Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rode koersenborden in Europa

Rode koersenborden in Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen kleuren vrijdag tegen het einde van de ochtend rood. In Amsterdam staan met name ArcelorMittal en Fagron in de belangstelling. Beleggers zijn verder vooral in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat in de middag wordt gepresenteerd.

De leidende AEX-graadmeter in Amsterdam stond omstreeks 11.45 uur 0,7 procent lager op 428,08 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 644,6 punten. De indices in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tussen de 0,4 procent en 0,8 procent.

Staalgigant ArcelorMittal was met een verlies van 4,9 procent de grootste daler in de AEX. De staalgigant zag onder meer door de zwakke staalprijzen in het eerste kwartaal het bedrijfsresultaat verder slinken. Sterkste stijger was Wolters Kluwer met een plusje van 0,5 procent.

Onder de hoofdfondsen waren zwaargewicht Shell met een min van 1,7 procent en chipmachinefabrikant ASML met een verlies van 1,5 procent ook bij de grootste verliezers.

Bij de kleine fondsen won Fagron 2,2 procent na twee dagen zonder beurshandel. De toeleverancier aan apotheken maakte bekend overeenstemming te hebben bereikt met banken over aanpassing van de voorwaarden voor zijn doorlopende kredietfaciliteit, waarmee een nieuwe aandelenemissie een stap dichterbij is.

Value8 ging opnieuw onderuit met een verlies van 5,8 procent. De beurswaarde van de investeringsmaatschappij staat al enkele dagen onder druk door een publicatie waarin vraagtekens worden gesteld bij haar boekhouding.

De handel in Advanced Metallurgical Group (AMG) werd halverwege de ochtend opgeschort. Dat gebeurde volgens beursbedrijf Euronext nadat het een persbericht had uitgebracht waar verkeerde dividenddatum in stond.

In Milaan steeg Monte dei Paschi di Siena 4 procent. De oudste bank ter wereld presenteerde een nettowinst die de verwachtingen van analisten overtrof.

Amerikaanse olie werd 0,3 procent goedkoper op 44,22 dollar per vat. Brentolie zakte 0,4 procent in prijs tot 44,85 dollar per vat. De euro werd voor 1,1428 dollar verhandeld, tegen 1,1405 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Henri Nostradamus 6 mei 2016 13:32
    Vandaag wordt een interessante beursdag op Wall Street. FED wil duidelijk in Juni de rente verhogen en bereidt de markt voor. Tegelijkertijd zijn er steeds meer voortekenen dat de economie niet lekker loopt. Doet me denken aan feb.2008: www.wsj.com/articles/truck-orders-fal...
    Voeg daar een zwak banenrapport aan toe en je hebt een dodelijke mix voor de aandelen vanavond.

    HN
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links