Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Britse economie minder sterk gekrompen

LONDEN (AFN) - De Britse economie is in het tweede kwartaal iets minder sterk gekrompen dan eerder werd aangenomen. De krimp bedroeg 0,5 procent op kwartaalbasis, terwijl bij een eerdere raming nog een daling werd gemeld van 0,7 procent. Dat maakte het Britse bureau voor de statistiek vrijdag bekend.

In het eerste kwartaal kromp de Britse economie met 0,3 procent en in de laatste periode van 2011 ook met 0,3 procent. Daarmee verkeert de Britse economie in een recessie. Die wordt gedefinieerd als minimaal twee kwartalen met krimp op rij. Het is de tweede recessie in het Verenigd Koninkrijk in 4 jaar tijd.

Econoom James Knightley van ING wees er in een reactie op dat in het tweede kwartaal een werkdag verloren ging door de festiviteiten rond het diamanten jubileum van koningin Elizabeth II. Dat heeft volgens een schatting van de Bank of England een negatief effect op het bbp van 0,5 procentpunt gehad.

,,Dit biedt steun aan degenen die menen dat de Britse economie slechts stagneert en niet verder wegzakt in een zich verdiepende recessie'', aldus Knightley. Eerder deze maand wezen meevallende cijfers over de Britse werkloosheid en de omzet van de detailhandel ook al in die richting.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links