Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ahold Delhaize Koninklijke AEX:AD.NL, NL0011794037

  • 29,690 10 mei 2024 17:35
  • +0,230 (+0,78%) Dagrange 29,410 - 29,940
  • 2.401.556 Gem. (3M) 2,2M

Ahold beeindigt notering New York Stock Excha

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 augustus 2007 07:15
    Persbericht Ahold - beeindiging notering NYSE
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Hier volgt de tekst van een persbericht van Ahold.

    Ahold beëindigt beursnotering NYSE en registratie bij de SEC

    Amsterdam - Ahold heeft vandaag het voornemen bekend gemaakt de notering van haar American Depositary Receipts (ADR's) aan de New York Stock Exchange (NYSE) te beëindigen, alsmede de registratie bij de Amerikaanse U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) en de verslagleggingsverplichtingen conform de U.S. Securities Exchange Act van 1934 te beëindigen. Ahold ADR's blijven in de Verenigde Staten verhandelbaar op de zogenoemde over-the-counter (OTC) markt.

    Het besluit is ingegeven door de strategie van de onderneming, die voorziet in een verbetering van de kosteneffectiviteit door vermindering van de complexiteit, zonder daarbij af te doen aan de integriteit van de governance- en controleprocessen. De voordelen van een Amerikaanse aandelenregistratie en een beursnotering aan de NYSE zijn in de loop der tijd afgenomen. Het merendeel van door Amerikaanse investeerders aangehouden aandelen Ahold wordt via Euronext Amsterdam gekocht en het dagelijkse handelsvolume in de Verenigde Staten bedroeg de afgelopen twaalf maanden gemiddeld minder dan vijf procent van het totale volume wereldwijd.

    Ahold zal de NYSE spoedig schriftelijk op de hoogte stellen van de voorgenomen beëindiging van de notering. De onderneming zal op of omstreeks 10 september 2007 een zogeheten Form 25 bij de SEC indienen ter zake van de effectuering hiervan. Beëindiging van de notering wordt 10 dagen na het indienen van het formulier effectief (tenzij de onderneming Form 25 vóór die datum intrekt). Ahold behoudt zich het recht voor om vóór de feitelijke indiening de deponering van Form 25 op te schorten of in te trekken.

    Ahold is tevens voornemens Form 15F bij de SEC te deponeren ter beëindiging van de registratie en de rapportageverplichtingen conform de Exchange Act zodra dit praktisch haalbaar is, dat wil zeggen zodra de ADR's klaar zijn om verhandeld te kunnen worden op de OTC-markt en de notering aan de NYSE is beëindigd. Na deponering van Form 15F worden de rapportageverplichtingen ingevolge de Exchange Act onmiddellijk opgeschort, wat betekent dat er niet meer aan de SEC wordt gerapporteerd. De beëindiging van de registratie gaat 90 dagen na het indienen van het formulier in, tenzij Form 15F vóór die datum wordt ingetrokken. Ahold behoudt zich het recht voor om vóór de feitelijke indiening de deponering van Form 15F op te schorten of in te trekken.

    De American Depositary Receipt-faciliteit van Ahold wordt voortgezet als een zogenaamd Level I-programma. De ADR's zullen worden verhandeld via de OTC-markt en gewone aandelen Ahold blijven aan de beurs van Amsterdam (Euronext) verhandelbaar.

    Ahold verwacht, op basis van haar financiële positie, ook zonder de dubbele notering aan de NYSE en Euronext Amsterdam volledig in haar huidige en toekomstige kapitaalbehoefte te kunnen voorzien. De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Ahold hebben bij deze beslissing ook de complexiteit van het naleven van de regelgeving, wettelijke bepalingen, rapportage- en governanceregels, die verbonden zijn aan het hebben van twee noteringen meegewogen, alsmede de daarmee verbandhoudende kosten.

    Ahold handhaaft de huidige hoge maatstaven voor deugdelijk ondernemingsbestuur, informatievoorziening en openbaarmaking conform de huidige wet- en regelgeving en de Nederlandse corporate governance code. De onderneming streeft naar de voortdurende verbetering van de risicobeheersing, de interne controle, integriteits- en complianceprocessen. Ahold zal ook in de toekomst op de Investor Relations-pagina van www.ahold.com het jaarverslag, de jaarrekeningen en andere communicatie publiceren conform Exchange Act Rule 12g3-2 (b).

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  2. [verwijderd] 30 augustus 2007 07:29
    Ahold beeindigt notering New York Stock Exchange


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Ahold nv beeindigt zijn notering aan de New York Stock Exchange, aldus het bedrijf donderdag in een persbericht.

    Ahold doet dit, omdat het bedrijf kostenverlaging voorziet "door vermindering van de complexiteit" De voordelen van een Amerikaanse aandelenregistratie en een beursnotering aan de NYSE zijn in de loop der tijd afgenomen."

    De onderneming zal op of omstreeks 10 september 2007 een zogeheten Form 25 bij de Securities and Exchange Commission indienen. Beëindiging van de notering wordt 10 dagen na het indienen van het formulier effectief.

    Ahold verwacht, op basis van haar financiële positie, ook zonder de dubbele notering aan de NYSE en Euronext Amsterdam volledig in zijn huidige en toekomstige kapitaalbehoefte te kunnen voorzien.



    Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; andre.sterk@dowjones.com



    (END) Dow Jones Newswires

5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Ahold of toch Abuy?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links