Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse beurzen stijgen verder

Amerikaanse beurzen stijgen verder

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse effectenbeurzen zetten hun opmars maandagmiddag voort. Beleggers verwerkten een reeks wisselende economische cijfers. Een blikvanger was de Nederlandse chipfabrikant NXP, die na de aankondiging van een grote overname een flinke koerssprong maakte.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel 0,6 procent hoger op 18.241 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,3 procent tot 2111 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq stond 0,5 procent in de plus op 4987 punten, na eerder op de dag voor het eerst in vijftien jaar boven de 5000 punten te zijn gekomen.

De Amerikaanse industrie is volgens twee verschillende onderzoeksbureaus de afgelopen maand verder gegroeid, maar de cijfers gaven geen eenduidig beeld. Verder bleken de bouwuitgaven in januari onverwacht te zijn gedaald en vielen ook de consumentenbestedingen in die maand licht tegen.

NXP

NXP neemt branchegenoot Freescale over voor een bedrag van bijna 12 miljard dollar. De voormalige halfgeleiderdivisie van Philips, die in 2006 werd verzelfstandigd en sinds 2010 genoteerd is aan de Nasdaq, werd ruim 16 procent meer waard. Overnameprooi Freescale kreeg er meer dan 11 procent bij.

In de Dow voerden eveneens technologiebedrijven de boventoon. De fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems ging aan kop met een plus van 2,1 procent en ook chipmaker Intel was in trek met een koerswinst van 1,8 procent. Gedeeld onderaan stonden oliereus ExxonMobil en IT-concern IBM met allebei 0,8 procent verlies.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links