Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Opel maakt in handen PSA weer winst

PARIJS (AFN/DPA) - Opel is in handen van zijn nieuwe eigenaar PSA Group weer winstgevend. Het vorig jaar overgenomen merk zette voor het eerste halfjaar een operationele winst in de boeken, terwijl daar eind 2017 nog een dikke min stond. Volgens PSA gaat het om een ,,aanzienlijk niveau van winstgevendheid'' voor Opel.

Opel, waar ook het Britse merk Vauxhall onder valt, was in de eerste zes maanden goed voor een operationele plus van 502 miljoen euro. Het merk leed onder zijn vorige eigenaar, General Motors, jaar na jaar verlies. In de jaarcijfers van PSA voor 2017 rapporteerde het concern ook nog een operationeel verlies van 179 miljoen euro.

Het is topman Carlos Tavares er veel aan gelegen Opel weer winstgevend te maken. Hij eiste eerder dit jaar dat het merk eerst flink in de kosten zou snijden voordat er nieuwe investeringen werden gedaan. Dit leidde vooral in Duitsland tot botsingen met vakbonden, die vrezen voor loonsverlagingen en fabriekssluitingen.

PSA, fabrikant van automerken Peugeot, Citroën en DS, presenteerde over de gehele linie flink verbeterde halfjaarresultaten. Het concern verkocht in de eerste zes maanden 2.181.800 auto's, bijna 40 procent meer ten opzichte van vorig jaar. De omzet steeg ongeveer even hard tot 38,6 miljard euro. Onderaan de streep hield PSA een nettowinst over van 1,5 miljard euro,18 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Beleggers konden de cijfers waarderen. Het aandeel van PSA ging dinsdagochtend aan de beurs in Parijs meer dan 10 procent omhoog.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links