Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Ageas BRU:AGS.BL, BE0974264930

Laatste koers (eur) Verschil Volume
43,800   +0,300   (+0,69%) Dagrange 43,140 - 43,920 337.842   Gem. (3M) 360,6K

VEB steunt nieuwe Fortis deal !

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 7 maart 2009 17:54
  Fortis-deal licht verbeterd

  Het nieuwe akkoord tussen Fortis Holding, BNP Paribas en de Belgische staat bevat enkele verbeteringen ten opzichte van de overeenkomst die de aandeelhouders op 11 februari 2009 hebben afgestemd. Het nieuw akkoord moet ter goedkeuring worden voorgelegd aan alle aandeelhouders, dus ook worden geagendeerd op de Nederlandse aandeelhoudersvergadering.

  Gezien de lichte verbetering voor Fortis Holding en haar aandeelhouders en de veranderende marktomstandigheden, steunt de VEB het nieuwe akkoord.

  Het is positief voor aandeelhouders in Fortis als een einde komt aan de onzekerheid van de laatste maanden.

  Details
  In het nieuwe akkoord krijgt Fortis Bank België een belang van 25% in Fortis Insurance Belgium tegen een bedrag van 1,375 miljard euro. Dit biedt Fortis Holding een sterkere liquiditeitenpositie dan bij de afgestemde overeenkomst, die uitging van een 10%-belang van BNP Paribas in de Belgische verzekeraar. Het 25%-belang wordt verkocht tegen de waardering die er in de aanvankelijke “reddingsoperatie” van begin oktober 2008 aan werd gegeven.

  Evenals in de afgestemde transactie krijgt Fortis Holding in het nieuwe voorstel een call-optie op de waardestijging boven de € 68 van de aandelen BNP Paribas die de Belgische staat ontvangt in ruil voor een 75%-belang in Fortis Bank België. Deze call-optie is meer waard geworden geworden vanwege de anti-verwateringclausule. Uitgifte van nieuwe aandelen BNP Paribas kan de huidige waarde van de optie niet neerwaarts aantasten.

  Risico
  Het risico dat Fortis Holding loopt op de SPV – het financieringsvehikel met kredietproducten - wordt verminderd van 1 miljard euro tot 760 miljoen euro. De samenstelling van de SPV verandert echter. Er is inmiddels voor 1 miljard euro van de nominaal 18 miljard euro in de SPV afgelost. Hiervoor in de plaats komt 1 miljard euro aan nieuwe kredieten waarvan de kwaliteit nog onduidelijk is. De kredieten zijn aanvankelijk door BNP Paribas uit de SPV gehouden. Zonder nadere details van deze producten is het niet mogelijk om hier een afgewogen oordeel over te geven. De VEB roept Fortis Holding op spoedig met een gedetailleerd aandeelhoudersmemorandum te komen om alle aandeelhouders de ins en outs van dit hernieuwde akkoord toe te lichten.

  De VEB is de afgelopen maanden intensief betrokken geweest bij de het vinden van een aanvaardbare oplossing voor Fortis Holding. De VEB heeft daarbij ingezet op een levensvatbare toekomst voor Fortis Holding en compensatie voor aandeelhouders.
  Achtergronden VEB-actie Fortis
  Verbetering
  Als de nu voorgestelde overeenkomst voor de Belgische Fortis-onderdelen wordt vergeleken met die van begin oktober 2008, is een duidelijke verbetering zichtbaar. Fortis Holding heeft, met de Belgische en internationale verzekeringactiviteiten en een gezonde kaspositie, de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen als belangrijke Europese verzekeringsmaatschappij. Dit is bereikt, mede door de inzet van aandeelhouders en hun vertegenwoordigers, in een periode waarin het klimaat voor banken en verzekeraars sterk is verslechterd.

  Fortis en Nederland
  In het hernieuwde akkoord wordt expliciet niet gesproken over transacties tussen Fortis Holding en de Nederlandse staat. Daardoor houden de aandeelhouders de mogelijkheid open de Nederlandse staat aan te spreken voor haar optreden in september en oktober 2008. De VEB heeft de Nederlandse staat al laten weten dat de prijs voor de Nederlandse onderdelen van Fortis te laag was en dat de Nederlandse verzekeringsactiviteiten terug moeten naar Fortis Holding.
 2. Elia 7 maart 2009 19:24
  Ik heb mijn Lidmaatschappij all opgezegd ….vorige keer heeft de VEB een vieze speeltje gespeeld.
  Eerste voor de Volmacht van alle Fortis aandeelhouders( VEB lieden ). gevraagd en daarna en op de laste dag ging de VEB ( JA ) stemmen ……..
  Dus die diegene(fortis aandeelhouder ) die wilde (Nee) stemmen kon hij/ze niet meer.

  -----------------
  Maar dit keer ga ik NEE NEE NEE stemmen
 3. Elia 7 maart 2009 23:36
  Lees de nieuwe grap:
  --------------
  De vereniging (VEB) staat positief tegenover het akkoord, omdat aandeelhouders de mogelijkheid krijgen om de Nederlandse staat aan te spreken op zijn optreden in september en oktober vorig jaar............JA JA
  =================================================
  za 07 mrt 2009, 16:18 VEB voorstander van nieuw akkoord Fortis

  RIJSWIJK (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) is voorstander van het nieuwe akkoord dat de Belgische overheid, de Franse bank BNP Paribas en Fortis Holding hebben bereikt over de verkoop van Fortis België. Dat heeft de VEB zaterdag bekendgemaakt.
  Volgens de overeenkomst verkoopt de Belgische staat 75 procent van Fortis Bank in ruil voor aandelen BNP. Daarnaast verkoopt België 25 procent van de verzekeringstak van Fortis voor 1,4 miljard euro.

  Het nieuwe akkoord moet ter goedkeuring worden voorgelegd aan alle aandeelhouders, dus ook de Nederlandse, stelt de VEB.{{{ De vereniging staat positief tegenover het akkoord, omdat aandeelhouders de mogelijkheid krijgen om de Nederlandse staat aan te spreken op zijn optreden in september en oktober vorig jaar.}}} Daarnaast heeft Fortis Holding nu een gezonde kaspositie en de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen als belangrijke Europese verzekeringsmaatschappij.

  Fortis was een van de eerste financiële instellingen in Europa die bijna bezweek door de kredietcrisis. De Nederlandse, Belgische en Luxemburgse overheid besloten de bank op te splitsen. Nederland kocht Fortis Nederland en ABN Amro. België nationaliseerde Fortis België.

 4. [verwijderd] 8 maart 2009 01:14
  quote:

  ilanovic13 schreef:

  mee eens,en na die ellende van afgelopen maanden komen mis wel hoger te staan als ing en aegon.

  maandag keihard omhoog
  AB'tje van mij, simpel en krachtig gezegd. Afgelopen met het gezeur en emotionele uitbarstingen van een groep mensen die liever Fortis bankroet laten gaan dan een toekomst geven.
 5. [verwijderd] 8 maart 2009 11:56
  quote:

  l.s schreef:

  Ik heb mijn Lidmaatschappij all opgezegd ….vorige keer heeft de VEB een vieze speeltje gespeeld.
  Eerste voor de Volmacht van alle Fortis aandeelhouders( VEB lieden ). gevraagd en daarna en op de laste dag ging de VEB ( JA ) stemmen ……..
  Dus die diegene(fortis aandeelhouder ) die wilde (Nee) stemmen kon hij/ze niet meer.

  -----------------
  Maar dit keer ga ik NEE NEE NEE stemmen

  Die (erg late) 'move' heeft mij toen ook onaangenaam verrast. Ze zullen dit keer dan ook belangrijk minder volmachten krijgen, denk ik zo.

  Kees
 6. [verwijderd] 8 maart 2009 12:03
  [quote=dagobert1]
  Wat een slappe organisatie is die VEB geworden. Dat is ja niet te geloven. Je ziet ze niet en nu zomaar een mailing binnen dat ze akkoord gaan. Ik ga mijn lidmaatschap ook opzeggen. Laat ze maar hard optreden tegen de ned regering maar dan zie je die lap zwans niet.

  zeg dit voort , ik had het al 1 uur na de vorige keer opgezegd !!
  waardeloze organisatie !!

 7. BASF en BAYER kopen 14 januari 2013 12:53
  De VEB, is totaal achterhaald vakbondje, die zitten er alleen voor zichzelf. Als aandeelhouder, heb ik ze meerdere malen hun bezig gezien op AVA,s
  Ze waren groot voorstander van de overnamen van de ABN AMRO door Fortis, en toen het fout ging begonnen ze hetze tegen Fortis!! Alleen om leden te werven. En op de AVA van Ageas, begon VEB, Nielsje Lemmens een grote waffel op te zetten tegen het nieuwe bestuur, en de aandeelhouders tegen hen op te zetten. Bluf en een grote mond.
  Als aandeelhouder van de meeste AEX fondsen, vraag ik u, zeg uw lidmaatschap OP van de VEB.
 8. Demir 9 mei 2022 11:32
  Dames en Heren Waarom heb je nog steeds geen volledig Fortis Claim Compensatie Gekregen?
  (REDEN) heeft bekendgemaakt in dit bericht!!! (Geschil) d.d. 03-02-2020.....
  Uit het Media!!!

  Tussentijds bindend advies in Geschil d.d. 03-02-2020 Schadeprocedure Fortis stilgelegd voor Schikkingspoging.
  Uiteindelijk is het niet tot een uitspraak gekomen, want de Eisers en gedaagden hebben elkaar alsnog gevonden!!!

  Maar, Vreemd Eisers en gedaagden zochten nog steeds elkaar!!!! Om deze reden Einduitkering, Slotuitkering van FORTIS Claim duurt het langer!!!!!
 9. forum rang 6 Daan 008 13 mei 2022 14:28
  @ Demir en andere gedupeerden.

  Demir je haalt een artikel aan waaruit blijkt dat in Nederland alles werd geregeld. terwijl het artikel mijn inziens zinspeelt op de advocaat van Kortekaas cum suis (met hun vrienden)

  In België zouden nog zaken lopende zijn. Zijn dit meerdere individuele beleggers of verschillende groeperingen of ...

  Ik moet niet weten wat je verlies met de Nederlandse/Belgische groep Fortis was. Maar is dit in verhouding tot de mogelijke kosten versus opbrengsten zijn.
 10. forum rang 9 objectief 13 mei 2022 14:40
  quote:

  jaar2020 schreef op 14 januari 2013 12:53:

  De VEB, is totaal achterhaald vakbondje, die zitten er alleen voor zichzelf. Als aandeelhouder, heb ik ze meerdere malen hun bezig gezien op AVA,s
  De VEB is een belangenvereniging voor ons beleggers; dat is al jaren het geval en met groot succes.
  Hoe krijg je zoveel onzin verzonnen: achterhaald vakbondje!!!.
 11. forum rang 10 voda 17 mei 2022 16:45
  Advies van UBS over Ageas
  Beurshuis UBS
  Aandeel Ageas
  Datum 17 mei 2022
  Advies Neutraal
  Koersdoel 45,50 EUR

  Detail advies
  LONDON (Trivano.com) - Op 17 mei 2022 hebben de analisten van UBS hun beleggingsadvies voor Ageas (AGS; ISIN: BE0974264930) herhaald. Het advies van UBS voor Ageas blijft "neutraal".

  Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 44,50 EUR naar 45,50 EUR.
 12. Demir 5 juni 2022 02:10
  ‘ABN AMRO moet compensatieregeling stopzetten’

  Geldbelangen heeft als taak op zich genomen om de collectieve belangente behartigen, die consumenten, ZZP-ers en MKB hebben bij financiële instellingen zoals banken, verzekeraars, financieel adviseurs. Wij doen dit door deze financiële instellingen kritisch te volgen en bij die instellingen zelf, hun branchevertegenwoordigers, de politiek, toezichthouders en de media aan te kloppen als wij collectieve misstanden bespeuren. Op deze pagina vind je een aantal zaken waarop wij onze pijlen op richten

  www.veb.net/acties-menu/actieoverzich...
 13. Demir 25 november 2022 18:26
  Het vaste FORTIS Schikkingsbedrag van € 1.308.500.000 moet worden gedeeld tussen alle geldige claims, kan de uitkomst van een geschil met bepaalde eiser van invloed zijn op de berekening van het uiteindelijke claimbedrag van alle andere eisers.

  LET OP: Ageas heeft ermee ingestemd om de extra kosten te dragen. AGEAS GING AKKOORD om de extra kosten op zich te nemen.
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.