Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AKZO Nobel draadje 2016

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
91 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
alrob
0
rustig hier; zit sinds een week in dit aandeel en heb ook calls. Lijkt me nog een herstelinhaalslag te moeten maken; zuiver op basis van t.a. ingestapt en uiteraard ook vanwege de solide f.a. die je op dit bedrijf kan loslaten.
voda
0
'Tak AkzoNobel in vizier Evonik'

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Duitse Evonik wil bij de komende jaarvergadering op 18 mei een overname aankondigen. Dit schrijft het Duitse WirtschaftsWoche op basis van niet bij naam genoemde bronnen in de sector.

Door het zakenblad worden diverse potentiële overnamekandidaten genoemd, waaronder de divisie Specialty Chemicals van het Nederlandse AkzoNobel (AKZA.AE).

Evonik benadrukte tegenover WirtschaftsWoche dat de jaarvergadering niet heilig is om een overname aan te kondigen, maar dat bepalend is of een overnameprooi kan bijdragen aan de winstgroei van Evonik.

De groeistrategie van Evonik is gebaseerd op drie pijlers, waarvan overnames er één is. De Duitse onderneming gaf daarbij expliciet aan de tak Specialty Chemicals te willen versterken.

Of AkzoNobel bereid is tot een desinvestering van de tak Specialty Chemicals betwijfelt analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankier evenwel. Volgens de analist zit er "best veel synergie" tussen de verschillende takken van AkzoNobel.

In 2015 behaalde AkzoNobel een omzet van EUR14,9 miljard. Hieraan droeg Specialty Chemicals net geen EUR5 miljard bij. De omzet van de divisie steeg in 2015 met 2%.

Van Beek is er evenwel van overtuigd dat er in de sector een verdere consolidatie zal plaatsvinden, nadat eerder bijvoorbeeld al de chemiereuzen DuPont en Dow Chemical aangaven samen verder te gaan.

"Zeg nooit nooit", aldus de analist van Theodoor Gilissen over een overname van Specialty Chemicals van AkzoNobel. Topman Ton Büchner is volgens de marktvorser pragmatisch ingesteld. Een goede overnameprijs zou de topman mogelijk kunnen verleiden. "En terecht", zo meent Van Beek die een Aanbevolen advies op de Nederlands verfgigant heeft uitstaan.

Vooralsnog was AkzoNobel niet in staat commentaar te geven aan Dow Jones Nieuwsdienst.

Omstreeks 14.25 uur noteert het aandeel vlak op EUR57,34.


Door Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

Paul
0
DavidCarvalho
0
Beste CFD beleggers,

Ik ben David Carvalho een 4de jaars Commerciële Economie student aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Ik ben momenteel bezig met het schrijven van mijn scriptie over de behoeftes en koopintenties van CFD beleggers in Nederland. Hierdoor nodig ik graag CFD beleggers uit om mee te doen aan mijn enquête. Door de enquête volledig in te vullen, helpt u mij met mijn scriptie. Daarnaast kunt u ook kans maken op een Bongo kaart ‘tafel voor twee’ t.w.v. €50,-. Met deze Bongo kaart kunt u uit 165 restaurants kiezen om te dineren met 2 personen. Ik stel het op prijs als u de enquête doorstuurt naar bekenden, die hiermee ook beleggen. De markt van CFD is namelijk klein en ik heb minimaal 300 respondenten nodig voor mijn scriptie. Het invullen van de vragenlijst is anoniem en duurt slechts 5 minuten. Onderstaand treft u de link van de enquête. U helpt mij hier enorm mee.

www.thesistools.com/web/?id=500575

Met hartelijke groet,

David Carvalho

E: carvald001@hva.nl
voda
0
Fusie VS-concurrenten zet druk op Akzo Nobel - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel (AKZA.AE) ziet door de voorgenomen overname van Valspar (VAL) door Sherwin-Williams (SHW) de grootste concurrent in coatings ontstaan en zal zelf ook in actie moeten komen, menen analisten van zakenbank Berenberg. Ze zeggen dat Akzo Nobel door de overnamedeal "onder hoge druk" komt te staan om zelf ook te acquireren om een sterke positie in coatings te behouden. Bovendien krijgt Sherwin-Williams door de overname toegang tot de Europese markt voor decoratieve verven. In combinatie met de sterke merken van de Amerikanen belooft de concurrentie in Europa volgens Berenberg "uitdagender" te worden, wat volgens de zakenbank ook kan worden gezegd over China. Ook op het vlak van coatings zal de concurrentie in Europa volgens de analisten sterker worden. De analisten menen dat verkoop van de Specialty Chemicals-divisie goed zou kunnen uitpakken voor Akzo Nobel, omdat er relatief weinig synergie is met de lakken- en verfdivisies en het ook het meest kapitaalintensieve onderdeel van het Nederlandse concern is. Akzo Nobel zou de opbrengst kunnen benutten voor overnames. Berenberg heeft een hold-advies op Akzo Nobel bij een koersdoel van EUR57,00. Omstreeks 13.25 uur noteert het aandeel 1,2% hoger op EUR58,27, terwijl de AEX met 0,4% daalt. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

