Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen hoger richting ECB-besluit

AMSTERDAM (AFN) - Op de Europese beurzen werden donderdag winsten geboekt voorafgaand aan de cruciale beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB). Beleggers lijken erop te vertrouwen dat ECB-president Mario Draghi zijn belofte om de euro te redden waar zal maken.

,,Er wordt sterk geanticipeerd dat het reddingsplan van de ECB een einde zal maken aan de afzwakking van de economische groei. Vooral de cyclische bedrijven trekken aan in de hoop dat we herstel krijgen in Europa. Ook wist Spanje, ondanks de zorgen, met succes geld op te halen op de obligatiemarkt tegen fors lagere rentes", aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,7 procent hoger op 331,00 punten. De MidKap-index won ook 0,7 procent tot 506,92 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tussen 0,6 en 1,4 procent.

Nieuwe steunmaatregelen

De financiële markt rekent erop dat de ECB donderdagmiddag de rente met 25 basispunten zal verlagen naar 0,5 procent, het laagste niveau ooit. Ook gaan marktkenners ervan uit dat de centrale bank nieuwe steunmaatregelen aankondigt, zoals een hervatting van het opkopen van Italiaanse en Spaanse staatsobligaties.

De laatste economische cijfers uit de eurozone tonen aan dat de economie wel een duwtje in de rug kan gebruiken. De economie van de eurozone kromp namelijk in het tweede kwartaal met 0,2 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Op jaarbasis bedroeg de krimp 0,5 procent.

Aperam

In de AEX was roestvrijstaalproducent Aperam veruit de sterkste stijger met een winst van ruim 7 procent. Grootste daler was uitgeefconcern Reed Elsevier met een verlies van 0,7 procent.

ASML zakte 0,6 procent. Speculatie dat de subsidie die de chipmachinefabrikant ontvangt voor onderzoek en ontwikkeling zal worden afgeschaft, zette volgens analist Versteeg het aandeel onder druk. TNT Express daalde 0,1 procent na de aankondiging dat de overname van de Nederlandse pakketbezorger door de Amerikaanse branchegenoot UPS pas begin 2013 zal worden afgerond.

De euro was 1,2620 dollar waard, tegen 1,2605 dollar aan het eind van de Europese beurshandel woensdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 1,2 procent tot 96,51 dollar per vat en Brentolie klom 0,9 procent tot 114,05 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 september 2012 12:45
    De marktverwachting dat vanmiddag een plan gepresenteerd zal worden bij de maandelijkse persconferentie van de ECB kan misplaatst blijken, omdat belangrijke elementen, zoals een formeel verzoek van Spanje om hulp en de ratificatie van het permanente noodfonds door Duitsland, nog niet zijn bezegeld.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links