Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.029 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel ABN AMRO
Advies blijft Outperform.

(ABM FN-Dow Jones)Credit Suisse heeft donderdag het koersdoel voor ABN AMRO verlaagd van 32,50 naar 31,00 euro, maar handhaafde het advies op Outperform, omdat de Zwitserse zakenbank nog steeds denkt dat de Nederlandse bank zich zal onderscheiden met een hoog dividendrendement.

Volgens analist Marcell Houben is het bestuur van ABN AMRO erg behoudend in zijn kapitaalbeleid, omdat Basel IV pas vanaf 2021 wordt ingevoerd en nog verwaterd kan worden, terwijl de bank zijn buffer al vanaf 2018 aanpast.

Analist Houben denkt dat ABN AMRO een aandeel is dat structureel een dividendrendement van 5 procent biedt en voor de jaren 2019 en 2020 zo'n 8,5 procent zal teruggeven aan de aandeelhouders in de vorm van contanten. Dat laatste is op basis van zijn inschatting dat de bank zo'n 800 miljoen aan overtollig kapitaal zal hebben per eind 2019.

Verder ziet Credit Suisse ruimte voor verdere kostenverlagingen, omdat de kostenratio van 59 procent in 2017 te hoog lijkt, vergeleken met de 53 procent die hij ziet bij sectorgenoten.

Tenslotte maakt de waardering op tien keer de verwachte winst van 2018 het aandeel aantrekkelijk. Houben ziet een koers die sinds het begin van het jaar 2 procent achterblijft bij de Europese bankensector als een goed instapmoment.

Credit Suisse verhoogde de winstverwachtingen voor 2018 en 2019 met 3 procent, maar schoof de verwachte aandeleninkoop in 2018 door naar 2019, waardoor de verwachte winst per aandeel dit jaar nog wat lager blijft en het koersdoel dus ook omlaag gaat.

Het aandeel ABN AMRO noteerde donderdag 0,9 procent hoger op 25,20 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: UBS verlaagt koersdoel ABN AMRO
Zakenbank voorziet lagere ramingen dividend.

(ABM FN-Dow Jones)UBS heeft zijn koersdoel voor ABN AMRO verlaagd van 28,50 euro naar 26,50 euro, met behoud van het neutrale advies, na de cijfers van de Nederlandse bank over het vierde kwartaal.

De nieuwe indicaties die de bank heeft afgegeven voor de kapitaalbuffers en het dividend suggereren dat analisten hun verwachtingen voor het dividend op de korte termijn neerwaarts kunnen bijstellen, aldus UBS.

Het potentieel voor winstuitkering op de lange termijn blijft echter onveranderd, merkte analist Johan Ekblom op.

Het aandeel ABN AMRO daalde donderdag 0,7 procent naar 25,16 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Morgan Stanley verlaagt advies ABN AMRO
Dividendvooruitzicht niet meer bovengemiddeld.

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft het advies voor ABN AMRO verlaagd van Overwogen naar Gelijkgewogen, en het koersdoel van 30,50 naar 28,50 euro, nu de uitkering van extra dividend langer op zich laat wachten. Dat schreef de Amerikaanse zakenbank in een rapport.

ABN AMRO laat nog steeds een sterk rendement zien en een goede kostendiscipline bij bescheiden groei. "We zien veel dat ons bevalt", stelden analisten Bruce Hamilton en David Bengtsson van Morgan Stanley. Maar omdat de teruggave van kapitaal langer op zich laat wachten is het distributieprofiel van de bank niet langer beter dan dat van de sector.

Een uitkering van 50 procent van de winst over de jaren 2018 tot en met 2020 impliceert een dividendrendement van 4,5 tot 5 procent, wat overeenkomt met het sectorgemiddelde. De kans op extra dividend als de buffer bovenaan de doelstelling van 17,5 tot 18,5 procent komt biedt opwaartse ruimte, maar slechts geleidelijk, verwacht de Amerikaanse zakenbank, die zelf rekent op een uitkering van 60 procent van de winst in 2019. Dat is "prima", maar niet aantrekkelijk vergeleken met bijvoorbeeld DNB of Danske.

De reden dat dit tegenvalt is dat de impact van Basel IV-kapitaaleisen toch wat groter is dan de zakenbank had verwacht, lichtte Morgan Stanley toe. De analisten zien meer overtuigende mogelijkheden om in te spelen op de terugkeer van inflatie, onder andere in Caixa, Santander en Intesa.

Het aandeel ABN AMRO sloot woensdag 3,4 procent lager op 25,33 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
A3aan
0
Moet je dat nu serieus noemen. De één verlaagd kd naar 26,50, de ander naar 31,00. Nu ,moet je weten dat UBS dagelijks aandelen opkoopt en die een paar dagen later weer opruimt. Met andere woorden: "ze lullen naar eigen portemonnee".
Robb.
0

ABN AMRO in cassatie bij Hoge Raad vanwege Euribor
ABM Financial News - 09:14

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO stelt cassatie in bij de Hoge Raad tegen de uitspraak van het Gerechtshof Amsterdam van 19 december 2017 in de Euribor zaken. Dit meldde de bank vrijdag.

De kwestie betreft of ABN AMRO de opslagen voor hypotheken met het Euribor rentetarief mocht verhogen.

In 2009 en in 2012 verhoogde ABN AMRO de opslag voor hypotheken met het Euribor rentetarief, "omdat de marktomstandigheden hiertoe aanleiding gaven". Sommige klanten gingen tegen deze verhogingen in verzet.

Na een aantal rechtszaken oordeelde het Gerechtshof Amsterdam dat de bepalingen waarop ABN AMRO zich heeft gebaseerd om de opslag te verhogen oneerlijk en dus niet geldig zijn. Het hof kwam tot dit oordeel op grond van Europese regels en uitspraken.

ABN AMRO vindt dat haar argumenten door het hof onvoldoende zijn meegenomen in de uitspraak. Ook zou het Hof volgens de bank argumenten van ABN AMRO niet hebben beoordeeld op de manier zoals de Hoge Raad eerder heeft voorgeschreven. Verder meent de bank dat het ontbrak aan voldoende transparantie bij het Hof.

Volgens ABN AMRO zijn er "voldoende aanwijzingen dat de uitspraak van het hof niet in stand zal blijven". Daarom heeft de bank besloten in cassatie te gaan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.
voda
0
Hoekstra praat opnieuw over bestuurscrisis ABN

Gepubliceerd op 9 feb 2018 om 12:06 | Views: 952

ABN AMRO 14:33
25,04 -0,30 (-1,18%)

DEN HAAG (AFN) - Minister Wopke Hoekstra (Financiën) gaat volgende week opnieuw in gesprek over de bestuurscrisis bij ABN AMRO. Hij noemt het vertrek van president-commissaris Olga Zoutendijk bij de bank ,,ongelukkig''.

Dinsdag ontving Hoekstra al delegaties van NLFI (aandeelhouder namens de Staat) en de raad van commissarissen ,,om te bespreken wat dit betekent en wat nu verder''. Volgens de minister was het een ,,heel goed gesprek" en ziet iedereen dat het ,,voor de stabiliteit van de bank van groot belang is dat er snel een nieuwe president-commissaris komt''.

Er is afgesproken dat het gesprek volgende week wordt vervolgd. Dan wordt onder meer over de termijn voor de zoektocht gesproken. Het gaat wel even duren voordat er een nieuwe president-commissaris is. ,,Dat is niet iets dat in een paar weken geregeld is", aldus de minister.

Lastige fase

Hij zet niet specifiek in op een vrouw als opvolger van Zoutendijk. ,,Het moet een zeer gekwalificeerde man of vrouw worden."

Hoekstra bevestigt dat de toezichthouders Europese Centrale Bank (ECB) en De Nederlandsche Bank (DNB) onderzoek doen naar het functioneren van de hele raad van commissarissen van ABN AMRO. Het FD meldde dit vrijdag. Hoewel Hoekstra daar in zijn rol als aandeelhouder verder niets over wil zeggen, gaat de bank volgens hem ,,door een lastige fase''.
A3aan
0
Gaat niet lekker! Mooie cijfers, maar wat twijfel over rente, waar ABN overigens niets definitiefs over heeft gezegd. Overdreven koersreactie???
matin
0
15% in een hele korte periode op zulke cijfers is zeker overdreven.
Op zwakke dagen kopen en dividend ontvangen, bij harde stijging een call schrijven.
voda
0
Beursblik: dividend tegenvaller bij ABN AMRO
Berenberg handhaaft verkoopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers zullen hun verwachtingen voor het dividend van ABN AMRO neerwaarts moeten bijstellen, nu de bank een hoger dan verwachte buffer wil aanhouden terwijl kostenbesparingen en inkomsten de komende jaren kunnen tegenvallen. Dat stelden analisten van Berenberg maandag in een rapport.

Het analistenhuis handhaafde zijn verkoopadvies met een koersdoel van 20,00 euro, maar verlaagde zijn raming voor de winst per aandeel in 2018 met 2 procent.

Het dividendpotentieel is waar de bank lang geliefd om was, stelden de analisten. In december steeg de koers met 5 procent, omdat de Basel IV-kapitaalregels op het laatste moment zouden zijn versoepeld. De omvang van de meevaller blijkt nu tegen te vallen. De bank meldde vorige week dat de kapitaalbuffer toch nog met 35 procent zal dalen door de nieuwe eisen, of 450 basispunten, waar ABN AMRO eerder uitging van een impact van 500 tot 600 basispunten.

De analisten verwachten dat ABN AMRO geen extra dividend zal uitkeren boven de gebruikelijke 50 procent, totdat de bovenkant van de nieuwe kapitaaldoelstelling op 18,5 procent, is bereikt. Omdat de buffer eind dit jaar wordt geschat op 18,0 procent zit een extra uitkering er voorlopig niet in, schat Berenberg.

Aangezien analisten gemiddeld nog uitgaan van een uitbetaling van 62 procent van de winst over 2018, plus mogelijke aandeleninkopen, zijn de verwachtingen te hoog, aldus Berenberg.

Analisten zouden bovendien te optimistisch zijn over de kosten in de komende jaren, omdat ABN AMRO erkende dat deze eerst kunnen stijgen, voordat ze dalen naar het kostenbesparingsdoel van 2020. Dit kan de winstverwachtingen voor 2018 en 2019 verder verlagen.

Tenslotte kan ook een kleine overname van een Franse of Duitse private bank de buffer verkleinen waardoor het extra dividend nog langer op zich zou laten wachten.

Het aandeel ABN AMRO sloot vrijdag op 25,09 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
100%Marc
0
Vind Berenberg veel te negatief. Juist hun prima dividend zal de koers blijven ondersteunen in het geval Berenbergs scenario uitkomt. Echter zal het niet zo ver komen in deze markt. Bovendien geen woord over stijgende rentebaten, nogal vreemd.
Slnc
0
berenberg is altijd negatief over abn geweest beetje kansloze gasten een half jaar terug hadden ze nog een koersdoel van 15 ze waren echt niet meer waard volgens hun later toch maar verhoogd naar 20

wel jammer dat de staat geen aandelen verkocht heeft op 27+
Zelden
0
De staat verkoopt pas op een zo laag mogelijke koers.

Of dacht je dat het toeval was, die dramas en storingen?
futaridomo
0
minder dividend uitkering is toch goed? Kunnen ze die cash gebruiken om kleine overnaming doen.
voda
0
FNV-leden akkoord met cao-bod ABN AMRO

Gepubliceerd op 15 feb 2018 om 09:38 | Views: 682

ABN AMRO 16:24
25,19 +0,62 (+2,52%)

AMSTERDAM (AFN) - Medewerkers van ABN AMRO krijgen er de komende twee jaar 4 procent salaris bij. Ook kunnen zij een eenmalige uitkering van 1000 euro bruto tegemoetzien. De leden van vakbond FNV Finance hebben ingestemd met dat verbeterde aanbod dat de bank twee weken geleden deed.

Een eerder eindbod van ABN AMRO voor een nieuwe cao verwezen de FNV-leden nog massaal naar de prullenbak. Daarop kwam de bank alsnog met een verbeterd voorstel, volgens FNV mede doordat met acties werd gedreigd.

FNV-bestuurder Fred Polhout denkt dat de loonstijging het einde inluidt van een lange periode waarin medewerkers van bijna alle banken op de nullijn stonden. ,,De volhardende leden bij ABN AMRO hebben dus niet alleen een grote dienst bewezen voor hun directe collega’s, maar ook voor hun collega’s in de sector.''

Naast de loonstijging en de eenmalige uitkering krijgen de ABN-medewerkers onder meer een hoger scholingsbudget. Ook spraken de bonden met de bank twee weken doorbetaald vaderschapsverlof af.
voda
0
ABN AMRO aan de slag met blockchain

Gepubliceerd op 15 feb 2018 om 08:47 | Views: 3.224

ABN AMRO 16:24
25,19 +0,62 (+2,52%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO Clearing Bank gaat gebruikmaken van blockchaintechnologie om klanten een alternatief te bieden voor derdengeldrekeningen. Het nieuwe systeem moet transparanter en simpeler zijn en daardoor zorgen voor minder rompslomp voor klanten.

Een clearing bank fungeert als tussenpersoon bij de verkoop van financiële producten. Bij zulke transacties moeten onder meer brokers, pensioenfondsen en notarissen nu nog een derdengeldrekening gebruiken voor het geld van klanten dat ze beheren.

ABN AMRO Clearing House biedt de nieuwe blockchainrekeningen aan in samenwerking met de aandelenbeurs Nxchange. De blockchain is dezelfde technologie die ook ten grondslag ligt aan cryptomunten als de bitcoin.
MichielE
0
Ruim +2% op een dalende aex? Ik vind het prima maar wat is de aanleiding, iemand een idee? Beperkt volume.

/edit: adviesverhoging vanuit Alpha Value blijkbaar
voda
0
ABN AMRO wil nieuwe termijn voor Ten Have

Gepubliceerd op 22 feb 2018 om 16:26 | Views: 286

ABN AMRO 16:48
25,55 +0,32 (+1,27%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO wil Steven ten Have herbenoemen als commissaris, voor een periode van twee jaar. De voordracht staat op de rol van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 29 mei, zo werd donderdag bekend.

De herbenoeming, waardoor de totale looptijd van het commissariaat van Ten Have uitkomt op meer dan 8 jaar, wordt voorgesteld om de continuïteit bij ABN AMRO te verzekeren. Dat gebeurt gezien de eerder aangekondigde wijzigingen in de raad. Onlangs werd bekend dat president-commissaris Olga Zoutendijk niet beschikbaar is voor een nieuwe termijn. Ten Have neemt momenteel tijdelijk de voorzittersrol waar.
A3aan
0
DE 27 en hoger zien we voorlopig niet meer terug. Het lijkt erop dat 25 tot 25,70 de handelsrange wordt. Dat wordt geschreven puts maart doorrollen om te hopen op herstel naar 27/28 euro.
jaapaap
0
wat een tent

zelfs bij de BAVA afgelopen woensdag (wie wist dit) was mevrouw zoutendijk niet aanwezig.

Zelfs niet voor de bitterballen na afloop. Kan de DNB niet iets doen tegen dit soort Commissarissen

Een regelrechte schande, NLFI beloning voor en over 2017 intrekken, stuur maar door naar KIKA.
1.029 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ABN AMRO BANK N.V. Meer »

Koers 19,370   Verschil -0,15 (-0,77%)
Laag 19,280   Volume 1.222.260
Hoog 19,520   Gem. Volume 1.358.047
17-jul-19 17:36
label premium

ABN Amro stelt licht teleur

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium