Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pon koopt Amerikaanse mountainbikefabrikant

Pon koopt Amerikaanse mountainbikefabrikant

ALMERE (AFN) - Pon Holdings, eigenaar van fietsfabrikanten als Gazelle, Union en Cervélo, heeft de Amerikaanse fabrikant van luxe mountainbikes Santa Cruz Bicycles overgenomen. Dat maakte onderneming vrijdag bekend. De koopsom werd niet genoemd.

Santa Cruz heeft zestien verschillende mountainbikes in het assortiment, waarvoor rustig een paar duizend dollar moet worden neergeteld. De damesmodellen worden verkocht onder de merknaam Juliana. De belangrijkste markten voor het bedrijf zijn de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

Het in Californië gevestigde Santa Cruz Bicycles werd in 1993 opgericht door voormalig professioneel skateboarder Rob Roskopp, die het bedrijf zelf zal blijven leiden. Over de omzet van de Amerikaanse aanwinst kon een woordvoerder van Pon geen mededelingen doen.

Terreinfietsen

Het is de bedoeling dat Santa Cruz met zijn op maat gemaakte terreinfietsen name in Europa en Azië meer aan de weg gaat timmeren. Ook in Nederland zullen de fietsen als het goed is vaker in de fietsenspeciaalzaak te vinden zijn, aldus de zegsman. De productie blijft uitsluitend plaatsvinden in de VS.

De fietsentak van Pon was in 2014 goed voor zo'n 450 miljoen euro omzet. Dit jaar wordt dat naar verwachting 600 miljoen euro. Santa Cruz draagt daar aan bij, maar eerder dit jaar werd ook al de leverancier van fietsonderdelen en -accessoires BBB Cycling ingelijfd. Daarnaast groeit Pon Bicycle Group ook op eigen kracht.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Accell

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Accell Group

57,550 aug '22
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links