Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Trump steunt oliebedrijven in rechtszaak

SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - De grote olie- en gasbedrijven Shell, Chevron, ExxonMobil, BP en ConocoPhillips krijgen steun van de Amerikaanse president Donald Trump in een rechtszaak over klimaatverandering. In die zaak eisen de steden San Francisco en Oakland compensatie voor de kosten voor de bestrijding van klimaatverandering. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een federale rechtbank in San Francisco nu gevraagd de zaak te verwerpen.

Volgens een melding bij de rechtbank wordt door het ministerie gewezen op het belang van de ontwikkeling van fossiele brandstoffen voor de economie en de nationale veiligheid. Justitie stelt dat als de steden in het gelijk worden gesteld dan ,,ieder persoon op aarde'' een vergelijkbare claim kan indienen, waardoor de regering ,,complexe wetenschappelijke en beleidsbeoordelingen'' zou moeten maken.

Ook wordt volgens Justitie de overheid dan gedwarsboomd bij het maken van eigen beleid bij het aanpakken van klimaatverandering in binnen- en buitenland. Daarbij wordt gewezen op de emissiewetgeving in eigen land onder de Clean Air Act en in het buitenland op het klimaatakkoord van Parijs, waaruit de Verenigde Staten zich momenteel terugtrekken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Ronald Engels 11 mei 2018 13:43
  Bravo, de frauduleuze dwazen (Global Warming religieuzen) worden eindelijk officieel voor dwaze frauduleuze eikels uitgemaakt.

  Onze planeet is in Gloal Cooling modus door dode inactieve zon en cosmische straling die wolken formatie geeft uit ons Melkweg Sterren Stelsel en verder ook vanwege de Milankovitch Cycles.

  Trump heeft duidelijk meer gezond boeren verstand als alle europese politici, frauduleuze dwazen die de belasting betalers slechts kaalplukken voor nog meer geld verspilling aan b.v. idiote volslagen nutteloze windmolens.

  Bravo Donald Keep It Up.
 2. forum rang 6 Ronald Engels 13 mei 2018 19:23
  K. Bouter,

  U heeft duidelijk niet de moeite genomen om U juist en volledig te informeren, U bent dus duidelijk een gemanipuleerde Global Warming gelovige.
  Helaas voor U zit ons planeet in een serieuze langdurige Global Cooling Modus met afnemende oceaan temperaturen en langzaam dalende oceaan niveaus wereldwijd.

  Wat Parijs 2015 IPCC, NASA en NOAA en onze regering U voorschotelen is dood simpel bedrog en het verder ophogen van Nederlandse dijken vanwege stijgende zeeniveaus i.v.m de zogenaamde Al Gore Global Warming theorie is totale geld verspilling. Natuurlijk blijft dijken onderhoud in Nederland noodzakelijk, zeker ook vanwege het jaarlijks continue inklinken van onze west-nederlandse bodem.

  Bewust of onbewust bedrog blijft helaas bedrog.

  M.v.groeten, Ronald Engels.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SHELL PLC

30,505 29 sep
-0,645 -2,07%
Premium

Shell verwent zijn aandeelhouders

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links