Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX op winst na cijferstroom

AEX op winst na cijferstroom

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index stond woensdagmiddag op winst. Beleggers verwerkten een grote stroom aan bedrijfsresultaten. Onder meer AEX-fondsen AkzoNobel, ASML, Heineken en Vopak gaven een kijkje in de boeken. Ook elders in Europa, waar beurzen overwegend hoger noteerden, volgde een grote stroom bedrijfsresultaten.

De AEX stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,7 procent in de plus op 513,37 punten. De MidKap steeg 0,8 procent tot 747,03 punten. Frankfurt en Parijs wonnen tot 0,3 procent, Londen stond 0,2 procent in de min.

Veel aandacht ging woensdag uit naar de strategie-update van Akzo dat 0,3 procent hoger noteerde. De verf- en chemiereus wil aandeelhouders ervan overtuigen dat het bedrijf zelf het beste in staat is om waarde te creëren, anders dan door een overname door het Amerikaanse PPG Industries. Akzo wil aan zijn speciaalchemietak binnen twaalf maanden afsplitsen of verkopen en aandeelhouders fors belonen.

Heineken

In de hoofdindex op Beursplein 5 noteerde Heineken een plus van 1,5 procent. De bierbrouwer gaf aan dat het verkoopvolume en de winst zijn toegenomen. Chipmachinefabrikant ASML won 0,9 procent. ASML stelde dat het in het eerste kwartaal beter heeft gepresteerd dan het zelf had verwacht.

Vopak ging verder 0,3 procent vooruit. Het tankopslagbedrijf zag de bezettingsgraad van zijn opslagtanks licht dalen in de afgelopen periode, maar beleggers waren toch tevreden met de cijfers.

TomTom

In de MidKap was navigatiedienstverlener TomTom een van de sterkste stijgers met een winst van 3,5 procent na bekendmaking van cijfers. Air France-KLM was evenwel koploper met een plus van 4,2 procent.

In Londen kelderde modehuis Burberry 6,5 procent vanwege tegenvallende kwartaalprestaties. AB Foods, het Britse moederbedrijf van kledingketen Primark, steeg juist 1,1 procent dankzij goed ontvangen resultaten.

Rémy Cointreau

In Parijs steeg de Franse drankenfabrikant Rémy Cointreau 1,2 procent na het openen van de boeken. Webwinkel Zalando dook 4,6 procent omlaag in Frankfurt. De van oorsprong Duitse webwinkel voor schoenen en kleding krikte zijn omzet met bijna een kwart op. Dit kon beleggers evenwel niet bekoren.

De euro noteerde 1,0714 dollar, tegen 1,0705 dollar bij het Europese slot dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie won 0,2 procent tot 52,53 dollar. Brent steeg 0,3 procent tot 55,04 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:51 AEX scherpt recordstand aan tot boven de 900 punten 1
  2. 11:52 AEX zet vizier op 900 punten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 19 april 2017 16:22
    Het kan verkeren,wat gisteren bloedrood stond staat nu helder groen,vraag niet hoe het kan,maar profiteer er van.
    Arcelor doet het heel goed,dat zal wel door ons komen,want we hadden een zeer zwaar Dalmvrachtje vanmiddag,alleen was de crisis ook op het koersbord doorgedrongen,-15%.
    De cijferparade begint niet slecht,tom tom voert de boel aan en kwam in feite met de slechtste cijfers,Sukkerdesessio!!!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

900,06 18:00
+8,93 +1,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links