Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groei industrie eurozone zwakt af

LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de eurozone is in januari minder sterk gegroeid dan een maand eerder. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de Britse marktonderzoeker Markit vrijdag.

De inkoopmanagersindex voor de industrie in het eurogebied kwam uit op een stand van 52,3, tegen 53,2 een maand eerder. Een stand van 50 of meer duidt op groei, daaronder op krimp. Economen rekenden in doorsnee op een niveau van 53.

De index voor de dienstensector in de eurozone noteerde een niveau van 53,6, tegen 54,2 in december. Hier werd gemiddeld een stand voorspeld van 54,2.

Duitse industrie

Markit meldde dat de groei van de Duitse industrie in januari is afgezwakt. De inkoopmanagersindex zakte naar 52,1, van 53,2 in december. De graadmeter voor de Duitse dienstensector kwam uit op 55,4, tegen 56 een maand eerder.

De Franse industrie kwam nagenoeg tot stilstand met een niveau van 50, tegen 51,4 in de voorgaande maand. De Franse dienstensector draaide wel beter. Daar kwam de index voor januari uit op 50,6, tegen 49,8 een maand eerder.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Voc 22 januari 2016 10:14
    Mooie cijfers... Januari is altijd minder dan december. Alles wordt opgestart en alle diensten en leveringen zijn in december al gedaan. Echte groei ontstaat pas in t voorjaar. Interessanter is hoe het gegroeid is toe een jaar geleden januari 2015 dus.

    En het is groei... titel had kunnen zij: Industrie blijft groeien.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links