koninkrijk. Die oordeelde dat de extra lange schorsing van het Britse parlement door premier Boris Johnson onwettig was.

De Britse nationale munt piekte ten opzichte van de Amerikaanse dollar ruim 0,2 procent, maar speelde die winst later vrijwel geheel kwijt. Valutamarkten reageerden de afgelopen maanden sterk op nieuws over het al dan niet bereiken van een brexitakkoord. De uitspraak van het Hooggerechtshof in Londen is in dat opzicht belangrijk, omdat parlementariërs nu in principe direct aan het werk kunnen.

Eerder schaarde een meerderheid in het parlement zich achter een wet die moet voorkomen dat het Verenigd Koninkrijk zonder akkoord uit de Europese Unie treedt. Dat was zeer tegen de zin van Johnson.

De hoofdindex van de Londense aandelenbeurs, de FTSE 100, speelde kort na de uitspraak tot 0,3 procent kwijt. Inmiddels is dat verlies teruggedrongen en staat de graadmeter vrijwel vlak.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. erjee-ff 24 september 2019 12:56
    quote:

    suske wiet schreef op 24 september 2019 12:42:

    Boris moet weg ,nieuwe verkiezingen en dan referendum op eerlijke basis .
    Het werd hoogtijd .
    Wat heeft dit al gekost ?
    Waarom moet Boris weg?
    En wat is een "eerlijke basis" voor een referendum?

    Ik heb het al ergens anders gepost, maar hier dan ook nog maar even:

    Het Britse parlement wil niet zonder deal de unie verlaten, maar wil ook de deal zoals die nu op tafel ligt (inclusief backstop) niet. Het Europese parlement wil alleen een deal inclusief backstop. Labour heeft aangegeven pas met post-Brexit plannen te komen na verkiezingen (dus die weten het ook niet). Er is ook al aangegeven dat er geen verder uitstel van de Brexit gewenst is.

    Nu is een paar jaar terug Artikel 50 in werking gesteld, en tenzij er heel snel een deal op tafel komt zal dat betekenen dat de Britten de unie gewoon zonder deal verlaten, of men dat nu wil of niet. Dat is de implicatie van Artikel 50.
  2. willem1000 24 september 2019 14:12
    Met Noord-Ierland als zelfstandige staat, bv. zoals Gibraltar is voldaan aan aan "backstop" en kunnen beide eilanden orde op zaken stellen in eigen huis, anders wordt het een provincie van U.S.A. met een bananen economie en nog groter verschil arm-rijk.
    Referendum,verkiezingen? deze kans is al lang gepasseerd. Oorlog in golf is optie met zelfde resultaat. Wel is een vacature voor leiderschap een vereiste met ontwikkeling van het land voorop. Wat een slappe revolutie in hun partij politiek.
    Artikel 50 effect/ verlies is denk ik al wel in EU economie meegenomen de afgelopen jaren. Wens hen een goede reis.
    In de onderbouw Engelse leer/vertaal boek op de middelbare school stond deze zin ter vertaling:" Engelse advocaten staan als onbetrouwbaar bekend".(is mij vanwege de opmerkelijke strekking altijd bij gebleven).
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links