Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Brussel toetst Griekse aanvraag steunpakket

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie toetst momenteel de Griekse aanvraag voor een nieuw, derde steunpakket voor financiële steun. Dat zei vicevoorzitter Valdis Dombrovskis (euro) woensdag tijdens een persconferentie. De eerste voorlopige conclusies zal hij presenteren tijdens de telefonische vergadering van ministers van Financiën van de eurolanden later woensdagmiddag.

Het is aan deze eurogroep om te besluiten of de onderhandelingen over een derde pakket kunnen gaan beginnen, zei Dombrovskis. De Grieken willen een tweejarig pakket gefinancierd uit het permanente noodfonds ESM.

De vicevoorzitter wees op de ,,veel slechtere omstandigheden'' waaronder dit pakket vorm moet krijgen. Zo zijn de banken in Griekenland dicht en heeft het land een belangrijke betaling aan een van zijn geldschieters niet gedaan. ,,Er is veel meer nodig om weer tot groei te komen.''

Politieke signaal

De kans is zeer klein dat de eurolanden nu al zullen instemmen om te gaan praten over een derde steunprogramma, vóór het voor zondag aangekondigde referendum over de redding van Griekenland mét het negatieve stemadvies van de Griekse regering.

Het referendum draait volgens Dombrovskis om het ,,politieke signaal dat de Grieken aan Europa gaan geven''.

Eurogroepvoorzitter en minister Jeroen Dijsselbloem wilde inhoudelijks niets kwijt over de voorstellen en aanvraag van de Grieken. ,,We gaan er vanmiddag over spreken'', zei hij in de Tweede Kamer op weg naar een debat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links