alrob
0
Na het Evonik bericht van 18 maart jl. is er geen nieuws op dit front gekomen. Wellicht dat op 20 april tijdens de aandeelhoudersvergadering wat bekend gemaakt wordt op dit punt. Dat zou weer wat fantasie in dit aandeel kunnen brengen. Ik blijf zitten en wachten op betere tijden.
voda
0
AkzoNobel start joint venture met Atul in India

Samenwerking voor productie en verkoop van monochloorazijnzuur.

AkzoNobel en het Indiase chemiebedrijf Atul hebben een intentieverklaring getekend voor de start van een joint venture om een fabriek in India te bouwen voor de productie van monochloorazijnzuur (MCA). Dit maakte het chemie- en verfconcern uit Amsterdam donderdag bekend.

De nieuwe fabriek komt op de bestaande locatie van Atul in Gujarat te staan.

AkzoNobel maakte niet bekend wanneer de fabriek productie gaat leveren en hoe groot de capaciteit zal zijn.

MCA wordt deels door Atul gebruikt als grondstof voor de eigen productie van gewasbeschermingsmiddelen.

Daarnaast gaat AkzoNobel de in Gujarat geproduceerde grondstof verkopen aan producenten van onder meer verdikkingsmiddelen, levensmiddelen, producten voor persoonlijke verzorging, landbouwchemicaliën, kleefstoffen, farmaceutische middelen en cosmetica.

AkzoNobel heeft al MCA-fabrieken in Nederland, China, Japan en de Verenigde Staten.

Het aandeel AkzoNobel noteerde 1,5 procent lager op 62,14 euro op een rood Damrak.

Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
voda
0
AkzoNobel opent nieuwe fabriek in West-China

Betreft vierde en grootste Decorative Paints fabriek in China.

De divisie Decorative Paints van Akzo Nobel heeft in Chengdu, de hoofdstad van de Chinese provincie Sichuan, een nieuwe fabriek voor decoratieve verven geopend. Dit meldde de Nederlandse chemie- en verfproducent vrijdag

"De fabriek is onderdeel van een investering van meer dan 50 miljoen euro om productiefaciliteiten te bouwen voor Powder Caotings en Decorative Paint", aldus Akzo in het begeleidend persbericht.

Het is de vierde en grootste productlocatie voor decoratieve verven in China. Akzo Nobel spreekt dan ook van een mijlpaal in de groeiplannen van het bedrijf voor het westen van het Aziatische land.

De andere fabrieken bevinden zich in Guangzhou, Sjanghai en Langfang en richten zich op respectievelijk de zuidelijke, oostelijke en noordelijke regio's van het land.

De productielocatie heeft een omvang van 55.000 vierkante meter.

In 2015 was de divisie Decorative Paints in West-China goed voor een afzetvolume ongeveer gelijk aan een kwart van de algehele marktomzet in China. Verder genereerde AkzoNobel een lokale omzet van 1,8 miljard euro.

Het aandeel Akzo Nobel noteerde vrijdagochtend op een rood Damrak 1,8 procent lager op 62,34 euro.

Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
voda
0
Akzo sluit nieuwe samenwerking met Cosun

Gepubliceerd op 4 mei 2016 om 10:09 | Views: 1.756


AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel is een nieuwe samenwerking aangegaan met Royal Cosun. Het verf- en chemiebedrijf en het moederconcern van Suiker Unie en Aviko gaan samen nieuwe producten ontwikkelen uit cellulosebijproducten afkomstig uit de verwerkingsprocessen van suikerbiet.

De samenwerking geldt in eerste instantie voor een periode van minimaal 18 maanden. Financiële details werden niet verstrekt.
alrob
0
AkzoNobel is goed bezig; bleek al uit de laatste kwartaalresultaten; zit er al een paar maanden in met calls juni 2017. Nog anderen die onlangs ingestapt zijn/bijgekocht hebben? De koers ontkwam deze week niet aan de algehele marktmalaise maar zal zich toch aardig kunnen herstellen de komende beursdagen.
alrob
0
Duidelijk dat dit IEX-forum dood is; jammer, maar gelukkig zit in AKZO meer toekomst.
voda
0
BlackRock verkleint belang in AkzoNobel

Kapitaalbelang minder dan vijf procent.

BlackRock heeft een kleiner belang in AkzoNobel gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 10 mei 2016

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 4,96 procent met een stemrecht van 6,01 procent.

Op 4 mei dit jaar meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 5,07 procent met een stemrecht van 6,02 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
quote:

alrob schreef op 7 mei 2016 om 06:46:


Duidelijk dat dit IEX-forum dood is; jammer, maar gelukkig zit in AKZO meer toekomst.

Ik doe nog wel al die jarenlang zoveel moeite! Bedankt hoor! :-)
voda
0
AkzoNobel breidt capaciteit coatingsfabriek in Indonesie uit

Fabriek voorziet in groeiende binnenlandse vraag.

AkzoNobel heeft de eerste fase van de capaciteitsuitbreiding van zijn performance coatingsfabriek in het Indonesische Cikarang voltooid. Dit meldde het verf- en chemieconcern dinsdag.

Met de investering van de productiecapaciteit met 40 procent is in totaal 2,5 miljoen euro gemoeid. De capaciteitsuitbreiding is vooral gericht op het voldoen aan de snel groeiende binnenlandse vraag naar coatings voor de petrochemische scheepsbouw- en energieproductie.

AkzoNobel is met drie fabrieken voor performance coatings en decorative paints de grootste verfproducent in Indonesië, waar meer dan 1.000 mensen werken.

Het aandeel AkzoNobel noteerde dinsdag aan het eind van de ochtend op een hoger Damrak één procent in de plus op 61,97 euro.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Bowski
0
quote:

alrob schreef op 7 mei 2016 om 06:46:


Duidelijk dat dit IEX-forum dood is; jammer, maar gelukkig zit in AKZO meer toekomst.

Alrob, je hebt gelijk! Maar misschien ligt dat wel aan IEX. Er is geen enkele data te zien bij 'Fundamenteel'.
Shame on you IEX, dit is een hoofdfonds notabene!


Nav toch wel heel veel nieuws uit China van AkzoNobel ben ik eens wat verder gaan lezen. Ze zijn goed bezig vind ik.

Een van de leuke innovaties is deze: www.akzonobel.com/innovation/our_inno...

Ze maken er composieten met biologische vezels (vlas/stro/cocos/hout...). Lijkt me supermilieuvriendelijk.
Bowski
0
OK 'Fundamenteel' geeft weer cijfers. kZag gisteren dat het bij alle fondsen ontbrak.
voda
0
Akzo werkt mee aan innovatiecentrum Deventer

Gepubliceerd op 3 jun 2016 om 12:26 | Views: 1.537


DEVENTER (AFN) - Verf- en chemieconcern AkozNobel werkt mee aan de ontwikkeling van een innovatiecentrum in Deventer. Het tekent daarvoor later deze maand een intentieverklaring met de gemeente Deventer en de provincie Overijssel. Het bedrijf vermeldde vrijdag geen financiële details over de plannen.

Het centrum moet een ,,internationale broedplaats" worden voor innovatie in de chemie en technologie rondom het onderzoekscentrum van Akzo in de Overijsselse stad. Binnen zeven jaar moeten 650 gebruikers in het DOIC zijn gehuisvest, waaronder de 270 werknemers van AkzoNobel die nu al op de locatie werken. Inclusief indirecte werkgelegenheid is het centrum in 2023 goed voor meer dan duizend arbeidsplaatsen.

De beoogde opening van het DOIC is op 1 januari 2017.
voda
0
AkzoNobel blijft investeren in Verenigd Koninkrijk

Chemiebedrijf benadrukt belang van stabiliteit en duidelijke fasering.

Het Verenigd Koninkrijk blijft ook na een vertrek uit de Europese Unie een belangrijke markt voor AkzoNobel. Dit meldde het verf- en chemieconcern vrijdag in een korte verklaring na de uitslag van het EU-referendum.

"Het Verenigd Koninkrijk zal voor AkzoNobel een belangrijke markt blijven en we zullen daar blijven investeren en voortbouwen op onze sterke positie", meldde het concern uit Amsterdam.

AkzoNobel zei verder "het resultaat van het referendum als een besluit van de Britse bevolking te respecteren".

Volgens AkzoNobel "is het behoud van economische stabiliteit en een duidelijke fasering in tijd voor het vaststellen van toekomstige handelsrelaties tussen Groot-Brittannië nu de topprioriteit".

Op een dieprood Damrak noteerde het aandeel AkzoNobel vrijdag 7,3 procent lager op 56,17 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
alrob
0
Ja ik ga weer mee doen. In beleggers Belangen een vrij kritisch stukje over AKZO. Maar dat wekt dan juist meestal mijn interesse.
Ik sta nog aan de zijlijn, maar stap in zodra ik een goed moment zie.
Wellicht met calls als koers nog flink verder zakt.
91 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Akzo Nobel Meer »

Koers 84,010   Verschil +1,17 (+1,41%)
Laag 82,840   Volume 301.029
Hoog 84,350   Gem. Volume 647.275
15-okt-19 13:56
label premium

AkzoNobel krikt winstgevendheid op

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium