Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

EU bekijkt klacht Spotify tegen Apple serieus

BONN (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Commissie gaat serieus kijken naar de klacht van Spotify tegen Apple. Dart zei EU-commissaris (mededinging) Margrethe Vestager in reactie op de door het van oorsprong Zweedse streamingbedrijf aangespannen aanklacht. Het team van Vestager neemt de aanklacht nog deze week in behandeling.

Volgens Spotify maakt Apple misbruik van zijn App Store, waar de streamingsapp Apple Music en die van concurrenten zoals Spotify te downloaden zijn. Zo zou Apple hogere kosten in rekening brengen bij Spotify, waardoor die app in gebruik duurder wordt dan Apple Music. Spotify wordt daarnaast naar eigen zeggen ook actief geweerd uit Apple-diensten als de slimme hulp Siri, de slimme luidspreker HomePod en de Apple Watch.

Vestager benadrukt de complexiteit van de zaak. ,,We gaan natuurlijk heel serieus kijken naar zo'n dubbele positie van Apple, die én een platformeigenaar én een concurrent is. Hoe moet je je gedragen als je eigen muziekdienst op een gegeven moment een bepaalde status in de markt heeft verworpen?''

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Apple 124,850 18 mei
-1,420
-1,12%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links