Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Besi 1ste kwartaal 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
994 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rene66
0
quote:

Limburgia schreef op 26 apr 2018 om 14:02:


Wat hier mijns inziens gebeurt, net overigens als bij Philips Lighting, Flow Traders en tal van andere fondsen, is het volgende: de koers staat om 09.00 op 75,00. Hedgefund 'De Vries' wil nog wel meer stukken hebben, maar wil daar geen € 75,00 voor betalen. Wat doet De Vries, die twee BV's heeft met ieder al een aantal aandelen BESI in portefeuille: 'De Vries A BV' gooit 5000 stuks in de laat op € 73,00, die direct worden opgepikt door 'De Vries B'. 'De Vries B' gooit die net opgepikte stukken weer voor € 72,00 in de laat, die uiteraard direct worden opgepikt door 'De Vries A'. Een paar uur later staat de koers niet meer op € 75,00 maar op € 60,00 en kan De Vries lekker goedkoop bijkopen (uiteraard me mate, want de koers dient natuurlijk niet te snel weer richting de € 75,00 op te lopen).De Vries is zo in zijn eentje in staat geweest de koers met 5000 stuks, die steeds heen en weer worden geschoven tussen aan elkaar gelieerde ondernemingen met, 20% te laten kelderen. Het enige dat hij daarvoor nodig had waren 5000 stuks. Mochten dien 5000 stuks niet genoeg zijn omdat er toch wat meer vraag is dan verwacht, dan gooit hij er per keer 10.000 stuks tegenaan. Kopers en verkopers zijn op dagen als deze mijns inziens gewoon een en dezelfde partij of in ieder geval aan elkaar gelieerde partijen. Die partijen hebben aan het eind van de dag nog altijd exact hetzelfde aantal stukken in portefeuille, want enkel aan elkaar verkocht. En dan kan weer lekker goedkoop worden ingeslagen. Simpel, doeltreffend en verboden. Maar ja, bij gebrek aan een toezichthoudend orgaan...


Zo werkt het inderdaad. Ik hoorde deze verhalen 15 jaar geleden al. Toen werd het met name gedaan door kleinere bedrijven. Nu wordt het gedaan door de grote jongens van de wereld zoals Morgan Stanley. Ook al moeten die het spel spelen met 100 duizend aandelen, dat blijft kinderwerk voor ze. Het gaat om het resultaat.


Morgan Stanley rapporteerde een in het eerste kwartaal van 2018 een kwartaalwinst van 2,58 miljard dollar, ofwel 1,45 dollar per aandeel, op een omzet van 11,08 miljard dollar. Zowel de winst als de omzet viel hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Ook overtroffen de resultaten de analistenverwachtingen van een winst per aandeel van 1,25 dollar en een omzet van 10,36 miljard dollar.
Jan Peter Balkenellende
0
quote:

gerrit 69 schreef op 26 apr 2018 om 14:43:


[...]
Eigen aandelen inkoop ben ik nooit geen voorstander van geweest.
Vaak is dat een reden dat men met het overtollige geld geen raad weet.
Het heeft niets met ondernemen te maken om op korte termijn alleen beleggers te paaien.
Zelfde als een superdividend?
MJansen
0
quote:

gerrit 69 schreef op 26 apr 2018 om 14:43:


[...]
Eigen aandelen inkoop ben ik nooit geen voorstander van geweest.
Vaak is dat een reden dat men met het overtollige geld geen raad weet.
Het heeft niets met ondernemen te maken om op korte termijn alleen beleggers te paaien.


Beter het uitbetalen als aandelen inkoop, dan op de bank laten wegrotten of aan verlieslatende projecten uitgeven.
rene66
0
quote:

Limburgia schreef op 26 apr 2018 om 14:02:


Wat hier mijns inziens gebeurt, net overigens als bij Philips Lighting, Flow Traders en tal van andere fondsen, is het volgende: de koers staat om 09.00 op 75,00. Hedgefund 'De Vries' wil nog wel meer stukken hebben, maar wil daar geen € 75,00 voor betalen. Wat doet De Vries, die twee BV's heeft met ieder al een aantal aandelen BESI in portefeuille: 'De Vries A BV' gooit 5000 stuks in de laat op € 73,00, die direct worden opgepikt door 'De Vries B'. 'De Vries B' gooit die net opgepikte stukken weer voor € 72,00 in de laat, die uiteraard direct worden opgepikt door 'De Vries A'. Een paar uur later staat de koers niet meer op € 75,00 maar op € 60,00 en kan De Vries lekker goedkoop bijkopen (uiteraard me mate, want de koers dient natuurlijk niet te snel weer richting de € 75,00 op te lopen).De Vries is zo in zijn eentje in staat geweest de koers met 5000 stuks, die steeds heen en weer worden geschoven tussen aan elkaar gelieerde ondernemingen met, 20% te laten kelderen. Het enige dat hij daarvoor nodig had waren 5000 stuks. Mochten dien 5000 stuks niet genoeg zijn omdat er toch wat meer vraag is dan verwacht, dan gooit hij er per keer 10.000 stuks tegenaan. Kopers en verkopers zijn op dagen als deze mijns inziens gewoon een en dezelfde partij of in ieder geval aan elkaar gelieerde partijen. Die partijen hebben aan het eind van de dag nog altijd exact hetzelfde aantal stukken in portefeuille, want enkel aan elkaar verkocht. En dan kan weer lekker goedkoop worden ingeslagen. Simpel, doeltreffend en verboden. Maar ja, bij gebrek aan een toezichthoudend orgaan...Zo werkt het inderdaad. Dit soort verhalen hoorde ik 15 jaar geleden al. Toen werd het spel nog gespeeld door kleine bedrijven. Tegenwoordig doen de Morgan Stanleys van deze wereld dit. Ook al moeten die met 100 duizend aandelen aan de gang, het gaat om het resultaat. Daarom moet je eigenlijk ook nooit een stoploss plaatsen. Dan weet je dat je vroeg of laat de klos kan zijn als de heren en dames aan de gang gaan met een aandeel.
Hommersma
0
@Limburgia En waar is de firma De Vries met zijn 2 bv's er dan beter op geworden? Het zelfde aantal aandelen, maar met een lagere waarde.
[verwijderd]
1
quote:

MJansen schreef op 26 apr 2018 om 14:41:


[...]

je gaat er nu heel leuk uit van dat WPA lekker op 4.50 blijft.

Wie zegt dat dat zo is?
Als je omzet in 2H18 onderuit knalt, is je WPA over FY18 maar 2.50.
Daar hoort een koers van 40-50 bij.

Als we dan ook nog in een recessie terechtkomen waardoor de waarderingen omlaag gaan kan het nog verder omlaag.

Zeg niet DAT het gaat gebeuren, maar dat het KAN gebeuren.


Dat is onmogelijk in 2018.

Q1 is ca. 1€ wpa, Q2 wordt volgens verwachting beter, dus ook min. 1€ wpa.
En dan in Q3 en Q4 nog ca. 10 miljoen winst???

Ik dacht dat jij beter geïnformeerd was.
Baxi
1
dus dit soort lieden zwaar straffen, natuurlijk gaat het om aan en verkoop in de aandelen handel... maar dit soort praktijken bederven de markt , het aandeel en noem maar op... uiteindelijk zullen deze lieden ook boete...criminaliteit loont maar even...
Piet Particulier
0
Als we ook maar een klein beetje richting de 64 komen staan we direct weer 63. Fascinerend.
'd Aandelen
0
Volgens het short register stond er in totaal 7,04 % short Besi, dat zijn plusminus 26 miljoen aandelen, ben benieuwd hoeveel dat percentage morgenavond is want is het niet zo dat wanneer je short zit. je het dividend moet betalen?

Omzet vandaag al meer dan 4 x hoger dan normaal gemiddeld.
[verwijderd]
2
quote:

gerrit 69 schreef op 26 apr 2018 om 14:38:


[...]
Alweer zo,n domme theorie op een omzet vandaag met ruim 1,5 miljoen aandelen.

Zo dom is dat niet dunkt me: je kunt dat ook met 20.000 stuks per keer doen. Op dit moment staan er bijvoorbeeld 3 x zoveel aandelen (circa 11.000 op alleen de eerste vijf regels) in de bied als in de laat (zoals de hele dag al overigens terwijl de koers toch blijft dalen).

'De Vries B' hoeft nu alleen maar 11.000 stuks bestens te dumpen en de koers staat weer een half procent lager. Je hoeft dat trucje maar 50 keer te herhalen (en vandaag is dat aanmerkelijk vaker gebeurd) en 'De Vries' heeft een half miljoen stukken gedumpt zonder er feitelijk ook maar 1 daadwerkelijk kwijt te zijn).

Je zag dat van de week ook bij Flow Traders: die dag was er (nagenoeg letterlijk) geen moment dat er meer in de laat stond dan in de bied en toch bleef de koers maar dalen.

Ik kan er eerlijk gezegd nog maar nauwelijks bij dat er personen zijn die zo naïef zijn dat zij anno 2018 daadwerkelijk met droge ogen durven beweren dat de koers van willekeurig welk aandeel wordt bepaald door 'de markt'. Er ìs namelijk geen markt, alleen een handjevol hele grote hedgefunds die, zoveel is ook wel duidelijk, allemaal innig contact met elkaar hebben. En de werknemers binnen die hedgefunds weten niets van chips, niets van telecom, niets van olie of staal. En dat hoeft ook niet: het enige dat zij hoeven te weten is hoeveel een koers moet zakken of stijgen om een maximale winst te behalen. En gelet op de voor ons normale stervelingen niet te bevatten hoeveelheden aandelen die die jongens hebben, bepalen zij van 's ochtends vroeg tot 's-avonds laat tot 3 cijfers achter de komma de koers van ieder aandeel waarin zij een belang hebben. Daarnaast kopen die jongens natuurlijk gewoon de door hen gewenste koersdoelen. De gedachte dat analisten op eigen titel handelen is ronduit absurd. Ook hier geldt: wie betaalt bepaalt: 'U wilt dat wij het koersdoel met 10 of 20% verhogen of verlagen? Dat kost u dan 2 ton'.

Tandsteen
0
De glijbaan wordt steeds steiler, maandag dividend van de koers af en nog een paat procenten in de min dan staat de koers op € 55,- succes.
[verwijderd]
3
quote:

Hommersma schreef op 26 apr 2018 om 15:00:


@Limburgia En waar is de firma De Vries met zijn 2 bv's er dan beter op geworden? Het zelfde aantal aandelen, maar met een lagere waarde.


Ze hadden bijvoorbeeld 100.000 aandelen met een waarde van € 75,00 en over een paar weken als de koers is hersteld, hebben ze er bijvoorbeeld 120.000 met een waarde van € 75,00. Die laatste 20.000 heeft De Vries alleen kunnen kopen voor een koers rond de € 60,00. Dat levert dus anderhalve ton op en het enige dat ze vandaag hoeven doen is constant over en weer blijven kopen en verkopen om op die manier de koers op € 60,00 te krijgen.

Het is een heel simpel trucje. En als een normale sterveling het al kan bedenken, dan laat het zich raden hoe ver de grote jongens daar in kunnen gaan.
[verwijderd]
1
Zojuist stonden er bijvoorbeeld ruim 5000 stuks op € 63,00. En opeens, terwijl er nauwelijks iets in de laat stond, waren ze weg. Ik durf er wel wat om te verwedden dat, wanneer je de ISIN code van die order van 5000 stuks controleert, je uitkomt bij dezelfde partij die er net, volledig uit het niets, 5000 heeft gedumpt...
Want ja, als je die 5000 stukken niet verkoopt als de koers om - 13% staat, dan is het natuurlijk heel logisch om bij -14 of - 15% te denken: 'ja, nu is het echt wèl het moment om op ruim drie ton even een flink verlies te nemen...'.
Tandsteen
0
Hoe kom ik hier nou nog van af. Niemand wil ze hebben. Dat heb je nou altijd met die tech aandelen.
havik of duif
0
Wat hebben jullie mazzel dat de nasdag niet in het rood staat want anders was de daling nog groter. Was wel een beetje te verwachten, zo ongezond hard stijgen en dan gaat het bergafwaarts altijd harder bij even een slecht berichtje.
994 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

BE Semiconductor Industries Meer »

Koers 21,920   Verschil -1,25 (-5,39%)
Laag 21,790   Volume 712.592
Hoog 23,010   Gem. Volume 504.614
20-mei-19 17:35
label premium

Besi: Dieptepunt van de cyclus

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium