Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stijging aantal werklozen in Duitsland

NEURENBERG (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal werklozen in Duitsland is in september met 12.000 gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Duitse federale arbeidsbureau dinsdag bekend.

Economen hadden gemiddeld juist verwacht dat het aantal werklozen met 2000 zou afnemen. Het arbeidsbureau telde in september 2,92 miljoen werklozen in de grootste economie van Europa.

Het werkloosheidspercentage bleef onveranderd op 6,7 procent van de Duitse beroepsbevolking, conform de gemiddelde verwachting van economen. De cijfers zijn gecorrigeerd voor seizoensinvloeden.

Solide

Volgens het arbeidsbureau ging het aantal werklozen in het westen van Duitsland met 13.000 omhoog, terwijl in het oosten van het land het aantal werklozen met 1000 afnam.

ING-econoom Carsten Brzeski gaf in een reactie aan dat de Duitse arbeidsmarkt nog altijd solide is. De goede arbeidsmarkt en de sterke Duitse winkelverkopen in augustus bieden volgens hem hoop dat de Duitse economie in het derde kwartaal weer zal herstellen van de dip in de voorgaande periode.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links