Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Omzetgroei cateraar Sodexo houdt aan

PARIJS (AFN) - Cateringbedrijf Sodexo heeft de omzet in de eerste negen maanden van zijn gebroken boekjaar met een kleine 10 procent zien oplopen tot ruim 15 miljard euro. Dat maakte de Franse uitbater van bedrijfsrestaurants, schoolkantines en keukens van zorginstellingen woensdag bekend.

Sodexo groeide met name sterk in Groot-Brittannië en Ierland. De opbrengsten namen daar met een vijfde toe. Die groei was voor grofweg de helft te danken aan de waardedaling van de euro ten opzichte van het Britse pond. Ook in de Noord-Amerika, de belangrijkste markt voor het bedrijf, leverden wisselkoerseffecten een flinke bijdrage aan de omzetgroei van 16,5 procent. Op het vasteland van Europa daalde de omzet met 1 procent.

,,Ondanks een lastiger economisch klimaat in Latijns-Amerika en bepaalde Europese landen, was de groei van Sodexo de afgelopen drie maanden in lijn met de eerste helft van het jaar', zei topman Michel Landel. Het bedrijf houdt vast aan zijn voorspelling dat de winst, geschoond voor valutaschommelingen, dit jaar met 10 procent stijgt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sodexo

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Sodexo 77,060 23 jun
0,000
0,00%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links