Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: ogen gericht op nieuwe outlook Besi

Beursblik: ogen gericht op nieuwe outlook Besi
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries zal in het eerste kwartaal de eigen outlook hebben gehaald, zoals meestal, en dus zal de aandacht vooral uitgaan naar de outlook. 

Bij de cijfers over het vierde kwartaal eind februari zei CEO Richard Blickman dat hij dacht "dat we in een vroege fase van een nieuwe upturn zitten".

Besi verwacht voor het eerste kwartaal een omzetdaling van 5 tot 15 procent op kwartaalbasis, met een brutomarge van 64 tot 66 procent.

De analistenconsensus samengesteld door Visible Alpha gaat uit van een omzet van 147 miljoen euro. Dat zou een daling op kwartaalbasis zijn van net geen 8 procent.

Verder denkt Besi dat de operationele kosten afgelopen kwartaal met 0 tot 5 procent zijn gestegen. Besi heeft echter ook voor ongeveer 15 miljoen euro extra aan beloningen in aandelen uitgekeerd, waardoor de kosten nog veel harder zullen stijgen.

Ook zullen beleggers goed letten op de orderinstroom. Die viel bij ASML vorige week flink tegen, maar bij ASMI bleek die dinsdagavond prima. 

CEO Benjamin Loh van ASMI zei in een toelichting dat de orders in het geheugensegment een solide stijging lieten zien ten opzichte van de lagere niveaus van afgelopen jaar. "Orders uit China bleven op een goed niveau in het eerste kwartaal", voegde de topman toe.

De consensus rekent voor Besi op een orderinstroom van 183 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2024.

Voor het tweede kwartaal mikken de analisten op een omzet van 200 miljoen euro en een orderinstroom van 186 miljoen euro.

Verder zullen beleggers graag willen weten hoe het met de adoptie van high bandwidth memory gaat. Begin maart ging het aandeel Besi flink onderuit, na een bericht in de Koreaanse pers dat SK Hynix en Samsung mogelijk hun plannen met hybrid bonding zouden kunnen vertragen. 

Hybrid bonding is de meest geavanceerde methode voor het assembleren van chips.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 07:25 Onderzoekscentrum imec investeert miljarden in pilotlijn voor nieuwe chiptechnologie
  2. 25 apr Iets langer geduld met Besi

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BESI 83% zegt kopen 23 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

BE Semiconductor Industries

137,750 17:35
-1,400 -1,01%
Premium

Iets langer geduld met Besi

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links