Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weer verlies voor HEMA ondanks herstel omzet

Weer verlies voor HEMA ondanks herstel omzet

AMSTERDAM (AFN) - Winkelbedrijf HEMA heeft in het eerste kwartaal opnieuw een nettoverlies geleden, ondanks een stijging van de omzet. Het tekort onder de streep kwam uit op 19,5 miljoen euro, tegen 22,2 miljoen euro in de vergelijkbare periode vorig jaar. Dat maakte de onderneming woensdag bekend.

De brutowinst, exclusief eenmalige posten, zakte met 44 procent tot 13,2 miljoen euro. Topman Tjeerd Jegen noemde de resultaten ,,teleurstellend''. HEMA is er volgens de directeur onvoldoende in geslaagd de operationele kosten te verlagen en de marges op te krikken.

Wel nam de vergelijkbare omzet met 1,5 procent toe, waar een jaar eerder nog sprake was van een daling. Jegen noemde die ontwikkeling ,,bemoedigend'', maar durfde daar nog geen verwachting voor de rest van het jaar aan te plakken. De totale omzet steeg op jaarbasis met 3,2 procent tot 264,4 miljoen euro.

Huizenmarkt

HEMA profiteerde onder meer van de aantrekkende huizenmarkt. Die stuwde de verkoop van huishoudelijke artikelen. Ook de omzet uit verzorgingsproducten, cadeaus en eten en drinken zat in de lift. De kledingverkoop leed echter nog altijd onder slechte marktomstandigheden.

De gestegen kosten zijn deels het gevolg van de maatregelen die HEMA de afgelopen maanden heeft genomen om de wind weer in de zeilen te krijgen. De nadruk lag onder meer op het opruimen van oude voorraden. Daarom werd meer uitgegeven aan promotieactiviteiten. Bovendien werden relatief veel artikelen met korting verkocht, wat zijn weerslag had op de marges.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Hugo44 1 juli 2015 12:02
    Ziet u daar veel klanten met een vol mandje bij de kassa?? Ik niet. Hema is een onduidelijke winkel geworden, ze hebben van veel dingen slechts een beperkt assortiment. Waarom bied je dat dan aan? Eigenlijk zouden ze zich moeten richten op basic kleding (vooral ondergoed), make up, auto/fiets spullen, basic huishoudelijke artikelen, kantoorartikelen, eten en drinken, maar dan vooral gemaksvoedsel. Neem een voorbeeld aan Marks&Spencer in Engeland. Hema's zitten vaak in een centrum dus als ik CEO was zou ik de café's/restaurants flink uitbreiden en leuker maken. Geen trendy dingen meer aanbieden die bij Blokker of Action toch goedkoper zijn. En het is natuurlijk wel handig als klanten voor eten en drinken niet de hele winkel door hoeven te lopen… Mijn lokale Hema ziet er niet echt aanlokkelijk uit om naar binnen te lopen , ik zie vanaf de straat alleen kassa's en make-up.
  2. forum rang 7 rene l 1 juli 2015 13:35
    Ik kom heel af en toe bij de Hema om daar een ontbijtje van 1 Euro te nuttigen.
    Ik kan ook niets anders zeggen dan dat je voor deze luttele 1 Euro absoluut waar voor je geld krijgt, de koffie smaakt in ieder geval uitstekend.

    Verder koop ik er niets omdat ze veels te duur zijn.

    Als je jaar op jaar structureel dikke verliezen draait doe je ergens iets niet goed en kun je er misschien maar beter mee stoppen.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links