Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse rente blijft gelijk

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Federal Reserve (Fed) houdt de rente in de Verenigde Staten gelijk. De koepel van Amerikaanse centrale banken had het belangrijkste rentetarief in juni nog met een kwart procentpunt verhoogd. De financiële markten rekenden over het algemeen niet op een verdere stijging zo kort op de vorige rentestap.

De Fed-bestuurders gaven in een verklaring aan dat de economische groei in de VS ,,sterk'' is en dat de inflatie het doel van 2 procent nadert. Daarom houden de beleidsmakers voorlopig vast aan hun beleid om de rente geleidelijk, stapje voor stapje, op te voeren.

Nu blijft de rente nog gelijk, op een bandbreedte van 1,75 tot 2 procent. Maar waarschijnlijk gaat de Fed de rente later dit jaar nog twee keer verhogen, na twee rentestappen eerder dit jaar. In 2019 zullen er dan waarschijnlijk nog drie rentestappen moeten volgen om de Amerikaanse economie en inflatie weer op de gewenste niveaus te krijgen. Er werd dit keer geen toelichting gegeven door voorzitter Jerome Powell. Bij het volgende rentebesluit in september is er wel weer een persconferentie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links