Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING schrapt banen ondanks megawinst

ING schrapt banen ondanks megawinst

AMSTERDAM (AFN) - Ondanks een nettowinst van 1,692 miljard euro in het derde kwartaal ziet ING zich genoodzaakt circa 10 procent van het personeel in Nederland op straat te zetten. Met die tegenstrijdige geluiden kwam het bank- en verzekeringsconcern donderdagmorgen naar buiten. ING gaat 2000 voltijdsbanen schrappen binnen het bankbedrijf. Daarnaast krijgen circa 700 externe krachten hun congé.

Volgens ING is de economisch-financiële omgeving duidelijk verslechterd en is er minder vraag naar bepaalde producten, waaronder hypotheken. Met de reorganisatie wil het concern de kosten drukken en de resultaten opvijzelen. ,,De moeilijke marktomstandigheden dwingen ING de kosten verder terug te dringen", aldus bestuursvoorzitter Jan Hommen.

Desondanks viel de nettowinst in het derde kwartaal zeven keer hoger uit dan de behaalde 239 miljoen euro een jaar eerder, boven de verwachtingen van analisten. De winst werd met name geboekt in het verzekeringsbedrijf. Het resultaat van de bank stond onder druk door de escalatie van de schuldencrisis en de tegenvallende economische ontwikkelingen.

Vakbonden

Bij de vakbonden sloeg met name het nieuws over de reductie van het aantal arbeidsplaatsen in als een bom. Volgens CNV Dienstenbond leidt de wijze waarop ING afscheid neemt van 10 procent van het personeelsbestand tot een mogelijke inbreuk op de werkprocessen van de bank. ,,De slogan 'medewerkers als sleutel tot succes' klinkt nu vooral een beetje wrang en wordt met deze reorganisatie ernstig tenietgedaan", aldus die bond.

Volgens branchegenoten FNV Bondgenoten en De Unie lag het voor de hand dat er iets stond te gebeuren bij de bank. ,,Maar een reorganisatie van deze omvang slaat een diepe bres in het personeelsbestand", stelt FNV Bondgenoten. ,,Het wrange is dat de bank de reorganisatie samen met sterke winstcijfers presenteert", vult De Unie aan. ,,De winst lijkt te worden betaald door de mensen die op straat komen te staan."

De bonden willen snel met de ING om tafel. Volgens De Unie, die met de ING al om tafel zat over een nieuwe cao, zullen de huidige ontwikkelingen zorgen voor een extra spanningsveld aan de onderhandelingstafel.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. le cuisinier 3 november 2011 11:38
    Ik ben al jaren aandeelhouder van ING en al meer dan 25 jaar klant.
    Als de top het lef heeft om onder de huidige omstandigheden zichzelf wederom een bonus uit te keren dan verkoop ik mijn aandelen en zeg mijn rekeningen bij die bank op. Ik laat de kwaliteit van de betrokken bankiers buiten beschouwing, maar vind dat nu iedereen onder de ING-koers lijdt ook de betrokken bankiers duidelijke signalen moeten afgeven en niet wederom voor schut gaan zoals vorige keer, toen Hommen publiekelijk de bonussen moest intrekken.

    de Kok
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links