Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: 'Winst ING schiet omhoog'

AMSTERDAM (AFN) - ING heeft in het eerste kwartaal naar verwachting aanzienlijk meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de voorspellingen van analisten voor de kwartaalcijfers die de bank en verzekeraar woensdag om 7.00 uur publiceert.

De analisten verwachten gemiddeld een nettowinst van 1,78 miljard euro voor ING, dat in het eerste kwartaal van 2012 onder de streep 680 miljoen euro overhield. Voor de onderliggende winst voor belastingen wordt gerekend op een stijging met 45 procent tot 1,26 miljard euro.

Die stijging komt vooral door betere prestaties bij de verzekeringsdivisie. Daar sloeg het verlies van 234 miljoen euro dat een jaar eerder werd geleden naar verwachting om in een winst van 321 miljoen euro. Bij de bankactiviteiten zakte de winst naar schatting met 15,5 procent tot 930 miljoen euro.

Levensverzekeringstak

Bij de presentatie van de resultaten van het laatste kwartaal van 2012, in februari, kondigde ING aan de reorganisatie bij de bankactiviteiten in Nederland en België uit te breiden. In de periode tot en met 2015 worden nog eens 1400 banen geschrapt in Nederland, waarbij wordt gemikt op een extra besparing van 120 miljoen euro vanaf 2016. In België verdwijnen nog eens 1000 voltijdsbanen, wat een jaarlijkse besparing moet opleveren van 150 miljoen euro. In totaal mikt ING op bezuinigingen ter waarde van 1 miljard euro in 2015.

ING is verder bezig met de splitsing van de bank- en verzekeringsactiviteiten. Vorige week bracht het concern een kwart van de aandelen in zijn Amerikaanse pensioen- en levensverzekeringstak naar de beurs. Uiteindelijk wordt ook de rest verkocht.

Het afstoten van alle verzekeringsactiviteiten is een voorwaarde die de Europese Commissie heeft gesteld aan goedkeuring van de staatssteun die het financiële concern in 2008 ontving. De Aziatische verzekeringsactiviteiten worden in delen verkocht. Het is de bedoeling dat de Europese verzekeringstak in een later stadium eveneens naar de beurs wordt gebracht. De herstructurering moet uiterlijk in 2018 worden afgerond.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 mei Media: ING start verkoop pakket Franse hypotheken
  2. 02 mei ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 andre68 7 mei 2013 18:27
    Winst bij de verzekeringstak? Dat komt vast doordat steeds meer werknemers een pensioenVERZEKERING in gepusht worden door hun werkgevers, die steeds minder zijn aangesloten bij pensioenFONDSEN.

    Een kwalijke ontwikkeling, want deze nagenoeg gedwongen winkelnering ("het is of een pensioenVERZEKERING van verzekeraar X of niks......")is weer een vrijbrief om te kunnen woekeren.

    Kijk maar eens hoeveel % van de pensioenverzekeringspremie in rook op gaat aan "kosten" voordat belegt wordt voor kapitaalopbouw t.b.v. pensioen.

    "kosten" = vooraf vastgestelde (woeker)winst ten gunste van de verzekeraar.
  2. [verwijderd] 7 mei 2013 21:47
    DE koers is belachelijk laag van ing maar dat geldt ook voor andere bankaandelen hoeveel winst moeten ze nog maken om die koers echt te doen stijgen!!!!! Dat is het vertrouwen in bankaandelen terug winnen,en niet zoals dijselbloem heeft gedaan stelen van de aandeelhouders en ook nog steun krijgen van zijn companen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

16,450 15:56
+0,002 +0,01%
Premium

ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links