Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ASML 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.984 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 ... 146 147 148 149 150 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
blondien
0
quote:

Bakker88 schreef op 31 mei 2019 om 10:53:


[...] Er komt nog wel de inhaalslag van het eerste kwartaal. Machines die niet uitgeleverd konden worden vanwege de brand bij een toeleverancier.

Ja klopt.Maar was ook al meegenomen in de verwachte 2de kwartaal cijfers toch?
Topvrouw
0
quote:

blondien schreef op 31 mei 2019 om 10:59:


[...]
Ja klopt.Maar was ook al meegenomen in de verwachte 2de kwartaal cijfers toch?

Ja, daarom wordt de omzet in tweede kwartaal fors hoger.
blondien
0
ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs levert vrijdagochtend in. De AEX daalde 1,0 procent naar 539,75 punten.

"Beleggers worden bang voor escalatie van de handelsoorlog en vluchten naar obligaties. De Nederlandse tienjaarsrente is onder de 0 procent gedoken en de Duitse Bund staat op 0,20 procent negatief", aldus analist Corne van Zeijl van Actiam.

Uit China kwamen vanochtend dan ook geen opbeurende cijfers. De inkoopmanagersindex voor de maakindustrie daalde van 50,1 in april naar 49,4 in mei. Het cijfer was lager dan de doorsnee voorspelling van 49,9 van economen die waren geraadpleegd door de Wall Street Journal.

Een deelindex voor de nieuwe export, een indicator die laat zien hoe de buitenlandse vraag naar Chinese producten is, daalde zelfs flink, van 49,2 naar 46,5.

De index voor de dienstensector bleef daarentegen met een stand van 54,3 onverminderd op groei wijzen.

Maar volgens analisten van Rabobank was het vooral de Amerikaanse president Donald Trump die vannacht de markten in vuur en vlam zette.

"Op 10 juni zullen de Verenigde Staten een tarief van 5 procent opleggen voor alle goederen die vanuit Mexico naar ons land komen, tot het moment dat de illegale migranten die door Mexico naar ons land komen STOPT. Het Tarief zal geleidelijk verhoogd worden totdat het illegale immigratieprobleem is verholpen..... pas dan worden de heffingen ingetrokken. Details van het Witte Huis volgens nog", aldus de president.

"De 'Tariff man' haalt opnieuw de trekker over", zei marktanalist Jasper Lawler van London Capital Group. Vooral aandelen van Aziatische autofabrikanten, die in Mexico fabrieken hebben om de Amerikaanse markt te bedienen, leverden in.

Maar China zou volgens de hoofdredacteur van de Chinese staatskrant Global Times niet passief afwachten.

China zal stevige tegenmaatregelen aankondigen tegen de Verenigde Staten zo schreef hoofdredacteur Hu Xijin vrijdag op Twitter. Dit zou een reactie zijn op het besluit van de VS om een ban op het Huawei en andere Chinese bedrijven af te kondigen.

"Dit geeft aan dat Beijing niet langer passief wil wachten en meer tegenmaatregelen zullen volgen", aldus Hu Xijin.

Macro-economisch was er in Europa goed nieuws uit Duitsland. De Duitse detailhandelsverkopen zijn in april, gecorrigeerd voor inflatie, toegenomen met 4,0 procent op jaarbasis. Daarbij werd geprofiteerd van de timing van Pasen, aldus het statistiekbureau. In 2018 profiteerden detailhandelaren juist in maart van Pasen, en dit jaar was dat in april.

De Italiaanse economie groeide afgelopen jaar licht op kwartaalbasis, terwijl er op jaarbasis juist sprake was van een kleine daling.

Voor vanmiddag staan nog inflatiecijfers in Duitsland op de rol en een drietal Amerikaanse cijfers
blondien
0
Die ego's uit China en VS geven elkaar geen duimbreed toe.Daar kun je toch op wachten.
Maar wie zijn hierdoor het haasje de kleine belegger.
blondien
0
Zo een zooi verkocht.Wordt het vanmiddag beter wat putjes eronder.
Gooi het over een andere boeg.
Fijn weekend allen en veel succes en wijsheid gewenst.
Bakkiekoffie
0
Na china en mexico is europa aan de beurt denk ik. Als europa niet meer aan defensie wilt bsteden, dan komt er een boete van .............
Canada heeft dit destijds kunnen afwenden door een nieuw handelsakkoord te tekenen, maar we weten nu ook wat zon's akkoord waard is (Mexico?)
Marcel H.
1
Als je als belegger thans bijvoorbeeld in o.a. ASML, ASMI en Besi investeert let dan wat minder op het gekissebis tussen USA en China. Als je daaraan toegeeft ben je binnen de kortste keren bankroet.
Neem rustig de tijd.
De beddenkoning
0
Marcel, bedoel je niet te snel bang worden geen verlies nemen? Helemaal mee eens, voor je het weet draait de markt weer. Wijze woorden van Warren B: op aandelenmarkt vloeit het geld van de ongeduldigen naar de geduldigen.

Natuurlijk vind ik het ook frustrerend om verlies dagelijks te zien groeien. Maar als je nuchter nadenk “weet” je dat de koers binnen de kortste keren weer richting ATH gaat. Als we geluk hebben duurt dat niet al te lang. Met wat pech kan het wel een lange zit worden, maar het komt wel goed. Ter info, ik heb aandelen.
roloff
0
quote:

Marcel H. schreef op 1 jun 2019 om 01:44:


Als je als belegger thans bijvoorbeeld in o.a. ASML, ASMI en Besi investeert let dan wat minder op het gekissebis tussen USA en China. Als je daaraan toegeeft ben je binnen de kortste keren bankroet.
Neem rustig de tijd.
@Marcel, hoi,

Mee eens (AB). Laat je niet gek maken. Door naar de waan van de dag (handelsoorlog) te kijken loop je het risico dat je het ene moment long zit, het andere moment short. Heb je niet de perfecte timing (en wie heeft dat) dan verbrand je veel geld. Doe het jezelf niet aan. Heb een grote aandelenporto ASML en aardige porto Besi, maar blijf gewoon zitten. Fundamenteel zit het op termijn wel goed: uitrollen 5G, steeds grotere/snellere datacenters, Cloud, IoT (Internet of Things), AI (Artificial Intelligence), zelfrijdende auto (op termijn), enzovoort.

De technologische vooruitgang is niet tegen te houden (wet van Moore) en de handelsoorlog is tijdelijk (al weten we niet hoe lang ´tijdelijk´ is).

Ciao, R
Gastone
0
TA
Vorige maand zag ik een slot van boven de 175 nog als meest waarschijnlijke scenario. Het liep toch anders. Toch blijft ASML redelijk liggen, als je vergelijkt met de SOX.

Sinds die ongekende 1-dags daling een paar weken terug zit ik ook met een verliesgevende optiepositie in de juni serie. Ik had op net wat meer herstel gehoopt.
Bijlage:
A3aan
0
Toert
1
Heb de geschreven put 175 september toch ook terug geschroefd naar put 170 september.

Ik maak winst (inclusief het verlies geleden op het terug kopen van de put 175) tot ongeveer 163.5.

Marcel H.
0
Met @Roloff ben ik het volledig eens. Je kunt wel proberen de klok stil te zetten. Dat is nu (tijdelijk misschien) het gevolg van een 'handelsoorlog' tussen USA en China. Dat kan langer tijd duren. De tijd van vroeger komt echt niet terug. Je kunt de ontwikkeling in technologie niet stoppen.
Overig enige tijd meldt de media dat Trump heeft gehandeld in ASML-aandelen met voorwetenschap.
Hij ontkent. Zijn schoonzoon heeft gehandeld in dat aandeel. Hij niet.

koekeloer
1
Denk ook dat het met dit bedrijf wel goed zit. Wat ik mij afvraag, of de markt bereid is 30x de winst te betalen indien de handelsoorlog zich op termijn als een olievlek uitbreidt. In die optiek bezien lijkt 20 to 25x de winst een meer realistisch scenario.
Dododo
0
De vertaalslag van het beurssentiment in de K/W-verhouding van ASML heeft weinig van doen met de individuele prestatie van ASML. Zolang het sentiment neerwaarts blijft gaan, zo lang blijft ASML gewoon dalen. De horizontale steun bij 165,70 of 162,80 zou de daling mogen opvangen, maar in een AEX die door blijft dalen, is dat allerminst een zekerheid.
Beurshausse groot feest
0
roloff
0
quote:

De beurscrash komt eraan schreef op 3 jun 2019 om 11:56:


Must read: Pas op met chips! Bedoelen ze daarmee de chips uit supermarkt mee?
@De beurscrash komt eraan, is de huizencrisis inmiddels afgewend?

Ik begon me na december (tot april) al even zorgen te maken, geen alias veranderingen meer?
Je aliassen lijken wel een flipperkast (o jee niet origineel, die had je ook al).
Chips uit de supermarkt zijn inderdaad levensgevaarlijk (als je er regelmatig vele zakken van eet).

www.iex.nl/Leden/1569562/De-beurscras...
2.984 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 ... 146 147 148 149 150 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ASML Holding Meer »

Koers 194,140   Verschil -1,86 (-0,95%)
Laag 194,120   Volume 333.245
Hoog 196,660   Gem. Volume 950.237
22-aug-19 16:20
label premium

Cyclische aandelen: ASML blijft goed liggen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium