Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PostNL februari 2016

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 79 80 81 82 83 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dokus
0
quote:

Cerburus schreef op 25 feb 2016 om 10:26:


ik zou het nog een keer doorlezen; want dat onjuist. Opbrengst TNT komt het neg EV weldegelijk ten goede. Dat plus een goed 2016 en ze zouden hiervan af kunnen zijn.

Dit zijn trouwens de ENIGE criteria voor hervatting dividend (naast natuurlijk winst :P)

"PostN mag geen dividend betalen zolang het fonds een negatief eigen vermogen heeft en geen BBB+/Baa1 rating of hoger heeft gekregen."


ja, maar dit zinnetje

Het onderliggende netto "cash" resultaat is de "winst toekomend aan aandeelhouders van de moederonderneming" gecorrigeerd voor significante eenmalige posten, bijzondere posten, kasuitstroom uit voorzieningen en extra pensioenbijdragen in contanten

valt daar verkoop tnt aandelen niet onder?
Cerburus
0
netto cash is uiteindelijk de 'pot' de verdeeld wordt over de aandeelhouders (dividend) beter gezegd 75% van de netto cash zal in de toekomst als div beschikbaar worden gesteld. Opbrengensten verkoop T&T komen toe aan de balans en zal het negatief EV verminderen. 'eenmalige posten' is idd een vaag begrip maar die zin is pas relevant als er dividend wordt uitgekeerd stel het is nu 2018 je ontvangt dividend en PostNL ontvangt opbrengsten in de vorm van een eenmalige meevaller/verkoop. Kan men er voor kiezen deze buiten de netto cash berekening te laten en dus niet mee te nemen in de div uitbetaling.
[verwijderd]
0
De huidige beurswaarde van het 14,6% belang in TNT wordt meegerekend in het eigen vermogen maar wordt niet meegenomen in de net debt berekening.

Zodra TNT belang wordt verkocht gaat de net debt met de gehele cashopbrengst van EUR643mln naar beneden en is dan nog slechts ca. EUR60mln (deze verborgen schat wordt mi niet door de markt gezien). Het eigen vermogen verbetert met het verschil tussen EUR643mln en het in het laatste kwartaal gerapporteerde waarde van dit belang. In Q3 eindigde de TNT beurskoers op EUR6,94 en was het 14,6% belang ca. EUR 555mln waard. Het verschil met het bod van EUR8 per aandeel (643mln in totaal) is dus EUR88mln.

EUR88mln is zelfstandig niet genoeg om het eigen vermogen weer positief te maken en dividend uit te keren.
Ir en Largo
0
Het moet 100% zeker zijn dat TNT wordt overgenomen, dan pas kan Herma mededelen wanneer dividend wordt uitgekeerd. Met dat vrijgekomen geld moet de schuld teruggebracht worden om weer in de financieele ranking te kunnen stijgen. De cijfers zijn natuurlijk ook niet onbelangrijk.
Bij 100% verkoop TNT , schulden reductie hogere ranking en redelijke cijfers wordt dit een leuk dividend aandeel. De koers dat is afhankelijk van de waan van de dag maar zal gestaag omhoog kruipen met de nodige pieken en dalen.

Ir en Largo
0
PostNL krijgt te maken met een nieuwe concurrent in de markt. Collect & Deliver, een franchiseorganisatie met onder meer oud-medewerkers van het post- en pakjesbedrijf wil vanaf 1 mei de strijd aangaan in Nederland.
Volgens initiatiefnemer Rob Jägel staan veel zzp’er te trappelen om bij Collect & Deliver aan de slag te gaan uit onvrede met de behandeling bij PostNL, zo meldt hij een interview met BNR.
Jägel gaat er van uit dat de pakketbezorgers bij zijn bedrijf onder de streep meer over zullen houden dan de verdiensten die bij PostNL werden overgemaakt.
Collect & Deliver zal vanaf 1 mei naar verwachting een landelijke dekking van 80 tot 85% hebben gelet op de animo die er bestaat in de markt.
Spreidstand
0
Ook nog een leuke bespiegeling uit oktober 2015 van het FD. Een aantal zaken speelt niet meer, een aantal wel nog. De koers is in elk geval nog (lekker) laag.....

Goed fout

dinsdag 6 oktober 2015, 6:00

In april schreef ik dat PostNL wel eens aan de voorwaarden voor hervatting van dividend kon gaan voldoen, wat tot gevolg zou hebben dat analisten hogere koersdoelen konden becijferen. Sindsdien is het aandeel ruim terug bij af op de openingskoers van dit jaar: 3 euro’s en een dubbeltje. Alle 50% koerswinst van medio dit jaar weer verloren.

Die pijnlijke beweging is wellicht het gevolg van nieuwe ‘wat als’-kwesties: de markt houdt niet van nieuws dat niet te kwantificeren is. Een ‘wat als’ is de mogelijke vertraging van de overname van pakketbezorger TNT (waar PostNL een belang in heeft) door FedEx. Concurrent UPS zal dwarsliggen. De recente negatievere vooruitzichten en verlaagde winstverwachting van FedEx hebben uiteraard ook impact.
Vorige week kwam het nieuws dat PostNL samen met andere concurrenten van de Italiaanse post tot wel €?90 mln zou moeten bijdragen aan de kosten van de universele postdienst in Italië, waarop het aandeel 7% daalde. En dan de volatiele rentemarkt die de dekkingsgraad van het pensioenfonds en dus de invloed daarvan op de winst onvoorspelbaar maakt. Oh, en natuurlijk het pijnlijke boekverlies op Whistle, het mislukte avontuur van PostNL in het Verenigd Koninkrijk.

Op 2 november presenteert PostNL cijfers, daags daarna een uitgebreide strategische update. Ik zal focussen op de drie voorwaarden voor hervatting van het dividend. Ten eerste een positief eigen vermogen waarvoor nog zo’n één à twee jaar vrije kasstroom nodig is nadat Fedex TNT formeel over heeft genomen en de boekwinst kan worden bijgeschreven.
Vervolgens de gewenste twee treden hogere waardering van kredietbeoordelaars. Ook dat lijkt binnen bereik na de verkoop van het stukje TNT en positieve kasstroomontwikkeling.

De derde is een lastige, PostNL heeft het over ‘higher interest rates’, zonder te definiëren wat dat inhoudt. Ik ga uit van een hogere pensioenfondsdekkingsgraad. Dividend over 2016 wordt een net wel/nietje, over 2017 bij herhaling van vertrouwen en de verkoop van TNT ­welhaast een zekerheidje.
Het koersdoel van analisten was in april, en nu nog steeds gemiddeld €?5,10, bijna 70% hoger dan de huidige koers. Het bod van Fedex op TNT is €?8 per aandeel, de koers van €?6,87 duidt op wantrouwen omtrent de hoogte en wellicht zelfs doorgang van het bod.
Als PostNL aan zijn eigen verwachting voldoet is het vrijekasstroomrendement op dit koersniveau ruim 10%. Bij de halfjaarcijfers was PostNL nog overtuigd van de haalbaarheid. Mijn vertrouwen in die haalbaarheid is er nog steeds en staat sommetjes toe met koersdoelen die in de richting van de €?6 gaan en een dividend van 7%. Klinkt nog steeds goed, maar vooralsnog had ik het faliekant fout!
DWB Happy
0
quote:

Strijkijzer schreef op 25 feb 2016 om 11:00:EUR88mln is zelfstandig niet genoeg om het eigen vermogen weer positief te maken en dividend uit te keren.


Hallo, met een jaarwinst die tussen de 280 en 320 miljoen schommelt kunnen ze bijna met 1 kwartaalwinst het eigen vermogen weer positief maken.

Dat is ook wat er dit jaar ook gaat gebeuren, dus op het eind van het jaar heeft
postnl een positief eigen vermogen van zo'n 150 tot 200 miljoen op hun rekening staan.

Dan staat ze niets meer in de weg om in 2017 de dividend betalingen te hervatten.

Frankrijker
0
quote:

"Don't Worry, Be Happy" schreef op 25 feb 2016 om 10:28:


[...]

Ze moeten dat TNT geld gebruiken om hun schulden af te lossen!
Daarna blijft er nog maar een relatief kleine schuld over die ze met een gedeelte van de jaarwinst kunnen aflossen zodat ze schuldenvrij zijn.

Zodra schuldenvrij mogen/moeten ze 50% van de jaarwinst gaan uit gaan keren in de vorm van dividend.
Nee, niet schuldenvrij maar een positief eigen vermogen, dat is echt niet hetzelfde.
manuss
0
Is er al een VOORUITBLIK i.v.m. komende cijfers op 29 februari a.s.? Deze heb ik nog niet kunnen ontdekken!!!
manske1983
0
quote:

manuss schreef op 25 feb 2016 om 14:02:


Is er al een VOORUITBLIK i.v.m. komende cijfers op 29 februari a.s.? Deze heb ik nog niet kunnen ontdekken!!!

Waarschijnlijk komt die morgen pas
manuss
0
quote:

manske1983 schreef op 25 feb 2016 om 14:24:


[...]
Waarschijnlijk komt die morgen pas
OK, maar lijkt mij aan de late kant. Meestal 3 werkdagen van tevoren. Ben benieuwd wat die waarzeggers(analisten) te vertellen hebben!
xof
0
Ik heb het ook niet kunnen ontdekken. Maar vorig jaar op de vooravond van de jaarcijfers over 2014 stonden we precies even hoog op 3,50 en een week later op 4,-. De stijging liep door tot 10 April en toen stonden we op 4,66.

Inmiddels heeft PostNL de problemen van UK achter zich, is TNT dicht bij verkoop, is het winstnivo redelijk stabiel en volgens mij het pensioen-probleem voorbij (defined contribution ipv defined benefit).

Uitzicht op dividend komt ook dichterbij zoals boven door posters genoem. Ik denk 2017.

Al me al genoeg aanknopingspunten om een soortgelijk verloop te zien. Zou mooi zijn; identiek als vorig jaar van 3,50 naar 4,66 is 33% stijging binnen 2 maanden na jaarcijfers.
[verwijderd]
0
quote:

Dokus_ schreef op 25 feb 2016 om 15:02:


nou...kom op...dender eens even goed door die 3,50 heen nu....


Gewoon even de laat leegkopen, dan gaat het vast wel lukken.
DWB Happy
0
Ik zie het vandaag nog wel de 3,60 aantikken, volume is tot nu toe erg laag,
Morgen bij een maar een beetje positief gestemde beurs tegen of over de 3,70 euro!

Deze koersen moeten mijn inziens zeker mogelijk kunnen zijn richting de presentatie van de super mooie jaarcijfers maandag !
Jeliazkov
0
Ik denk niet dat PostNL met spectaculair nieuws komt as maandag. De goede kwartaalcijfers zijn min of meer al bekend. Een aankondiging van dividend komt er (nog) niet, want eerst TNT definitief verkocht. Mijn voorspelling: sterkte koersschommelingen volgende week, zeker op de maandag. In de loop vd week omhoog richting 3.80. Na definitief akkoord TNT dit jaar 4.20. Meer duidelijkheid (begin 2017) over eerste betaling dividend: 4.80. Betaalbaarstelling (interim) dividend eind 2017: 5+.
(Ik blijf nog even zitten met 70 procent vd portefeuille)
DWB Happy
0
quote:

Jeliazkov schreef op 25 feb 2016 om 15:14:


Ik denk niet dat PostNL met spectaculair nieuws komt as maandag. De goede kwartaalcijfers zijn min of meer al bekend. Een aankondiging van dividend komt er (nog) niet, want eerst TNT definitief verkocht. Mijn voorspelling: sterkte koersschommelingen volgende week, zeker op de maandag. In de loop vd week omhoog richting 3.80. Na definitief akkoord TNT dit jaar 4.20. Meer duidelijkheid (begin 2017) over eerste betaling dividend: 4.80. Betaalbaarstelling (interim) dividend eind 2017: 5+.
(Ik blijf nog even zitten met 70 procent vd portefeuille)Nee, de goede vierde kwartaal cijfers zijn zeker nog niet bekend, ik verwacht dat de aantal verstuurde pakketten in het laatste kwartaal vooral in december, wel eens boven ieders verwachting kunnen zijn.

De vooruitzichten van online aankopen, aanbod van verzonden parcels, vooral de laatste 4 maanden pas echt in een grote stroomversnelling is gekomen.
Mede veroorzaakt door het wegvallen van verschillende zeer grote winkelketens!
Het publiek die online aankopen doen is mogelijk veel breder geworden.
[verwijderd]
0
quote:

Jeliazkov schreef op 25 feb 2016 om 15:14:


Ik denk niet dat PostNL met spectaculair nieuws komt as maandag. De goede kwartaalcijfers zijn min of meer al bekend. Een aankondiging van dividend komt er (nog) niet, want eerst TNT definitief verkocht. Mijn voorspelling: sterkte koersschommelingen volgende week, zeker op de maandag. In de loop vd week omhoog richting 3.80. Na definitief akkoord TNT dit jaar 4.20. Meer duidelijkheid (begin 2017) over eerste betaling dividend: 4.80. Betaalbaarstelling (interim) dividend eind 2017: 5+.
(Ik blijf nog even zitten met 70 procent vd portefeuille)Ik heb de helft al verkocht, morgen de andere helft.
1.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 79 80 81 82 83 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

PostNL Koninklijke Meer »

Koers 2,071   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 2,050   Volume 3.599.068
Hoog 2,099   Gem. Volume 5.289.577
18-okt-19 17:35
label premium

PostNL kan verder herstellen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium