Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ASML 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.268 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bakkiekoffie
0
Dank je wel Voda. Goed nieuws lijkt me, conform de verwachtingen, ik bespeur geen negatieve verrassingen. Wat mij vooral bij blijft is de verwacting dat de nettowinst marge komend halfjaar weer gaat stijgen aar oude niveau's en dat de productiviteit van EUV op 'gepland niveau (nu al) is gekomen.
Lijkt me dat koers van het aandeel vandaag wat omhoog kan. Wat denk jij?
De beddenkoning
0
Ik zie ook geen gekke dingen, alleen wat meevallers en ook outlook 2020 stabiel. Valt me niet tegen.
voda
0
Sterke marge ASML

(ABM FN-Dow Jones) ASML heeft in het tweede kwartaal van 2019 conform verwachting aan de eigen outlook voldaan, waarbij de marge zelfs hoger uitviel dan voorzien. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Veldhovense toeleverancier van de halfgeleider industrie.

De meevallende marge schreef CEO Peter Wennink toe aan een verbetering van de resultaten bij EUV, de nieuwe technologie van ASML.

"Voor de rest van het jaar zien wij verdere zwakte in het geheugensegment, terwijl logic sterker oogt", aldus Wennink.

De vertraging in de vraag naar geheugenchips is daarbij groter dan gedacht.

De topman verwacht evenwel dat de toenemende vraag naar logic de afname bij geheugen zal compenseren.

Verder wees Wennink erop dat er 10 nieuwe orders voor EUV-systemen binnen kwamen in het afgelopen kwartaal.

"Onze omzetverwachting voor 2019 blijft onveranderd en we blijven 2019 zien als een groeijaar", zei de CEO nog.

Afgelopen kwartaal behaalde ASML een omzet van 2.568 miljoen euro. Dat was netjes in lijn met de verwachtingen. De door de toeleverancier afgegeven outlook lag op 2,5 miljard tot 2,6 miljard euro omzet.

Daarmee lag de omzet beduidend hoger dan in de eerste drie maanden van dit jaar. In die periode werd de omzet echter gedrukt door een brand en kwam ASML uit op 2.229 miljoen euro. Deze tegenslag, zo kondigde de toeleverancier al aan, zou in het tweede kwartaal worden goedgemaakt.

Bij een brutomarge van 43,0 procent, hetgeen boven de afgegeven outlook van 41 tot 42 procent is, verdiende ASML netto 476 miljoen euro, ofwel 1,13 euro per aandeel. Dat was een kwartaal eerder 355 miljoen euro.

EUV

Over de nieuwe technologie Extreme UltraViolet zei ASML dat deze recent 170 wafers per uur demonstreerde en meer dan 2.000 op een dag.

Er is bij CEO Wennink weinig twijfel over de vraag naar deze machines. "Klanten hebben de nieuwste machines nodig voor de nieuwste chips."

Outlook

Voor het lopende derde kwartaal rekent ASML op een omzet van ongeveer 3,0 miljard euro met een brutomarge van 43 tot 44 procent. Daarbij zal het 495 miljoen euro uitgeven aan R&D.

De orderinstroom in het tweede kwartaal bedroeg 2,8 miljard euro, in de eerste drie maanden was dat 1,4 miljard euro.

ASML voorziet voor 2020 een omzet van 13 miljard euro. De brutomarge zal volgens ASML dan boven de 50 procent liggen en in 2025 ruim boven de 50 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ASML compenseert zwakte geheugenchips

Gepubliceerd op 17 jul 2019 om 07:31 | Views: 0

VELDHOVEN (AFN) - ASML heeft afgelopen kwartaal meer omzet en winst in de boeken gezet dan een kwartaal eerder. Sterkere resultaten op het vlak van Logic-chips compenseerden een zwakkere prestatie bij geheugenchips. De chipmachinefabrikant houdt zijn verkoopprognose voor het hele jaar ongewijzigd.

De omzet kwam uit op een kleine 2,6 miljard euro, tegen 2,2 miljard euro in het voorgaande kwartaal. Onder de streep bleef 476 miljoen euro over, waar in de eerste drie maanden van het jaar nog een nettoresultaat van 355 miljoen euro in de boeken ging.

Volgens topman Peter Wennink waren de opbrengsten in het tweede kwartaal in lijn met de verwachting, terwijl de brutomarge van 43 procent iets beter was dan eerder voorzien. Dat komt volgens hem onder meer door verbeteringen bij de fabricage van zogenoemde EUV-machines.

"Voor de rest van het jaar zien we een verdere zwakte in Memory, terwijl Logic er sterker uitziet", aldus Wennink, die 2019 over de gehele linie blijft beschouwen als een "groei-jaar". Voor het derde kwartaal verwacht ASML een omzet van ongeveer 3 miljard euro en een brutomarge van tussen de 43 en 44 procent.
Ceteris Paribus
0
quote:

De beddenkoning schreef op 17 jul 2019 om 07:29:


Ik zie ook geen gekke dingen, alleen wat meevallers en ook outlook 2020 stabiel. Valt me niet tegen.

En het uitblijven van gekke dingen (tegenvallers) valt dan weer erg mee als je het afzet tegen de consensus. Er was m.i. de laatste tijd toch wat angst in de koers geslopen dat de onverwachts positieve outlook ttv Q1 naar beneden moest worden bijgesteld, maar dit is dus niet het geval. Ik ben zeer tevreden.
Wolfie67
0
Keurige cijfers, maar de vertraging in de vraag naar geheugenchips is daarbij groter dan gedacht. Daarnaast is de waardering van het aandeel aan de hoge kant, op zich logisch als alle goede verwachtingen uitkomen, maar dat zijn maar verwachtingen. Door de hoge KW zie ik op dit moment meer risico’s dan potentieel
H.A.B.S.
0
quote:

H.A.B.S. schreef op 16 jul 2019 om 10:04:


[...]

@Bakkiekoffie

Helemaal eens met jou, want geen van die toppers heeft de luxe om te zeggen dat ze niet investeren in de toekomstige groei van logic-chips.
"Er is bij CEO Wennink weinig twijfel over de vraag naar deze machines. "Klanten hebben de nieuwste machines nodig voor de nieuwste chips."

Blij dat Wennink het eens is met mij... :))

H.A.B.S.
0
Jammer dat het sentiment gisteravond weer eens gedraaid is door de Tweets van die Mongol in Het Witte Huis. Desondanks zijn de cijfers, denk ik, positief en zal de koers groen zien. Wens de Bulls veel plezier. ;)

Succes allemaal!

AnalytischDenker
0

Ik zou het heel raar vinden als de markt deze cijfers beloont met een koersstijging.

Op alle onderdelen zijn de resultaten (omzet, winst, orderboek) slechter dan H1 2018.

Waarom zou je ASML op meer dan 40 keer de winst waarderen ?

Thorgall
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 17 jul 2019 om 08:53:Ik zou het heel raar vinden als de markt deze cijfers beloont met een koersstijging.

Op alle onderdelen zijn de resultaten (omzet, winst, orderboek) slechter dan H1 2018.

Waarom zou je ASML op meer dan 40 keer de winst waarderen ?


Beste AD, gewoon omdat ASML een groeier is met een goed trackrecord. Groen vandaag.
AnalytischDenker
0
quote:

Thorgall schreef op 17 jul 2019 om 08:59:


[...]Beste AD, gewoon omdat ASML een groeier is met een goed trackrecord. Groen vandaag.


Beste Thorgall,

Dat is nu juist mijn probleem. De hoge K-W verhouding is gebaseerd op een groei verwachting. En dan groeien ze in 2019 duidelijk niet, en beloont de markt dat met een koersstijging.

Ik vind dat krom, maar ik verbaas me de laatste weken wel over meer koersbewegingen.

Beursfeest
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 17 jul 2019 om 09:09:


[...]

Beste Thorgall,

Dat is nu juist mijn probleem. De hoge K-W verhouding is gebaseerd op een groei verwachting. En dan groeien ze in 2019 duidelijk niet, en beloont de markt dat met een koersstijging.

Ik vind dat krom, maar ik verbaas me de laatste weken wel over meer koersbewegingen.
Ik vind het heel logisch dat goede cijfers worden beloond. De vooruitzichten voor 2020 zijn heel positief.

Snel instappen voordat de trein vertrekt.
Hoppschwiiz
0
quote:

Hoppschwiiz schreef op 15 jul 2019 om 22:54:


Mijn idee? De H1 cijfers zijn zoals het bedrijf geprognosticeerd heeft. EUV marge iets omhoog. 2de halfjaar verbetering omzet en marge. Tijdelijk vertraagde DUV order intake. 6 EUV machines verkocht. Service en onderhoud stabiel. Positief over H2 en 2020. Bring it on!

Disclaimer: net m‘n positie verdubbeld

Mijn verwachting was zo slecht nog niet......10 EUV machines verkocht! Je moet natuurlijk voorzichtig blijven, maar dat houdt in dat ASML geen last meer heeft van het meer cyclische karakter van de markt voor geheugenchips.
En dit jaar nog naar een marge van 50%!
Het gaat goed in de provincie! Daar kunnen Amsterdam en Rotterdam alleen maar van dromen ;-)
Broer Konijn
0
Volgends mij is die trein al geruime tijd geleden vertrokken en dendert ze vrolijk door. Met af en toe een tussenstop op een intercity station......
Thorgall
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 17 jul 2019 om 09:09:


[...]

Beste Thorgall,

Dat is nu juist mijn probleem. De hoge K-W verhouding is gebaseerd op een groei verwachting. En dan groeien ze in 2019 duidelijk niet, en beloont de markt dat met een koersstijging.

Ik vind dat krom, maar ik verbaas me de laatste weken wel over meer koersbewegingen.


Beste AD, de koers is de contante waarde van alle toekomstige winsten. Niet alleen die van 2019 dus. De markt heeft enorm vertrouwen in dit bedrijf en om legitieme redenen. Je kunt ook in Wereldhave gaan zitten. Lage K/W als je dat zo kunt stellen, dividend van ruim 10%. Kijk je echter naar de totaalrendementen de afgelopen 5 jaar dan Heb je een zeer forse wimst op ASML en tientallen procenten verlies op Wereldhave. Ik neem maar een voorbeeld met Wereldhave, maar de AEX staat vol met dit soort zogenaamd goedkope en dure fondsen.

De markt heeft altijd gelijk en daarom gaan we zoals voorspeld duidelijk omhoog. En terecht. Het mooiste bedrijf dat we hebben in Nederland.
voda
0
Video: heel nette cijfers ASML

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ASML
190,28 5,82 3,16 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ASML heeft in het tweede kwartaal heel netjes gepresteerd, met een iets meevallende omzet en een sterke marge. Dit zei analist Corne van Zeijl van Actiam woensdag voor de camera van ABM Financial News.

Minpunt noemde Van Zeijl de omzetverwachting voor het lopende derde kwartaal. Die is met 3 miljard euro beduidend minder dan de consensus, benadrukte hij.

www.youtube.com/watch?v=1NRnJg7QkBw

"Op lange termijn ziet het er nog steeds prachtig uit", aldus Van Zeijl.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
AnalytischDenker
0
quote:

Thorgall schreef op 17 jul 2019 om 09:58:


[...]Beste AD, de koers is de contante waarde van alle toekomstige winsten. Niet alleen die van 2019 dus. De markt heeft enorm vertrouwen in dit bedrijf en om legitieme redenen. Je kunt ook in Wereldhave gaan zitten. Lage K/W als je dat zo kunt stellen, dividend van ruim 10%. Kijk je echter naar de totaalrendementen de afgelopen 5 jaar dan Heb je een zeer forse wimst op ASML en tientallen procenten verlies op Wereldhave. Ik neem maar een voorbeeld met Wereldhave, maar de AEX staat vol met dit soort zogenaamd goedkope en dure fondsen.

De markt heeft altijd gelijk en daarom gaan we zoals voorspeld duidelijk omhoog. En terecht. Het mooiste bedrijf dat we hebben in Nederland.


Beste Thorgall,

Ik bestrijd niet dat dit een geweldig mooi bedrijf is. Dat vind ik ook.

Ik vind het alleen krom dat beleggers dit bedrijf op een K-W verhouding van ruim boven de 40 zetten. Normaal gesproken doe je dat met aandelen die groei laten zien.

En als ASML iets bewijst met deze cijfers is dat het niet groeit ten opzichte van H1 2018:

Omzet daalt 4,5%
Netto winst daalt 26%
WPA daalt 25%
Orderboek daalt 3,8%

Nu zullen de cijfers van 2020 ongetwijfeld veel beter worden dan in 2019. Maar wat is dan de K-W verhouding? Ik schat zo rond de 40 in plaats van ruim boven de 40.

Het is een mooi bedrijf, maar wel op de beurs overgewaardeerd.

VP 1958
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 17 jul 2019 om 10:08:


[...]

Beste Thorgall,

Ik bestrijd niet dat dit een geweldig mooi bedrijf is. Dat vind ik ook.

Het is een mooi bedrijf, maar wel op de beurs overgewaardeerd.


3.268 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ASML Holding Meer »

Koers 223,300   Verschil -0,55 (-0,25%)
Laag 221,950   Volume 728.302
Hoog 224,100   Gem. Volume 987.786
17-sep-19 17:36
label premium

Cyclische aandelen: ASML blijft goed liggen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium