Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ASML 2018 koffiepraat

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
279 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Mathias kemena
0
quote:

Cancel schreef op 8 feb 2018 om 20:25:


Auwwwww terug naar € 100 euro?


Wordt je wakker! Wakker worden!!
rene66
0
Hetgeen nu aan de hand is gewoon een vorm van moderne oplichting door een aantal grote partijen.

FD van vanavond

Een rondgang door het FD onder beleggers leert dat een fundamentele oorzaak voor de koersverliezen op donderdag lijkt te ontbreken. ‘Zuiver technisch’, klinkt het in de markt.

Er wordt de laatste tijd ook veel gesproken over algoritmehandel. Programma’s worden getriggerd om automatisch koop- en verkooporders in te leggen.’

Van maandag op dinsdag gingen de koersen wereldwijd dus ook al hard onderuit. Daarbij speelde volgens sommige vermogensbeheerders een product waarmee beleggers konden gokken op een dalende volatiliteit op de beurzen een belangrijke rol.
Inion
0
Aan de andere kant: eigenlijk zijn stijgende rentes een teken, dat het goed gaat met de economie. En zolang de resultaten van de bedrijven goed zijn kunnen koersen prima stijgen in een klimaat van stijgende rentes. Dat was in het verleden ook meestal het geval.

Dus, misschien is het allemaal maar tijdelijk gedoe, dat versterkt wordt door rare producten en late instappers, die hun positie in een beleggingsfonds gauw weer verkopen en daarmee het fonds dwingen de onderliggende aandelen te verkopen.
rene66
0
Het is volgens mij ook een tijdelijk iets Inion. Ik zat net te kijken naar een uitzending met Carl Icahn en die stelde ook dat alles gewoon goed is qua fundamentele zaken. Hij verwacht op relatief korte termijn een bounce back.

In de video bij de link wordt ook uitgelegd waarom dit allemaal gaande is.

Cramer blames this week's crazy market on a 'group of complete morons' out speculating

,CNBC•February 8, 2018

Cramer blames this week's crazy market on a 'group of complete morons' 3 Hours Ago | 01:37 This week's crazy market swings are largely due to a band of uninformed investors who got caught speculating, CNBC's Jim Cramer said Thursday. "A group of complete morons" who traded little-known, leveraged products that bet on volatility is "blowing up" everything, Cramer said on "Squawk on the Street.

finance.yahoo.com/m/698c7801-12ee-328...
Inion
0
@renee: denk, dat die Cramer voor een deel gelijk heeft. Hij maakt trouwens de indruk zelf ook aardig scheef te zitten. ;-)
rene66
0
quote:

Inion schreef op 9 feb 2018 om 08:37:


@renee: denk, dat die Cramer voor een deel gelijk heeft. Hij maakt trouwens de indruk zelf ook aardig scheef te zitten. ;-)
Volgens mij dus ook. Ik vind Cramer een pracht type, sommige mensen hebben een enorme hekel aan hem omdat hij heel hard praat.

Ik ben benieuwd wat ASML vandaag gaat doen, de opening in het groen. De futures op de Nasdaq zijn dat nu ook. De vraag is en blijft wat gaat de VS doen vanmiddag. Zetten de dames en heren weer hun computers aan het werk met het geheime knopje of hebben ze genoeg binnen gehaald.

one.iex.nl/monitor/?utm_source=bovenb...
Inion
0
Wilbar
0
#ASML heeft op vrijdag 9 februari 2018 09:05 het 2e steunniveau neerwaarts doorboken.
nl.quoteweb.com/nl-nl/fonds-detail/te... … #beurs

Edit: maar inmiddels aan het herstel begonnen.
Wilbar
0
quote:

eu-forist schreef op 9 feb 2018 om 09:15:


oa. BRIDGEWATER ASSOCIATES heeft gisteren op de ASML verkoopknop zitten duwen.

shortsell.nl/morning-note/

grappig filmpje van IEX gisteren
www.iex.nl/Column/275064/Er-zit-een-d...
Verkoopknop? Hoe verklaar je dat met die verwijzing naar het register?
Ik zie een eerste melding op 5-2, daarna opbouw op 6-2 maar weer afbouw op 7-2. En wat er gisteren (8-2) gebeurd is weten we pas op z'n vroegst vanmiddag.
rene66
0
quote:

Wilbar schreef op 9 feb 2018 om 09:55:


[...]Verkoopknop? Hoe verklaar je dat met die verwijzing naar het register?
Ik zie een eerste melding op 5-2, daarna opbouw op 6-2 maar weer afbouw op 7-2. En wat er gisteren (8-2) gebeurd is weten we pas op z'n vroegst vanmiddag.

Kunnen wij dan mooi kijken of het deze partij is geweest. Ik ben ook nieuwsgierig naar de spreadsheet volgende week en de week erop van de aandelen inkoop door ASML.
[verwijderd]
0
quote:

Wilbar schreef op 9 feb 2018 om 09:55:


[...]Verkoopknop? Hoe verklaar je dat met die verwijzing naar het register?
Ik zie een eerste melding op 5-2, daarna opbouw op 6-2 maar weer afbouw op 7-2. En wat er gisteren (8-2) gebeurd is weten we pas op z'n vroegst vanmiddag.Dag Wilbar,

De melding voor het register is inderdaad pas een dag of wat later. Intraday kan er dus vanalles gebeuren, ook spelen met dat knopje, alleen de positie aan het eind van de dag telt.

Minstens net zo belangrijk is je te realiseren dat het gaat om een netto positie gaat. Partijen op dat register hebben soms zowel long als shortposities.
Het kan dus zijn dat een partij voor +1 in het register staat aan het begin van de dag. Maar gedurende de dag kan die bijvoorbeeld tot -5 gaan om bijvoorbeeld wat liquiditeit te veroorzaken. Voor het eind van de dag zorgt die partij er gewoon voor weer op +1 te staan. Kijk je dan de volgende dag, of later, in het register, denk je die heeft er (nog altijd) vertrouwen in.

Kortom, een melding in dat register zegt dus niet zoveel over 'knopjes' gebruik. Het kan dus zelfs gebruikt worden om de tegengestelde indruk wekken.

~zo ongeveer~
Wilbar
0
Beste Zelden, ik snap (vind ik) uitstekend hoe het werkt. Ook het shortsell register is maar een momentopname aan het einde van een beursdag. Waar het mij om gaat is dat iemand roept dat een partij op de verkoopknoop heeft gedrukt en vervolgens verwijst naar een register waar dat helemaal niet uit blijkt. Dus die persoon snapt helemaal niet hoe het short gaan werkt en het register moet worden gelezen of hij heeft alleen maar zijn verwachting over gisteren uitgesproken (de “verkoopknop”). Ook prima maar het klinkt logischer als de persoon dat er dan ook bij zegt. Nu worden mensen op het verkeerde been gezet door te suggereren over opbouw van short. En dat op het verkeerde been zetten moeten we niet willen op dit forum. Vandaar mijn reactie/vraag aan die persoon.
Inion
0
De verkopers hebben toch weer gewonnen vandaag. Heb nu toch zolangzamerhand het gevoel, dat het laagste punt zo ongeveer bereikt is. Verkopen gaat uiteindelijk vervelen. Kopen tegen lagere prijzen op zich niet. ;-)
rene66
0
Ik zag vanmiddag nog bijgaand lijstje bij Corne van Zeijl langskomen in zijn video weekbericht (zie pdf).

Als er een correctie is en de economie loopt gewoon goed dan gaat de beurs daarna weer heel snel omhoog. Binnen 3 maanden zit je dan weer op het oude niveau.

Ik hoop dat ze in de VS snel stoppen met hun slinkse spelletjes. Daar hangt alles van af.

www.youtube.com/watch?time_continue=2...
Bijlage:
279 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ASML Holding Meer »

Koers 228,200   Verschil -3,60 (-1,55%)
Laag 226,850   Volume 126.520
Hoog 228,650   Gem. Volume 1.371.121
23-okt-19 09:24
label premium

ASML: EUV breekt los

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium