Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bondsdag akkoord met steunplan Griekenland

Bondsdag akkoord met steunplan Griekenland

BERLIJN (AFN) - De Duitse Bondsdag is vrijdag akkoord gegaan met de onderhandelingen over steunplannen voor Griekenland. De regering van Angela Merkel kreeg van een grote meerderheid van 439 leden het groene licht om over de steunplannen verder te praten. 119 leden stemden tegen en 40 onthielden zich.

Voorafgaand aan de stemming hield bondskanselier Merkel een vlammend betoog voor steun aan de Grieken. Het zou volgens haar van ,,grote nalatigheid'' getuigen als niet eerst met steun wordt geprobeerd Griekenland te helpen.

De partij Die Linke toonde zich via fractievoorzitter Gregor Gysi fel tegenstander van de steunplannen, die volgens hem voor de Grieken ,,ondraaglijk'' zijn. Volgens Gysi brengt de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble het Europese idee en de Duitse staat ernstige schade toe. Coalitiepartner SPD en de Groenen waren voor.

Binnen Merkels eigen partij CDU waren een onbekend aantal leden tegen verder onderhandelen over een steunprogramma. Van tevoren hadden 48 CDU'ers aangegeven tegen te zullen stemmen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links